Om StorySlam

NB: Vil du melde dig som historiefortæller til StorySlam? Du kan du læse mere længere nede eller straks udfylde deltagerformularen via linket her!

StorySlam er en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth.


Det er sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 minutter fra hverdagens Danmark. Fortællerne er ganske almindelige mennesker, der fortæller virkelige historier fra deres liv. Måske er det dig?


I forårssæsonen 2018 kan du opleve StorySlam den 12. april og 15. maj. Når vi når frem til december er det tid til finalen: GRAND SLAM. Publikums fornemste opgave er hele vejen igennem at heppe og stemme på deres fortæller-favorit!


Grand Slam 2018 i december!

Til hvert StorySlam kåres en vinder, som bliver inviteret til at optræde ved StorySlam Grand Slam i december. Her kårer vi årets bedste fortæller. Aarhus' bedste historiefortæller vinder en rejse for to til Island sponsoreret af KulturRetur Team Island A/S.


Billetsalget til hvert slam-show starter kl. 19.30 i billetsalget i foyeren på Godsbanen. Showet går i gang kl. 20.00. Prisen er kr. 60,-, og du får i uformel StorySlam-stil en dåseøl i hånden med i prisen.

SPILLEPERIODE

12. april + 15. maj
GRAND SLAM i december

SHOWSTART:

Døre kl. 19.30 
Show kl. 20.00

VARIGHED

120 min.

SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
PRIS I DØREN

60,- (inkluderer en dåseøl)
Billetter købes i døren.

TIPS TIL STORYSLAM


Husk din historie udenad 
Papir eller noter er ikke tilladt på scenen. Kend din historie godt nok til, at du også kan nyde at fortælle den.

Hav noget på spil 
Hvorfor er det, der sker i historien vigtigt for dig? Hvis du ikke kan svare på dette, må du finde på en ny historie.

Start i handlingen 
Hav en rigtig god start på din historie, som ridser dét op, du har på spil, eller som fanger publikums opmærksomhed på anden vis.

Undgå vævende slutninger 
Din sidste sætning bør stå helt klar i dit hoved inden du begynder at fortælle – husk, hvor du vil hen med din historie.

Ingen stand-up 
Vi kan godt lide sjove mennesker, men de skal fortælle historier – ikke jokes. Til Story Slam er alle historier tilladt – sjove, sørgelige, tragiske, humoristiske: Bare det er historier.

Er du historiefortæller?

Tilmelding
Går du og gemmer på sjove, rørende eller overraskende historier? Har du lyst til at gå på scenen med dine egne historier? Her på siden kan du tilmelde dig StorySlam Du kan udfylde formularen og tilmelde dig her på siden under menupunktet Tilmelding oppe til højre ... eller via linket her, så kontakter vi dig efterfølgende.

Til hver Slam kårer publikum en vinder, som vi inviterer med som optrædende til GRAND SLAM i december. Aarhus’ bedste historiefortæller vinder en rejse for to til Island.

Regler
Som historiefortæller er der visse regler du skal overholde. Disser er listet herunder.
1. Du fremfører to historier af 5 minutters varighed. Efter 5 minutter, ringer vi med klokken, og du har nu et minut til at afslutte din historie.
2. Dine historier skal fortælles i jeg-person og tage udgangspunkt i din egen virkelighed.
3. Du skal øve dig på at fremføre dine historier inden din optræden, sådan at du kan fortælle uden manuskript.
4. Hvis det giver mening for dine historier, må du gøre brug af én rekvisit.


Showets forløb
Der er maks. 10 historiefortællere per show. Hvis pladserne er fyldt ud, når vi modtager din tilmelding, tilbyder vi dig at komme i ‘hatten’. Du kan i så fald blive udtrukket som bonus-fortæller. Vi refunderer selvfølgelig din billet, hvis du har bidraget med din historie.

Publikum stemmer på den fortæller, som de mener, har fortalt den bedste historie.
Vinderen inviterer vi til GRAND SLAM i december med alle årets andre vindere. Her er hovedpræmien en rejse for to til Island sponseret af KulturRetur A/S.

Aktuelle forestillinger

LANDET UDEN DRØMME

- kan fremtiden redde os?
3. - 4. september
VisKøb
Landet Uden Drømme

US/THEM

- internationalt gæstespil
6. - 8. september
VisKøb
US/THEM på Teater Katapult

TRUE.STORY

- ikke flere smukke mennesker
18. - 21. september
VisKøb
KVINDE KEND DIN KROP på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS