Om StorySlam

Vil du melde dig som historiefortæller til StorySlam eller blot opleve showet? Du kan du læse mere om StorySlam herunder eller straks udfylde tilmeldings-formularen via linket her ! Længere nede på siden kan du også læse om vores Fortælle-workshops.

StorySlam er en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth .

StorySlam er sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 minutter fra hverdagens Danmark. Fortællerne er ganske almindelige mennesker, der fortæller virkelige historier fra deres liv. Måske er det dig?

Sæsonen igennem er det publikums fornemmeste opgave til hvert eneste StorySlam at heppe og stemme på aftenens favorit-fortæller. Som publikum er det altså dig, der bestemmer, hvem der vinder aftenens fortælledyst! Du hører vidt forskellige historier fra vidt forskellige mennesker, og sender den fortæller du bedst kunne lide videre i konkurrencen.

Som et nyt element fra 2019 har hvert slam fået et tema. Læs mere om temaerne under ”Er du historiefortæller?” eller hold øje med de sociale medier for at se hvad temaet til det næste StorySlam er!


Grand Slam i december!

Til hvert StorySlam kåres en vinder, der bliver inviteret til at optræde ved StorySlam GRAND SLAM, som hvert år finder sted i december. Her skåler vi i bobler og kårer årets bedste fortæller med en præmie på højkant!  


Billetsalg
Billetsalget starter altid kl. 19.15 på show-dagen, og selve showet går i gang kl. 20.00. Billetter kan KUN købes på dagen.

Billetsalget sker i foyeren på Godsbanen. Prisen er kr. 60,- og inkluderet i denne får du i uformel StorySlam-stil en dåseøl med i hånden.

Til finalen, StorySlam GRAND SLAM i december, er prisen kr. 80,- inklusive et glas bobler! 


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


ER DU HISTORIEFORTÆLLER?


Tilmelding
Går du og gemmer på sjove, rørende eller overraskende historier? Har du lyst til at gå på scenen med dine egne historier? Her på siden kan du tilmelde dig StorySlam. Du kan udfylde formularen og tilmelde dig under menupunktet Tilmelding  oppe til højre ... eller via linket her . Så kontakter vi dig efterfølgende.

Til hvert slam kårer publikum en vinder, som vi inviterer med som optrædende til StorySlam GRAND SLAM i december. Her kåres og præmieres årets bedste historiefortæller.

Regler
Som historiefortæller er der visse regler du skal overholde:

1. Du fremfører to historier af 5 minutters varighed. Efter 5 minutter ringer vi med klokken, og du har nu et minut til at afslutte din historie. Hvis aftenen har et tema, relaterer den ene af dine historier til dette.
2. Dine historier skal fortælles i jeg-person og tage udgangspunkt i din egen virkelighed.
3. Du skal øve dig på at fremføre dine historier inden din optræden, sådan at du kan fortælle uden manuskript.
4. Hvis det giver mening for dine historier, må du gøre brug af én rekvisit.

Forløb og temaer
Der er maks. 10 historiefortællere per show. Hvis pladserne er fyldt ud, når vi modtager din tilmelding, tilbyder vi dig at komme i ‘hatten’. Du kan i så fald blive udtrukket som bonus-fortæller. Vi refunderer selvfølgelig din billet, hvis du har bidraget med din historie.

Som noget nyt fra 2019 har hvert slam et tema. Temaerne for de kommende slams er:

StorySlam 24. januar 2019 – Jeg elsker ...
StorySlam 27. februar 2019 – Jeg frygter ...
StorySlam 7. maj 2019 – Jeg kæmper ...

Din opgave som fortæller er altså at forberede to historier til det slam, som du gerne vil deltage i: én historie som er ganske fri, og én historie som relaterer sig til det aktuelle tema. Du må helt selv fortolke temaet i forhold til din ene historie ... måske vil du fortælle en historie fra engang, du var forelsket? Fra et tidspunkt, hvor du blev bange? Eller fra en oplevelse, hvor der virkelig var én, som kæmpede for noget?


Vi glæder os til at dele en aften med dig og høre dine historier!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


TIPS TIL STORYSLAM


Husk din historie udenad
Papir eller noter er ikke tilladt på scenen. Kend din historie godt nok til, at du også kan nyde at fortælle den.


