HR. X

10.-12. januar

SPILLEPERIODE
10.-12. januar 2023

Tidspunkt
Tirsdag d. 10. jan. kl. 16.00
11.-12. jan. kl. 19.30

Varighed
85 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

Tragikomisk forestilling om stress og omsorg

“Du starter dit arbejde, når de fleste går hjem. Og du lægger rigtig meget af dig selv i arbejdet. Du føler en total følelse af engagement. Indtil du endelig befinder dig, som jeg gjorde, i en tilstand af udmattelse.”

Mød den forjagede hjemmesygeplejerske og de ansigtsløse patienter, der skal krydses af på en liste, i HR. X – en forestilling der sætter fokus på stress og omsorgstræthed.

I næsten 100 år har politikere verden over, set på de nordiske lande som modelnationer. Danmark er i flere omgange blevet udnævnt til at være verdens lykkeligste land, men er grebet om lykken, ved at glide ud af vores hænder? Og hvad sker der med et samfund, når systemet spænder ben for dem, der ønsker at drage omsorg for andre?

🩸🩸🩸🩸 “Historierne er tankevækkende og nogle af dem næsten grumme, men de præsenteres her fornemt uden at være dømmende.” (Ungt Teaterblod)

Inspireret af virkelighedens sygeplejersker

I HR. X inviterer ensemblet Out of Balanz publikum med på en sort humoristisk og musikalsk rejse, der fører os ind i et univers fuld af poetisk skønhed og brutal humor.

❤️❤️❤️❤️ “Ser man teater nok, kan man være heldig i ny og næ at støde på et ægte sært og originalt stykke af slagsen. Sådan et er ‘Hr. X ‘.” (Politiken)

Forestillingen er inspireret af samtaler med sygeplejersker og baseret på en sand historie om en sygeplejerske i hjemmeplejen. Sygeplejersken vil være anonym, men har delt sine erfaringer fra en travl hverdag fyldt med flere patienter end der er tid til at tilse, stress og udbrændthed.

Alle navne er ændret. Nogle karakterer er sammensatte eller fortolkede versioner fra interviewmaterialet. Nogle scenarier er fortættet, konsolideret og dramatiseret.

⭐️⭐️⭐️⭐️ “… i skuespilleren Troels Hagen Findsen har iscenesætteren Katrina Bugaj fundet en fortrinlig formidler” (CPH Culture)

Om Out of Balanz

Out of Balanz er et prisbelønnet, internationalt scenekunstensemble med base i København under ledelse af instruktør Katrina Bugaj og performer Troels Hagen Findsen. De skaber scenekunstprojekter, der behandler nutidige problematikker, og er tidligere blevet nævnt i det prestigefyldte amerikanske magasin Backstage som et af de mest innovative fysiske scenekunstensembler i verden. De har turneret i 18 forskellige lande i Europa, Nordamerika og Asien.

Teksten til forestillingen er skrevet af forfatter Harald Voetmann. Han debuterede i 2000 og i 2010 udgav han sin første roman, VÅGEN, som blev både nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og Montanas Litteraturpris. I 2018 udgav han ‘Amduat. En iltmaskine’, som Hotel Pro Forma omdannede til en forestilling på Republique.

Aldersgruppe: Voksne – fra 15 år.

Teksten er stærkt billedskabende, men gøres særlig og nærværende af Troels Hagen Findsens vidunderligt blåøjede fremtoning og et absurd onemanshow på scene, hvor han synger og gakker en øm fortælling frem.

Politiken

Den lille fortælling har stor charme og spilles dejligt ligetil af Troels Hagen Findsen lige for fødderne af publikum... Det er en musikalsk forestilling i gode hænder hos den opfindsomme musiker Bebe Risenfors, der skaber ro og rytme i fortællingen. Og Siggi Palmasons indretning af scenen gør, at man føler sig på hjemmebesøg med sygeplejersken. Det har Katrina Bugaj fint forstået i sin iscenesættelse af den lille mands opslidende private kamp i det krævende velfærdssamfund.

Frederiksborg Amts Avis

Troels Hagen Findsens alsidig musikalitet suppleres følsomt af den svenske komponist og musiker Bebe Risenfors, og sammen skaber de et nærmest lyrisk univers, der virker helsende på publikum.

CPH Culture

...en ærlig tekst, der både er fragmentarisk, men også samlende, og som har noget af livets lyrik,
men også alvor og virkelighed i sig.

Ungt Teaterblod

Af og med

Gæstespil af
OUT OF BALANZ

Instruktør
KATRINA BUGAJ

Tekst
HARALD VOETMANN

Medvirkende
TROELS HAGEN FINDSEN

Komponist/musiker
BEBE RISENFORS

Øvrig musik og sangtekst
H. VOETMANN
T. FINDSEN
B. ANDERSEN
N.F.S. GRUNDTVIG
T. LAUB
J. KNUDSEN
O.RING

Scenograf
SIGGI PALMASON

Lysdesigner 
MARIA PI

Foto
JAN VESALA