Har spillet

Happy Nation

SPILLEPERIODE
Ur-premiere 27. maj 2016
Spillested
Teater Katapult

Kom med på en kærlig rejse ind i depression og fædreland på Katapult.

Danmark ligger højt på verdensranglisterne over lykke, men betyder det, at vi ikke har ulykkelige mennesker i nationen? Ifølge OECD er Danmark det land i verden, der spiser næstflest lykkepiller.

HAPPY NATION er en stikpille til os selv og nationen. Publikum kommer på en absurd, poetisk og musikalsk tour de force gennem H.C. Andersens nationalklenodie, gennem svinestien, gennem traumer fra skoletiden, auditions og international berømmelse… Som barn undgik hun med nød og næppe et kollektivt selvmord i familiens bil, men hvordan kommer man videre derfra? Dramatikeren er den prisbelønnede, lokale forfatter og poet Bjørn Rasmussen (netop indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris), som har ladet sig inspirere af musik og tekst fra den første plade, han ejede; den svenske popgruppe Ace of Bases ”Happy Nation”.

HAPPY NATION er en dogmeproduktion, og manuskriptet er udviklet i Teater Katapults WriterDirector Lab og i Performing Arts Across (bl.a. støttet af Region Midt). Forestillingen spiller også under CPH Stage på FÅR302, juni 2016.

Af og med

MEDVIRKENDE
Sicilia Gadborg Høegh
Holger Østergaard Kristensen
Kirsti Kærn

INSTRUKTØR
Moqi Simon Trolin

MANUSKRIPT
Bjørn Rasmussen.

SANGTEKSTER OG MUSIK
Bl.a. Ace of Base

LYDDESIGN
Marcus Hjelmborg