Hav noget på spil
Hvorfor er det, der sker i historien, vigtigt for dig? Hvis du ikke kan svare på dette, må du finde på en ny historie.

Start i handlingen
Hav en rigtig god start på din historie, som ridser dét op, du har på spil, eller som fanger publikums opmærksomhed på anden vis.

Undgå vævende slutninger
Din sidste sætning bør stå helt klar i dit hoved, inden du begynder at fortælle – husk, hvor du vil hen med din historie.

Ingen stand-up
Vi kan godt lide sjove mennesker, men de skal fortælle historier – ikke jokes. Til StorySlam er alle historier tilladt – sjove, sørgelige, tragiske, humoristiske. Bare det er historier.

SPILLEPERIODE

StorySlam 24. januar 2019
StorySlam 27. februar 2019
StorySlam 7. maj 2019
GRAND SLAM i december
Flere datoer i 2019 på vej

SHOWSTART

Billetsalg fra kl. 19.15
Show kl. 20

VARIGHED

120 minutter

SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

FORTÆLLE-WORKSHOPS 2019

FORTÆLLE-WORKSHOPS 2019 ... er dels for dig, der måske overvejer at stille op som fortæller i StorySlam, dels for dig, der generelt interesserer dig for levende historiefortælling. Læs meget mere om mulighederne her:

Ind i fortællingen
Workshop med Katrine Faber
Tid: lørdag 9. marts 2019 kl. 10-16
Sted: Teatersalen/blackboxen på Teater Katapult på Godsbanen
Pris: 400,-
Deltagerantal: max. 8
Tilmelding: Skriv til tilmeld@katapult.dk, så hører du nærmere fra os. Husk at skrive, hvilken Fortælle-workshop, du tilmelder dig. 
NB: Deadline for tilmelding er fredag 1. marts

På dette kursus går vi ind til kernen af den urgamle historiefortællerkunst og opdager nye potentialer og muligheder.

Dine basale instrumenter som historiefortæller er kroppen, stemmen og kontakten til dig selv og dine tilhørere. Vi vil eksperimentere med fortælleformer og genrer med fokus på kropssprog, dynamik, dramaturgi og tilstedeværelse. Vi undersøger forbindelsen mellem komik og tragik og arketypiske symboler og følelser. Vi udforsker og leger med forskellige stemmekvaliteter for at udvide stemmens udtryksmuligheder.

Der vil blive arbejdet med hver enkelt deltagers personlige udtryk og ønsker i forhold til fortælleformen. Et vigtigt element i historiefortællerkunsten er det personlige unikke udtryk hvert menneske har.

Kurset indledes med åbning og afspænding af kroppen og stemmen. Herfra er der en mulighed for at opdage og skabe kontakt til al den rigdom af farver og udtryk, vi har i os!

Medbring en fortælling som du ønsker at arbejde med. Den må max. tage 5 min. at fortælle (det kan være et uddrag af en fortælling). Emnet er frit.

Husk tøj som du kan bevæge dig frit i! Kurset er åbent for alle.

Underviser: Katrine Faber er skuespiller, historiefortæller, sanger, iscenesætter, komponist og psykoterapeut.

Katrine er en af Nordens mest anerkendte historiefortællere og hun fornyer den urgamle kunstart på sin helt egen musikalske og dramatiske facon. Katrine har i mange år udforsket samspillet mellem historiefortælling, teater, krop, musik og stemme. Hun er leder af Teater Viva, som skaber tværkunstneriske projekter, forestillinger og koncerter i Danmark og internationalt.

Se mere på: www.teaterviva.dk - www.katrinefaber.dk - www.voxviva.dk


Bliv klar til StorySlam

Workshop med Thomas Kirk

Tid: lørdag 23. marts 2019 kl. 10-16

Sted: Studioscenen

Kabinettet på Teater Katapult på Godsbanen

Pris: 400,-

Deltagerantal: max. 10

Tilmelding: Skriv til tilmeld@katapult.dk, så hører du nærmere fra os. Husk at skrive, hvilken Fortælle-workshop, du tilmelder dig.

