Scratch Night

3. december

SPILLEPERIODE
3. december 2023

Tidspunkt
Søndag kl. 13.00 – 16.00
Program annonceres snarest

Spillested
Teater Katapult

Priser
Gratis

Showcase og reading festival

Katapult Akademiet præsenterer hvert halve år showcase-eventet Scratch Night!

Scratch Night er inspireret af en række teatre i England, hvor show-casing af projekter med dramatikere i fokus er normal praksis. I Katapult Akademiets udgave vil du som udefrakommende publikummer få et unikt indblik i resultatet, men også processen, for de forskellige udviklingsprojekter, der har været tilknyttet Akademiet på den ene eller anden måde.

Indholdet på Akademiets festival skifter fra gang til gang alt efter, hvilke projekter, dramatikere og tekster, vi har haft i udvikling. Det er også en oplagt mulighed for branchen og andre med interesse for ny dansk dramatik at komme og socialisere i hyggelige og uforpligtende rammer, mens fremtidens teaterprojekter bliver præsenteret.

Ny dramatik og julehygge

Søndag den 3. december 2023 fra kl. 13-16 viser vi uddrag af de tekster, der er blevet til i løbet af sommeren og efteråret på vores udviklingsforløb, DramatikerPro. Vi er ved at lægge sidste hånd på det endelige program, men du kan bl.a. se frem til en musical-gendigtning af eventyret om Tornerose med fokus på kønsidentitet.

Da det også er første søndag i advent, skruer vi i samme omgang op for julehyggen og giver en omgang gløgg og æbleskiver undervejs i readingen. Hvis du ønsker ekstra julehygge til din weekend, kan du slå vejen forbi Godsbanens populære julemarked, som finder sted samme weekend!

Du er hjertelig velkommen i Teater Katapults sale på Godsbanen til en dag med spændende ny dramatik fra Katapult Akademiet. Vi har blot 100 – gratis – billetter til søndagens reading. Gløgg og æbleskiver følger gratis med, når du bestiller din billet!

Varm op med WRITE FASTER

Som optakt til Scratch Night, anbefaler vi alle, at tage forbi WRITE FASTER – et impro-format, der sætter dramatikerne på prøve, når de skal skrive et helt stykke live og under tidspres! Der er ingen rewrites og ingen kære mor, når replikkerne flyver hen over scenegulvet og lander direkte i hænderne på to skuespillere.

WRITE FASTER spiller lørdag 2. december fra 13 – 16. Billetter hertil kan købes for 75,- kr. (prisen inkluderer også en øl).

 

Læs mere om WRITE FASTER

Foto: Christian Skjøtt Poulsen

Det kunne opleves på tidligere scratch nights

- Skitseforestillingen HER I MØRKET af dramatiker Johanne Petrine Reynberg
- Skitseforestillingen SMÅ STYKKER MARMOR af Lin Melkane
- Readings fra Dramatisk Sprint
- Readings fra DramatikerPro

Udviklingsforløbene:
- SLIK PARADISET af Miriam Boolsen
- DER FINDES ET FØR OG ET EFTER af Ingeborg Bjarno Thomsen
- #sharingiscaring af Sandra Mahmoud Lindquist
- TABERLORT af Malene Sarto
- SMARTPHONE - A MEAL af Regina Rex
- RETTEN TIL AT BLIVE GLEMT af Tam Vibberstoft
- MÅNERUDE af Flokfolk

Vi glæder os til endnu et fyldt program til Scratch Night december 2023.