Storyslam

Levende historier fortalt live!

Spilleperiode // StorySlam 2023
 9. september

15.00 på Salling Rooftop

31. oktober

16.30 hos Systematic

22. november

19.30 på Teater Katapult

13. december

19.30 på Teater Katapult

Varighed
120 min.

Priser inkl. gebyr

StorySlam: Kr. 75,- inkl. 1 dåseøl
StorySlam på SALLING ROOFTOP: Gratis
StorySlam GRAND SLAM: Kr. 95,- inkl. 1 glas bobler

Den store fortælledyst

Du kan nu købe dine billetter til StorySlam hos Systematic med temaet ‘Mig og cykler’. Det foregår 31. oktober kl. 16.30 på Søren Frichs Vej 39, 8000 Aarhus C.

Teater Katapults store fortælledyst, StorySlam, er en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth .

Sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 min. fra hverdagens Danmark fortalt live! Fortællerne er almindelige mennesker med virkelige historier fra deres liv. Måske er det dig? Der er en rejsepræmie på spil i finalen – læs mere her på siden.

Der kommer løbende nye StorySlam-datoer og -temaer sæsonen igennem. Det er altid kun muligt at købe billet til den næstkommende StorySlam-aften – så kig forbi her. Måske det er næste gang, du skal opleve den store fortælledyst – eller være fortæller! Der er på ægte uformel, storyteller-vis en dåseøl inkluderet i billetprisen.

Stem på din favorit

Det er publikums fornemmeste opgave at heppe og stemme på aftenens favorit-fortæller. Som publikum er det altså dig, der bestemmer, hvem der vinder aftenens fortælledyst. Vidt forskellige historier fra vidt forskellige mennesker er på tapetet, og du sender den fortæller, du bedst kan lide, videre i konkurrencen.

Hvert StorySlams vinder ryger nemlig videre til StorySlam GRAND SLAM, som finder sted hvert år i december. Her skåler vi i bobler og kårer årets bedste fortæller, som præmieres med en rejsepræmie!

Teamer

Hver omgang af StorySlam har et nyt tema, som én af fortællernes historie skal handle om.
Temaerne for efteråret 2023 er:

9. sep. // ‘Dengang jeg var på toppen og så …’
31. okt. // ‘Mig og cykler’
22. nov. // ‘Dengang jeg blev fanget i en løgn’
13. dec. //  StorySlam GRAND SLAM

Er du fortæller?

Går du og gemmer på sjove, rørende eller overraskende historier? Har du lyst til at gå på scenen med dem? Tøv ikke med at tilmelde dig StorySlam. Du kan udfylde formularen og tilmelde dig her på siden, så kontakter vi dig efterfølgende.

Husk! Som historiefortæller er der visse regler du skal overholde:

1) Du fremfører to historier af højest 6 minutters varighed. I den ene af dem skal du forholde dig til det aktuelle StorySlam-tema. I hver historie ringer vi efter 5 minutter med klokken, og du har nu et minut til at afslutte din historie.

2) Dine historier skal fortælles i jeg-person og tage udgangspunkt i din egen virkelighed.

3) Du skal øve dig på at fremføre dine historier inden din optræden, sådan at du kan fortælle uden manuskript.

4) Hvis det giver mening for dine historier, må du gøre brug af én rekvisit til hver historie.

Der er maks. 6 fortællere til hvert StorySlam. Fortællerne bliver udvalgt blandt dem der søger om at blive historiefortæller. Hvis du ikke får tilbudt en plads, kan du være heldig stadig at blive fortæller ved eventuelle afbud.

Som fortæller beder vi dig som nævnt forberede to historier. Den første er helt fri og må handle om lige hvad du synes, bare det er en historie fra dit liv. Den anden skal relatere sig til det aktuelle StorySlam-tema. Måske vil du fortælle om engang, hvor du forfulgte en drøm? Om en situation, som du bare måtte ud af? Eller om en episode i dit liv, hvor du virkelig troede på nogen (eller noget)? Du må selv fortolke det aktuelle tema i forhold til din anden historie – og i hvilken grad du lader dig inspirere, er op til dig.

Alle kan være med i fortælledysten, så har du en fortæller i maven, er muligheden din. Hvem ved, det kan være at du går helt til finalen? Glæd dig til at være fortæller til StorySlam – det er en oplevelse!

Flere tips til fortællere

Husk din historie udenad – Kend historierne så godt, at du også kan nyde at fortælle den – uden papir eller noter!

Hav noget på spil – Hvorfor er det, du fortæller om vigtigt for dig? Kan du ikke svare, så vælg en anden historie.

Start i handlingen – Hav en rigtig god start klar, som ridser dét op, du har på spil, eller som fanger publikums opmærksomhed på anden vis.

Undgå vævende slutninger – Din sidste sætning bør stå helt klar i dit hoved, inden du begynder at fortælle. Husk, hvor du vil hen med din historie.

Ingen stand-up – Vi kan godt lide sjove mennesker, men de skal fortælle historier – ikke jokes. Til StorySlam er alle historier tilladt: Sjove, sørgelige, tragiske, humoristiske, rørende. Bare det er historier.

Jeg vil melde mig som fortæller til StorySlam