NB: Deadline for tilmelding er fredag 15. marts


På workshoppen skal vi først og fremmest fortælle en masse og lytte til en masse historier. Igennem øvelser vil vi arbejde med forskellige aspekter af historiefortælling:

• Finde frem til dine egne StorySlam egnede historier

• Anslag/begyndelser

• Overgange

• Billedsprog

• Underliggende historier (det usagte)

• Finde din egen stemme og stil

Alt sammen vil bidrage til at skærpe din opmærksomhed omkring, hvordan dine historier skal gestaltes på den rette måde, så folk kan mærke dem ligeså tydeligt, som du selv mærker dem, når du fortæller.


Thomas Kirk er erfaren StorySlam’er og vandt i 2013, 2014 og 2015 StorySlams i både Aarhus og Odense. Han har siden 2015 været fast vært på de månedlige StorySlams på Teater Katapult i Aarhus og har desuden undervist i historiefortælling på Silkeborg samt Hadsten Højskole.


Lynkursus i at fortælle historier - få adgang til egne og andres fortællinger
(for begyndere)
Workshop med Henrik Krogh
Tid: lørdag 27. april 2019 kl. 10-16
Sted: Studioscenen Kabinettet på Teater Katapult på Godsbanen
Pris: 300,-
Tilmelding: Skriv til tilmeld@katapult.dk, så hører du nærmere fra os. Husk at skrive, hvilken Fortælle-workshop, du tilmelder dig. 
NB: Deadline for tilmelding er fredag 19. april

For otte år siden var Henrik på ferie i New York ...

"Jeg var sammen med familien taget til The Moth til en aften med historier fra almindelige mennesker. Aftenens tema var 'Engang du blev narret, eller engang du narrede andre'.

Jeg lagde en seddel med mit navn i en hat, og vi satte os i genbrugsmøblerne, og jeg ventede uroligt på, at det skulle gå i gang. Jeg skiftevis håbede og frygtede at mit navn ville blive råbt op, at jeg pludselig skulle fortælle og afsløre, hvilket menneske jeg var overfor 75 tilhørere!

Det blev en aften med fortællinger, der førte mig gennem hele følelsesregistret. Da det sluttede, sad jeg tilbage med en følelse af fællesskab og samhørighed med de mennesker, der havde delt deres tanker og hjerte med mig. Mit navn blev aldrig trukket op af hatten - men historien om dengang jeg narrede en flok spejdere i en hytte i Nibe, har jeg stadig med mig"

... nu vil Henrik på kurset her hjælpe dig med at gøre det nemt at fortælle mange små historier. Vi har alle små erindringsglimt fra barndommen, ungdommen eller fra sidste uge, som ikke har haft status af at være "rigtige historier". Men de bliver rigtige historier, når de bliver fortalt. Han hjælper dig med at gøre det nemt at fortælle mange små historier og trække et par stykker ud til videre bearbejdelse.

Vi har altid fortalt hinanden historier. Historier er et redskab til at dele sin hjerne og sit hjerte med andre mennesker. Historierne er med til at skabe, hvem vi er, pege på vores værdier, og er ofte et forsøg på at forstå verden, andre menneskers reaktioner og blive klogere på de sammenhænge, vi indgår i. Historier får os til at glædes, grine, græde, forfærdes og forløses.

Du får værktøjer til at:

• Gøre din historie dybere og mere sand
• Sortere det uvæsentlige fra
• Bruge sansning i sproget
• Skabe billeder i tilhørerne
• Nyde at fortælle
• Være nærværende sammen med dem, der lytter.

Kursets mål er at give dig fortælletillid og lyst til at fortælle og dele historier.
Se mere om Henrik på klods-hans.com.
Henrik Krogh er en af skaberne bag LynHistorier, StyrkeHistorier og LynLitteratur som alle har den gode historie som omdrejningspunkt.

Se mere på: LynHistorier.dk, StyrkeHistorier.dk, LynLitteratur.dk

PRISER
Inkl. gebyr

60,- (inkluderer en dåseøl)

Særpris til StorySlam GRAND SLAM:

80,-  (inklusive et glas bobler)

Billetter købes på dagen i foyeren fra kl. 19.15

Aktuelle forestillinger

KUNSTEN AT DØ

- en del af sæsonens 'Korny Korner'
16. februar
VisKøb
KUNSTEN AT DØ

CALIGULA

- mennesket og magten
21.-22. + 24.-27. feb.
VisKøb

StorySlam

Sjovt! Rørende! Alvorligt! Og ikke mindst ægte.
27. feb. + 7. maj + TBA
Vis
Websitet er bygget i Ajour CMS