Aflyst

Heroin

25.-27. oktober

SPILLEPERIODE
AFLYST

Tidspunkt
19.30

Varighed
75 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

AFLYST! Forestillingen HEROIN kan som en konsekvens af flere uforudsete omstændigheder desværre ikke spille på Katapult 25.-27. oktober 2022 som planlagt. Vi beklager meget.

Har du billet til forestillingen, får du via mail information om mulighed for valg mellem ombytning af billet(ter) til en anden forestilling med samme billetpris eller overførsel til Katapult-gavekort.

—————————-

En kærlighedshistorie på stoffer

Og selvom jeg skar halsen over på dig, mens du sov, ville du så stadig elske mig i de sidste sekunder, inden det hele blev sort, fordi alt dit blod røg ud på puden?

Kan man blive lige så afhængig af et menneske som af heroin? Kan to mennesker både være perfekte og skadelige for hinanden? Og hvornår indser man, at det – eller den – man er afhængig af ikke altid gør en godt?

🌈🌈🌈🌈🌈🌈  “Det er smukt, bevægende, rørende, barsk, sjovt, lige på, og så er det ikke mindst genkendeligt.” (Out and About)

HEROIN handler om Marcus og Martin, der i deres afhængighedsforhold forelskes, går fra hinanden, drages til hinanden igen og bedrager hinanden, mens Marcus samtidig kæmper med sin egen afhængighed af stoffer. Deres intense tiltrækning er dømt til destruktion.

For når to partikler kolliderer, skabes et bånd, der strækker sig på tværs af tid og rum. Uanset hvor i universet de befinder sig, vil de mærke hinanden, og en hvilken som helst påvirkning af den ene, skaber en reaktion i den anden. Når den ene vender, vender den anden øjeblikkeligt modsat.

Påvirket af en uforklarlig fysisk lov, skabes en uløselig tiltrækning mellem dem og den eneste måde båndet kan brydes, er hvis de destrueres. Denne tanke sidder fast i Marcus og bliver begyndelsen på en fatal rejse.

Usund kærlighedsrelation

Forestillingen er skrevet af Magnus Iuel Berg der modtog en Reumert som Årets Talent for stykket ‘I støvet fra regnen’ i 2018. I HEROIN leverer han med velskrevne replikker en virkelighedsnær dialog, der både afspejler det intellektuelle og en overfladisk humor, samt en smule flirteri. Sådan, bliver Marcus og Martin i løbet af forestillimgen til to personer vi alle kender.

🩸🩸🩸🩸🩸 “Sjældent har jeg set så relaterbart teater. Sjældent har jeg set så tilstedeværende skuespillere. Jeg vil faktisk bruge et udtryk, der ikke egner sig på skrift – men jeg er helt på røven.” (Ungt Teaterblod)

Skuespillerne Thomas Diepeveen og Luiz Wilhelm Karlsen står over for hinanden i HEROIN, et smukt og ømt stykke, hvor publikum er med inde i soveværelset og ser deres intense kemi, men også langsomt opdager, hvor giftige de er for hinanden.

Heroin er en kvantemekanisk kærlighedsfortælling om to mænd der kolliderer. Forestillingen beskriver, hvordan vi kan blive så sammenfiltrede i vores eget indre kaos, at vi mister perspektivet på os selv og dermed på omverden: Martin og Marcus mødes og forelsker sig hjælpeløst. Deres kærlighed er det stærkeste, mest potente rush, de nogensinde har prøvet. De bliver som heroin for hinanden.

En forestilling om følelser

HEROIN undersøger den dysfunktionelle relation forklædt som kærlighed, og viser hvordan afhængighed fjerner fokus fra vores egen indre smerte.

Men HEROIN er først og fremmest en kærlighedshistorie mellem 2 mænd hævet over køn og seksualitet. Om hvordan vores underliggende følelsesliv altid er afgørende for de praktiske beslutninger, som vi tager for vores liv.

Aldersgrænse: Fra 16 år

Man sidder som publikum hele tiden og holder vejret, for nu må det da gå galt. Men
de to er som magneter for hinanden – som en heroin-afhængighed! De vender gang på gang tilbage i kaosset.

Kulturtid

Heroin fremstår i sin helhed så ren og klar, at den rammer mig som et spyd direkte i hjertet. Kærlighedshistorien bliver hverken sukkersød eller kvalmende, og alt i alt er forestillingen noget af det smukkeste, jeg længe har set.

Sjældent har jeg været vidne til så velskrevne replikker. Der er en intens brutalitet i deres begær og intimitet, og jeg kan næsten ikke holde ud, at de er så hårde ved hinanden, når jeg samtidigt kan fornemme, at de begge hungrer efter den anden.

Den 4. Væg

En overordnet fantastisk billedliggørelse af et forhold, hvor de homoseksuelle troper og klicheer er trådt i baggrunden til fordel for en ærlig præsentation af jagten på kærlighed i dysfunktionelle forhold uanset seksualitet.

Scenekanten

Magnus Iuel Berg har godt fat i bøsse-jargonen og skildrer med minimalistisk akkuratesse udviklingen i forholdet mellem de to fyre.

CPH Culture

Af og med

Gæstespil af
THOMAS DIEPEVEEN
LUIZ WILHELM KARLSEN
CO-PRODUCENT ZANGENBERGS TEATER

Dramatiker
MAGNUS IUEL BERG

Instruktør
JOHAN SARAUW

Medvirkende
THOMAS DIEPEVEEN
LUIZ WILHELM KARLSEN

Scenograf
NINA HELLEDIE

Lysdesigner
HANS SEBASTIAN JUST OLSEN

Lyddesigner og komponist
MALTE NORDTORP