Katapult Akademiet præsenterer

Skrive-ferie i Gellerup

13. - 16. februar

WORKSHOP-PERIODE
Mandag d. 13. til torsdag d. 16. februar 2023
Tilmeldingsfrist d. 8. februar

Tidspunkt
Hver dag workshop fra kl. 13.00 – 15.00
Reading torsdag fra 15:00-17:00

Workshop lokation
Gellerup Bibliotek
Sports- og Kulturcampus

Priser
100 kr.
Dækker udgifterne på forplejning

Workshop med dramatik, skrivning og readings 

Katapult Akademiet holder skriveworkshops i vinterferien med plads til 8 kursister på hvert spor: enten ved dramatiker Ingeborg Bjarno Thomsen eller ved sceneinstruktør/forfatter Rebekka Boyding. Workshoppen ender torsdag ud med en fælles reading. Katapult Akademiet arrangerer workshops med støtte fra Gellerup Kulturmidler. 

Spor 1: Dramatik og den frie skrivepraksis

Ingeborg Bjarno Thomsen har en interesse for mennesker: hvorfor vi siger og gør som vi gør. Her menes både i de små menneskelige situationer, men også på et politisk plan. Hun synes teateret er et spændende medie at belyse menneskers ageren i, fordi hun oplever scenen som et spejl, både på samtiden, samfundet og de helt grundlæggende livskvaler, som kommer med at være følende, tænkende væsener. Hun har en stor kærlighed til det lyriske sprog, humoren dertil og finde det grinagtige og absurde i det tunge. 

På kurset vil vi arbejde med den frie skriftpraksis. Vi skal kigge på de konkrete grundelementer dramatik består af, men også  arbejde med den mere abstrakte del af skriften. Vi skal igennem en masse spændende skriveøvelser, samtale i plenum om, hvordan vi oplever tekst og udarbejde metoder til at sparke inspirationen i gang.

Ingeborg Bjarno Thomsen er dramatiker i Dramatisk Skrivekunst fra Den Danske Scenekunstskole og har senest arbejdet med sin forestilling “Der findes et før og et efter” – et lyddrama om samtykke. Forestillingen blev afprøvet foran publikum til Katapult Akademiets Scratch Night i november 2022.  

Spor 2: At skrive på tværs af form og genre

Rebekka Boyding vil afholde en skriveworkshop på tværs af former og genrer, fordi litteratur kan se ud på mange måder…
 I denne workshop skal vi læse og skrive god litteratur repræsenteret som alt fra rap til poesi til dramatik, arbejde med principper for god skrivekunst og undersøge, hvordan det, der virker godt i én tekst, virker i en anden type tekst og sammen blive meget klogere på ordets og litteraturens mange rum og former.

Gennem workshoppen får I redskaber til at skrive, bliver inspireret af læsning og skal gennem hele ugen arbejde på jeres egen tekst, der kan være alt fra rap til begyndelsen på en roman eller et fedt nyt teaterstykke.

Rebekka Boyding er sceneinstruktør og forfatter. Hun har skrevet og instrueret flere forestillinger, og er lige nu bl.a. i gang med bearbejdelsen af en bog, hun instruerer og komponerer musikken til på Sort/Hvid. 

Workshop for alle

Der er plads til alle niveauer – dem, der aldrig har skrevet før, dem der har skrevet lidt, eller de helt garvede, der bare mangler ny inspiration og har lyst til at prøve kræfter med at springe alle kasser og former. Arbejdet tager udgangspunkt i, hvor den enkelte deltager er. Dog skal man være fyldt 15 år for at kunne deltage.

Hvad kommer der til at ske?

Workshop kommer til at foregå i Gellerup og nærmere lokation bliver annonceret snarest. Der er workshops mandag til torsdag fra 13:00-15:00 og torsdag er der fælles reading af jeres tekststykker fra 15:00-17:00. Workshop koster 100 kr. og går til mad og drikkevarer til kursisterne.