Et varieret og relevant program

Teater Katapult præsenterer hver sæson en række samfundsrelevante og tankevækkende gæstespil, 1-2 egenproduktioner og en række andre arrangementer med fortællingen som omdrejningspunkt. Om det er StorySlam eller comedy, så ligger fokus på fortællingen, nærheden og ægtheden.

Her nedenfor kan du se Teater Katapults værdifilm, hvor vi fortæller lidt om, hvad vi gerne vil med teatret og det, vi sætter på scenen. Videoen er produceret af M2 Film/WE ARE M2, der i efteråret 2020 fik titlen Charge d’affaires i Katapults Erhvervsnetværket Ambassaden.

Hvem er vi?

Vi bliver de historier, vi fortæller os selv. Det er en naturlov. Så derfor skal vi skabe nye historier, nye dramaer, der kan gøre os klogere på os selv.

Teater Katapult skaber og præsentere nye historier, fortalt scenisk på nye måder. Den røde tråd er altid at tage fat i nødvendige temaer i vores samtid …eksistentielle som samfundsmæssige.

Teater Katapult laver ikke kun teater for at lave teater. Vi bruger scenekunsten til at oplyse, til at skabe værdi hos mennesker. Kunsten skal skabe forandringer! Det handler om at skabe merværdi ud over selve underholdningen.

Merværdi er bevidstgørelse! Eller som vi siger: ”Slå autopiloten fra” og lær dig selv og verden bedre at kende som menneske.

Dannelse eller folkeoplysning via scenekunst/underholdning står derfor højt på vores værdigrundlag.

Katapult vil derfor gerne spille en betydningsfuld rolle og række ud for at komme i kontakt med så mange som overhovedet muligt – samarbejdspartnere, borgere, kunstnere og publikum – her på  Katapult og rundt i hele landet og på sigt internationalt.

Netop det er potentialet for vækst – og ikke blot tanken om at blive større for at blive større.

Det skrivende teater

Teater Katapult har eksisteret siden midt 90erne og er opstået ud af et ønske om at behandle aktuelle tematikker fra den verden, der omgiver os; sparke debatter i gang, vække eftertanke og slå publikums autopilot fra. Derfor har Katapult også fra starten været det skrivende teater med fokus på den tekst, der danner grundlaget for scenekunsten.

Ud af dette fokus på teksten springer projekter som Katapult Akademiet, DramatikerLab og WriterDirector Lab. Så teatrets egenproduktioner er ofte eksempler på, hvad det lokale scenekunstmiljø i Aarhus kan præstere, når der satses på synergierne helt fra de tidligste faser.

Se videoen om Katapult

Vi bliver de historier vi fortæller os selv