Tyk

26.-27. april

SPILLEPERIODE
26.-27. april 2023

Tidspunkt
19.30

Varighed
75 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

Revolutionerende opgør med fatphobia

Performer Julie Thalund står på scenen med sin egen krop og sin egen tekst. Hendes krop er tyk – den flyder, danser og får sit eget udtryk. Vores øjne hviler på den.

★★★★★★ “Min krop dirrer konstant – en hær – har sat sig fast – i hver en celle – sidder en lille tyk soldat – og råber – REVOLUTION!” siger Julie Thalund og kigger insisterende op publikum. Og det er lige hvad “TYK” er: kropslig, i bevægelse, kampklar, tyk og revolutionerende.” (Kulturtid)

TYK er en intim, musikalsk, sproglig og kropslig fortælling om hvordan det er at springe ud som tyk.

“Øjnene ville ikke slippe den tykke wonderkvinde. Her kan man tale om et massivt gennembrud.” (Dagbladet Information)

Sanseligt selvbiografisk

TYK er baseret på den dagbog, Julie Thalund har bedrevet de sidste 5 år – om sejre og nederlag, som vi kan spejle os i. Ved sin side på scenen har hun guitarist, komponist og sanger Camilla Bang, der som den indre stemme sætter nykomponeret musik til den udvikling, Julie gennemgår undervejs.

★★★★★ “Det er umuligt at gå upåvirket fra en forestilling, der formår at formidle et sprængbart stof med så kraftig intensitet, elegance og forbandet forfriskende kvinde-attitude.” (Iscene)

Fedme i fokus

Vores øjne åbnes for en virkelighed, vi måske ikke vidste fandtes. Det handler om angst, erotik og banaliteter fra Julies hverdag, men allermest om, hvordan det er at bo i en krop som er tyk, i et samfund som ikke kan lide tykke mennesker.

♥♥♥♥ “Kvinden drejer langsomt rundt, som en invitation til at vi kan dvæle ved det forbudte kød. En klar demonstration af, hvor fandens sjældent det er at se en stor krop på scenen.” (Politiken)

TYK er både alvorlig, rørende og humoristisk og rummer en invitation til publikum om – uden skam – at betragte en tyk krop. Hvis publikum kigger længe nok, bliver det måske mindre mystisk, ulækkert eller anderledes?

Af og med

Gæstespil af
PERFORMANCE KOLLEKTIVET RUBY GAMACHE

Iscenesættelse
RUBY GAMACHE

Tekst og performer
JULIE THALUND

Musiker, komponist og performer
CAMILLA BANG

Instruktør
PETRA WIK

Instruktør og dramaturg
ASTRID HANSEN HOLM

Koreograf
GUNILLA LIND

Scenografi og kostume
ANNA GAMMELGARRD