Madonna er en gammel luder

AFLYST

25. oktober - 11. november

SPILLEPERIODE
25. oktober -11. november 2023

Tidspunkt
Hverdage 19.30
Lørdag 16.30

Varighed
80 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

AFLYST/UDSÆTTES!

Teater Katapult kan ikke producere og opsætte MADONNA ER EN GAMMEL LUDER som planlagt. Årsagen er Aarhus Kommunes beslutning om at fjerne Teater Katapults kommunale driftsmidler med udgangen af 2023. Det er ikke lykkedes at finde alternativ finansiering, og derfor må vi desværre aflyse. Vi afsøger mulighederne for, at forestillingen bliver til noget på et senere tidspunkt, men kan på nuværende tidspunkt ikke sætte en dato for dette.

Har du billet(ter) til forestillingen, får du via mail snarest information om mulighed for valg mellem ombytning af billet(ter) til en anden forestilling/andet show med samme pris eller overførsel til Katapult-gavekort.

 

… en dystopisk og kønnet Sci-Fi satire!

It is hard to be a woman. You must think like a man, Act like a lady, Look like a young girl, And work like a horse. (ukendt)

Dramatiker og skuespiller Sophie Zinckernagel stod bag den prisvindende og anmelderroste JOHN LENNON ER DØD (der kunne opleves på Katapult i 2019) og vender nu tilbage med MADONNA ER EN GAMMEL LUDER.

Forestillingen er en højaktuel, dystopisk komedie, der dykker ned i problemstillinger om sexisme, køn, feminisme, mandschauvinisme … og en lille smule klima. Jordens undergang er på det nærmeste et faktum, og derfor er Madonna som den første kvinde på vej til Mars – mændenes planet. Den kunstige intelligens/supercomputer og kønsneutrale HEN, som kun fungerer, hvis den er indstillet på svensk i sprogmenuen, styrer skibet mod ukendte horisonter.

Madonna vågner af sin hypersøvn hurtigere, end hun havde planlagt. I vågentilstanden gør hun ind imellem status over sit liv på jorden. Hun taler med sig selv, bogstaveligt talt:

Hun har klonet sig selv for at have et intelligent, ligeværdigt, væsen at dele sin nye tilværelse med. Hun har desuden medbragt en ung veltrænet humanoid-assistent kaldet ’Mand’ (ingen kan huske, hvad han hedder).

Trekantsdrama med Ålen i rumskibet

Hvad hun IKKE behøver, er Peter Aalbæk Jensen, som blind passager, men det må hun finde sig i, da han i en ordentlig brandert er ”gået med hendes klon hjem”. Interne spændinger, ophedede diskussioner om køn, sexisme og objektivisering opstår, mens rumskibet krakelerer!

Det udvikler sig til et regulært trekantsdrama i rumraketten … 

Dramatiker Sophie Zinckernagel siger om sit udgangspunkt for at skrive forestillingen:

“Drømmen er, at vi levede i en verden, hvor vi ikke behøvede at tale om køn hele tiden, hvor alle bare automatisk var lige. Fuck, hvor vil jeg gerne derhen. Men lige nu virker det, som om vi er tættere på at få flyvende biler.”

“Hvor ville det være vidunderligt, hvis køn ikke var et issue – hvis der ikke fandtes idioter, som begik vold imod andre mennesker på grund af deres køn eller seksuelle præference. Men det gør der jo desværre, og derfor virker den tanke utopisk. Især lige nu hvor diskriminationen og højredrejningen blusser op. I USA har Højesteret netop dømt til fordel for en virksomhedsejer, som åbent diskriminerer imod homoseksuelle.”

“Herhjemme møder folk op og demonstrerer imod dragqueens, som læser højt for børn til et kulturarrangement. Fronterne trækkes voldsommere og voldsommere op. Som kvinde er jeg dybt chokeret over, at retten til fri abort ikke længere er en givet sag. At tingene så hurtigt kan ændre sig. At kampe, som var vundet, skal tages forfra med chance for at tabe. Det skræmmer mig ad helvede til.”‘

Historien er inspireret af forskellige feministiske værker som ’Argumenter imod kvinder’, ’The Truth Will Set You Free, But First It Will Piss You Off!’, ’Ludermanifestet’, ’Gode kasser’, ’Manus-festet’, ’Nikoline (Sut min klit)’, ’Side 9 pigerne i ”We can do it”-posering på forsiden af Ekstra Bladet til kvindernes internationale kampdag, Madonnas enorme legacy og hendes ”downfall” ved Det Internationale Melodi Grandprix i 2019 (og hendes Instagram profil) samt af Peter Aalbæk Jensens (kontroversielle) udtalelser og ’way of life’ …

Manuskriptet til MADONNA ER EN GAMMEL LUDER er blandt andet blevet til i et forløb med Katapult Akademiet – Teater Katapults platform for dramatikudvikling.

Af og med

Egenproduktion af
TEATER KATAPULT

Instruktion
EMIL HANSEN

Dramatiker
SOPHIE ZINKERNAGEL

Medvirkende
MAJA JUHLIN
MOGENS REX
BOLETTE BJERRE
OLIVER AAGAARD-WILLIAMS
M.FL.

Scenograf
REBEKKA BENTZEN

Lyddesign
MARCUS HJELMBORG

Tekstdramaturg
DANIELLA OTTENDAL SKOVGAARD