Om StorySlam

NB: Vil du melde dig som historiefortæller til StorySlam? Du kan du læse mere længere nede eller straks udfylde deltagerformularen via linket her!

StorySlam er en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth.


Det er sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 minutter fra hverdagens Danmark. Fortællerne er ganske almindelige mennesker, der fortæller virkelige historier fra deres liv. Måske er det dig? 


I efterårssæsonen 2018 kan du allerede 28. august opleve en særudgave: StorySlam vs. PoetrySlam, hvor de to slam-genrer mødes og krydser klinger. Følg med her, på Teater Katapults Facebook-side og i vores nyhedsbrev for mere info.

Det gode, gamle StorySlam, som mange kender og elsker det kan du opleve 2. september, 10. oktober* og 13. november. Når vi når frem til december er det tid til finalen: StorySlam GRAND SLAM!

Sæsonen igennem er det publikums fornemste opgave til hver eneste StorySlam at heppe og stemme på den aftens fortæller-favorit.


Grand Slam 2018 13. december!

Til hvert StorySlam kåres en vinder, som bliver inviteret til at optræde ved StorySlam GRAND SLAM  13. december. Her skåler vi i bobler og kårer årets bedste fortæller, som vinder en rejse for to til Island sponsoreret af KulturRetur Team Island A/S.


Billetsalg og info:

Billetsalget starter kl 19.30 på show-dagen og selve showet går i gang kl. 20.00. Billetter kan KUN købes på dagen.

28. august, 2. september og 13. november sker billetsalget i  foyeren på Godsbanen. Prisen er kr. 60,-, og du får i uformel StorySlam-stil en dåseøl i hånden med i prisen.

* OBS: Den 10. oktober afholdes StorySlam i Dome of Visions på Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Ø, og billetsalget starter derfor kl 19.30 i Dome of Visions. Prisen er kr. 40,- fordi den sædvanlige dåseøl udgår. Drikkevarer kan købes i Dome of Visions egen bar.

Finalen StorySlam GRAND SLAM 13. december foregår selvfølgelig på Teater Katapult, og her er prisen kr. 80,- Inklusive et glas bobler!

SPILLEPERIODE

28 august, 2 september, 10 oktober
+ 13. november

GRAND SLAM 13. december

SHOWSTART:

Døre kl. 19.30 
Show kl. 20.00

VARIGHED

120 min.

SPILLESTED 

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

*10. oktober foregår eventet i Dome of Visions
PRIS I DØREN

60,- (inkluderer en dåseøl)
Billetter købes  på dagen i billetsalget på Godsbanen.

Særpriser i denne sæson: 

40,- Dome of Visions 10. oktober (uden dåseøl)
80,- GRAND SLAM 13. december (inklusive et glas bobler)

TIPS TIL STORYSLAM


Husk din historie udenad 
Papir eller noter er ikke tilladt på scenen. Kend din historie godt nok til, at du også kan nyde at fortælle den.

Hav noget på spil 
Hvorfor er det, der sker i historien vigtigt for dig? Hvis du ikke kan svare på dette, må du finde på en ny historie.

Start i handlingen 
Hav en rigtig god start på din historie, som ridser dét op, du har på spil, eller som fanger publikums opmærksomhed på anden vis.

Undgå vævende slutninger 
Din sidste sætning bør stå helt klar i dit hoved inden du begynder at fortælle – husk, hvor du vil hen med din historie.

Ingen stand-up 
Vi kan godt lide sjove mennesker, men de skal fortælle historier – ikke jokes. Til Story Slam er alle historier tilladt – sjove, sørgelige, tragiske, humoristiske: Bare det er historier.

Er du historiefortæller?

Tilmelding
Går du og gemmer på sjove, rørende eller overraskende historier? Har du lyst til at gå på scenen med dine egne historier? Her på siden kan du tilmelde dig StorySlam Du kan udfylde formularen og tilmelde dig her på siden under menupunktet Tilmelding oppe til højre ... eller via linket her, så kontakter vi dig efterfølgende.

Til hver Slam kårer publikum en vinder, som vi inviterer med som optrædende til GRAND SLAM i december. Aarhus’ bedste historiefortæller vinder en rejse for to til Island.

Regler
Som historiefortæller er der visse regler du skal overholde. Disser er listet herunder.
1. Du fremfører to historier af 5 minutters varighed. Efter 5 minutter, ringer vi med klokken, og du har nu et minut til at afslutte din historie.
2. Dine historier skal fortælles i jeg-person og tage udgangspunkt i din egen virkelighed.
3. Du skal øve dig på at fremføre dine historier inden din optræden, sådan at du kan fortælle uden manuskript.
4. Hvis det giver mening for dine historier, må du gøre brug af én rekvisit.


Showets forløb
Der er maks. 10 historiefortællere per show. Hvis pladserne er fyldt ud, når vi modtager din tilmelding, tilbyder vi dig at komme i ‘hatten’. Du kan i så fald blive udtrukket som bonus-fortæller. Vi refunderer selvfølgelig din billet, hvis du har bidraget med din historie.

Publikum stemmer på den fortæller, som de mener, har fortalt den bedste historie.
Vinderen inviterer vi til GRAND SLAM i december med alle årets andre vindere. Her er hovedpræmien en rejse for to til Island sponseret af KulturRetur A/S.

Aktuelle forestillinger

SCOTTISH FALSETTO SOCK PUPPET THEATRE (UK)

... nyt superhelte-sokkeshow!
11. - 14. oktober
VisKøb
SCOTTISH FALSETTO SOCK PUPPET THEATRE (UK)

DETTE ER VAND

- en helt almindelig lortedag
31. okt.-7. nov. + 19. nov.-1. dec.
VisKøb
DETTE ER VAND på Teater Katapult

THE FLOOD

- en miniature-teaterkoncert i papir
6. - 10. november
VisKøb
Indtryk fra The Flood
Websitet er bygget i Ajour CMS