International dramatikfestival

Pink Pavilion

12. maj

SPILLEPERIODE
12. maj 2023

Tidspunkt
kl. 18.00 – 00.00
Fest om aftenen 
Program annonceres snarest

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr
Normalpris: 160,-
Børn/unge u. 25: 90,-
Gruppe (min. 10) voksne: 120,-
Gruppe (min. 6) børn/unge: 50,- 
See English version

Festival for international dramatik

Pink Pavilion er Blaagaard Teaters årlige reading festival for international dramatik. Festivalen præsenterer international og dansk dramatik instrueret og fremført af en blanding af nye og erfarne kunstnere fra det danske scenekunstmiljø. Festivalen afholdes i afslappede og festlige rammer på Blaagaard Teater i København d. 10.-11. maj og for første gang i Aarhus på Teater Katapult d. 12. maj 2023.

Pink Pavilion er en festival for både publikum, skuespillere, instruktører og dramatikere. Alle mødes omkring den nye dramatik, som giver os nye vinkler på en fælles, global verden. Festivalen bidrager til internationaliseringen af dansk scenekunst, dels ved at præsentere anderledes tekster og kunstnere end man normalt kan opleve på den danske teaterscene, dels ved at facilitere møder mellem de inviterede internationale dramatikere og deres danske kollegaer.

Årets tema: MAGT

Årets tema er MAGT i alle dens former; politisk, personligt, menneskeligt og socialt. 

I Dora Yuemin Chengs (CH/DE) tekst møder vi de moderne konsekvenser af magt i et postkolonialt samfund, i Arni Rajamäkis (FI) tekst møder vi en modstand mod den (hetero)normative magt i teatret, i Catherine Benhamous (FR) tekst udforsker vi magt og magtesløshed gennem medarbejdere i en stor virksomhed, og i teksten hos Lin Melkane (DK/LE) bliver vi konfronteret med den slags magt, som hjernen og systemet kan tage over den menneskelige krop.

Teksterne vil blive fremført på dansk med engelske undertekster.  

Festivalen på Teater Katapult starter kl. 18.00 i BlackBox og slutter af med en fest med DJ til kl. 00.00.

Festivalen er kurateret af eksterne fagpersoner i samarbejde med Blaagaard Teaters ledelse. Samarbejdspartnere er Katapult Akademiet, Goethe Institut, Institut Francais, Finlands kulturinstitut i Danmark, Københavns Kommune og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Af og med

Skabt af kuratorer
JEPPE PACHAÏ
KAIA FRANSISKA FROSTMANN LUNDENES

I samarbejde med
BLAAGAARD TEATER
KATAPULT AKADEMIET
GOETHE INSTITUT
INSTITUT FRANCAIS
FINLANDS KULTURINSTITUT I DANMARK
KØBENHAVNS KOMMUNE
STATENS KUNSTFONDS PROJEKTSTØTTEUDVALG FOR SCENEKUNST