Om Human Nature

Spilleperioderne på Teater Katapult i Aarhus og Teater GROB i København er per 13.10.2017 overståede. Teater Katapults hidtil største satsning på en egenproduceret teaterforestilling, HUMAN NATURE endte med at slå teatrets hidtidige rekord i antal publikummer i løbet af en enkelt Teater Katapult-egenproduktions spilleperiode! 2221 teatergængere har set forestillingen i Aarhus og København i alt. Læs mere om forestillingen her nedenfor.

Kan vi leve vores moderne liv, med karriere, perfekt familie og alle de statussymboler vi omgiver os med uden at miste jordforbindelsen? Helt konkret. Forbindelsen til den jord, der er fundamentet for alt liv. Vil vi kunne slippe af med en god del af verdens problemer, hvis vi som mennesker er mere bevidste om, at vi rent faktisk selv ér natur? Dét er nogle af de spørgsmål, forestillingen rejser, når den spiller på Teater Katapult i hele september måned. For det er ikke en dystopisk fremtidsvision, om hvor sort fremtiden ser ud, slet ikke. Forestillingen er en undersøgelse af, om vi hver især kan nærme os et liv i balance og med en genoprettet forbindelse til den øvrige natur. Human Nature påstår ikke, at vi skal tilbage til naturen og leve som stenaldermennesker, slet ikke. Men måske skal vi finde en ny og konstruktiv måde at leve med naturen på – forbinde os til den, hvis vi skal overleve som art.


Binaural lyd og omfattende scenografi

Human Nature får en lydkulisse skabt af binaural lyd – populært kaldet 3D-lyd . Publikum har hovedtelefoner på under hele forestillingen og oplever et lydspor, der blander skuespillernes stemmer med præindspillet lyd og den binaurale lyd, der formidles live fra specialmikrofoner på scenen. Det giver en helt speciel 3D-fornemmelse, som trækker publikum ind i hovedet på skuespillerne og naturen helt ind i hovedet på publikum.

Scenografien fylder scenerummet helt ud. En buet trækonstruktion fyldt med 9 ton sand, dominerer salen fra publikums fødder til mørket oppe under loftet bagerst i rummet. Og samtidig bliver scenografien lærred for avancerede projektioner af stemningsskabende visuals.

Mange lag

Forestillingens tre fysiske roller besættes af Nukâka Coster-Waldau, Lisbeth Sonne Andersen og Robert Reinhold. På overfladen handler forestillingen om et parforhold, hvor to forskellige forhold til naturen clasher. Det handler om, i en moderne verden, at balancere ansvar, normer, forventninger og forpligtelser samtidig med at forbindelsen til naturen søges genoprettet. Den kvindelige hovedrolle, spillet af Nukâka Coster-Waldau arbejder som kurator på et museum, og hendes mand, spillet af Robert Reinhold, er neurokirurg. De repræsenterer to vidt forskellige men meget genkendelige forhold til natur og biologi. Da kvindens mor dør arver de hendes hus – kvindens barndomshjem – ude i en skov og flytter ud i huset.

Kvinden søger at finde og genetablere et balanceret forhold til naturen, mens hendes mand repræsenterer et mere klassisk moderne syn på naturen som kultur underlagt retningslinjer udstukket af mennesker. Det er tematikken – på overfladen. Men manuskriptet og mødet med den tredje rolle, spillet af Lisbeth Sonne Andersen; en uhåndgribelig størrelse – måske naturen – giver forestillingen en anderledes åndelig vinkel.

SPILLEPERIODE

Teater Katapult, Aarhus:
7.-29. september

Teater GROB, København:
5.-13. oktober 


VARIGHED

70 min.

SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Medvirkende

Medvirkende: Nukâka Coster-Waldau, Lisbeth Sonne Andersen og Robert Reinhold.

Manuskript: Line Mørkeby. Instruktør: Petra Berg Holbek. Scenograf, kostume- og videodesigner: Igor Vasiljev. Lyddesign/kompositioner: Kristian Hverring. Lysdesign: Anders Kjems. Dramaturger: Tine Ilum, Ann Sofie Oxenvad. Dramatiker steds-specifikke lyddramaer: Julie Petrine Glargaard. Stemmer til site-specifikt lyddrama ved Oddesund: Johannes Lilleøre m.fl.

Producent Teater Katapult. Producer og kunstnerisk ledelse Torben Dahl. Projektleder Karen Nordentoft.

Projektpartnere: Redia a/s (udvikling af app). Live Theatre (sparring på dramatisk tekst). Struer Museum (research og site-specifikke ruter i Struer). Struer Kommune/Lydens by og Oddesund-projektet. Lydfestivalen Struer Tracks. Apollon Struer (live-stream af forestillingen til biografen). Aarhus2017 og Aarhus Folkeuniversitet og Danmarks Naturfredningsforening (debatarrangementer). Teater Grob, (gæstespil i KBH).

Foredrag og artist talks

I forbindelse med forestillingen afholdes en række relaterede foredrag, debatter og artist talks

---

9. september kl. 14.30:
'Er natur identitet?' v. Aksel Haaning
Gratis med billet til forestillingen en af dagene i spilleperioden og årskortholdere / kr. 25 i døren for øvrige gæster 

13. september kl. 19.00:
'Satans rørhat taler ud' v. Rasmus Ejrnæs
Gratis entré med billet til forestillingen en af dagene i spilleperioden og årskortholdere / kr. 25 i døren for øvrige gæster

21. september efter forestillingen kl. ca. 21.15-21.45: 
Human Nature Artist Talk med skuespillerne Nukâka Coster-Waldau, Lisbeth Sonne Andersen og Robert Reinhold fra scenekanten efter forestillingen 
Gratis men kun muligt med billet til forestillingen en af dagene i spilleperioden og for Teater Katapults årskortholdere.   

26. september Kl. 17.30-19.00:
'Vildere natur i Aarhus by og kommune? - Naturpolitisk debatmøde'
OBS: Gratis entré for alle! 
Finder sted på Katapults prøvescene, Kabinettet, Godsbanen indgang 3H

Onsdag 28. september:
Human Nature Artist Talk: Natur på scenen i 3D - med lyddesigner og komponist Kristian Hverring
Gratis men kun muligt med billet til forestillingen en af dagene i spilleperioden og for Teater Katapults årskortholdere.

---

Entré til fordrag og talks er gratis, hvis du har billet til HUMAN NATURE i én af dagen i spilleperioden. Også gratis for årskortholdere. De arrangementer, der kan opleves adskilt fra forestillingen, kan øvrige interesserede købe billet til i døren til 25 kr - se nærmere her ovenfor.

Der er et begrænset antal billetter til nogle af arrangementerne, og det er ikke muligt at reservere pladser på forhånd - først til mølle.

Som en undtagelse er der gratis entré for alle interesserede - både med og uden teaterbillet - til naturpolitisk debatmøde 26. september.

Teater Katapult takker støttegivere og samarbejdspartnere på HUMAN NATURE:

Aktuelle forestillinger

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

- fra savn til terror
18.-19. jan.
VisKøb
DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

PETER DYREBORGS FORBRYDELSE OG STRAF

- soloshow med storytelling og spoken word
22. januar
VisKøb
PETER DYREBORGS FORBRYDELSE OG STRAF

FLOWERS FOR TORGEIR

- en livgivende kærlighedserklæring
26.-27. jan.
VisKøb
FLOWERS FOR TORGEIR
Websitet er bygget i Ajour CMS