Haven

1. september

SPILLEPERIODE
1. september 2023

Tidspunkt
16.00

Varighed
60 minutter

Spillested
Site-specific: Botanisk Have
Mødested: P-plads ved Poppelpladsen, Peter Holms Vej 2, 8000 Aarhus C

Priser inkl. gebyr

Standard 130,-
Seniorer (65+) 90,-
Studerende 65,-
Unge u. 25 år 60,-
Årskortholdere 0,-

Sanselig performativ havevandring

”Jeg får lyst til at gøre alt muligt med min have – og med mit liv!” – publikumsreaktion, Bornholm

Med hovedtelefoner på føres publikum rundt i haven og bevæger sig ud og ind mellem fysiske performative indslag og sanselige lydbilleder.

To performere er stedets ånder, der fører publikum rundt på en performativ fortolkning af en traditionel havevandring, der indledes med ordene:

”Hør haven taler. Hør dens historie folder sig ud. Hør aftryk fra hænder der har formet den. Vi er genii locorum, Stedets ånder, Vi kender vejen, Vi kender sproget, Vi ved hvor sprækkerne findes. Vi har været her altid. Vi er mælkebøtten. Vi er rosen. Vi er krattet, der så klosterhaven komme. Vi er værket i dit knæ, når du luger. Vi er frøene i din hånd.”

Gennem hovedtelefonerne møder publikum fortællinger fra haveejere og faglige perspektiver fra en havearkitekt, en kulturhistoriker, mv. Fortællingerne blander sig med de to performeres stemmer og musik, der inviterer publikum til at åbne sanserne i mødet med planternes poetiske og sanselige anatomi: duften af krusemynte og salvie, smagen af kandiserede roser og Hyldemors purpursorte saft.

HAVEN er en stedsspecifik vandreoplevelse der fagligt, poetisk og sanseligt undersøger vores relation med naturen op igennem tiden og idag.

NB: Forestillingen foregår i Botanisk Have. Mødested: P-plads ved Poppelpladsen, Peter Holms Vej 2, 8000 Aarhus C.
NB:
 HAVEN foregår udendørs og ikke for publikum under 13 år. Forestillingen er desværre ikke egnet for gangbesværede.

Lyd- og performancevandring med Wunschmachine

WunschMachine arbejder med interaktive, stedsspecifikke kunstoplevelser, der blander faglighed med en sanselig indgang til materialet. Wunschmachine laver tværæstetiske kunstværker, der bruger performance og antropologisk research til at portrættere og interagere med subkulturer, videnskab og steder.

HAVEN er en særlig havevandring, en lyd- og performancevandring, om havens kulturhistorie og betydning for os mennesker. Publikum føres igennem haven mellem staudebede, buske og blomster og får forskellige perspektiver på haven.

HAVEN inviterer til at man åbner sanserne i mødet med specifikke planters poetiske og sanselige anatomi: duften af krusemynte eller salvie, smagen af kandiserede roser og Hyldemors purpursorte saft. Undervejs møder de personificeringer af både mælkebøtten og kulturrosen og den værkende havearbejder-krop.

Af og med

Gæstespil af
WunschMachine

Iscenesættelse
HELGA ROSENFELDT-OLSEN

Med-iscenesættelse og scenograf
ALAYA RIEFENSTHAL

Performance
HELGA ROSENFELDT-OLSEN
LINE SVENDSEN

Dramatiker
BETINA BIRKJÆER

Komponister
NIELS BJERG
MORTEN MOESGAARD

Lydmontage
HELGA ROSENFELDT-OLSEN

Koreograf
SOFE CHRISTIANSEN

Dramaturg
METTE OBLING HØEG

Sangkonsulent
NINI JULIA BANG

Lydmix & Foto
SUNE HEDE

Med støtte fra
STATENS KUNSTFOND, WILHELM HANSEN FONDEN,
FAXE KOMMUNE, DANSKE DRAMATIKERE PRODUKTIONSPULJEN