DRAMATIKERLAB – for talenter

'DramatikerLab – for talenter' er et udviklingsforløb, som Teater Katapult tilbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers. Dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men seriøs entusiasme er.

I 'DramatikerLab – for talenter' har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning og sparring/feedback. Vi tror på en kombination af teori og praksis, og derfor varetages undervisningen af en professionel dramaturg og en professionel dramatiker som gæstelærer. Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som både fortæller og karakterskaber.

Din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for at du kan opleve din tekst gennem professionelle skuespillere og/eller lever ved skuespillerskolen, der som afslutning vil fremføre den som en cold-reading på Teater Katapult.

Den undervisende dramaturg for 2019-holdet er Lise Sofie Houe. Lise er uddannet cand.mag. i Dramaturgi i 2014, og har arbejdet som dramaturg på Aalborg Teater, Aarhus Teater og senest Odense Teater. Sideløbende har hun været ansat som ekstern lektor på Dramaturgi ved Aarhus Universitet samt ledet Dramatikerlinjen på Randers EgnsTeaters Talentskole. Hun arbejder lige nu som freelance dramaturg og underviser i Aarhus. 


Dramatiker Aleksa Okanovic studerede på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater og vil være gæstelærer på DramatikerLabs 2019-hold. I 2006 modtog han en Reumert Talent Pris for sine værker RESTAURANT D’AMOUR og DIAMOND/DUST/SHOES. Sidstnævnte blev fremført på Schaubühne i Berlin. I 2010 blev han husdramatiker ved The Royal Court Theatre i London, og i 2011 fik han endnu et stykke, CONFESSIONS, opført på Schaubühne. Som dramatiker er Aleksa Okanovic kendt for sin sorte humor og kantede, ofte voldsomme, stil.


Lyst til at høre mere fra en tidligere deltager? Se interviewet med dramatikerstuderende Anna Skov og hør, hvad hun fik ud af kurset, nederst på siden.


Hold øje med opstartsdato for nyt DramatikerLab-hold her på siden - eller kontakt dramaturg Søren Højgaard for yderligere information på sh@katapult.dk

Afsluttende reading 2019

Midt i smukke maj rundedes elevernes arbejde i Teater Katapults 'DramatikerLab – for talenter' 2019 af med en afsluttende reading, der var GRATIS og åben for alle interesserede.


Tre skuespillere readede dramatiske tekster af:


Amalie Bjarnø Rasmussen

Annette Petersen

Clara Elisabeth Nybo

Daniel Boysen

Emil Rosendahl

Erich Kruse Nielsen

Freja B. Nielsen

Ida Bechmann Bjørn

Jeppe Kimose


... som sæsonen igennem er blevet undervist af DramatikerLabs dramaturg, Lise Sofie Houe. Også dramatikeren Aleksa Okanovic har lært fra sig på DramatikerLab.


Readingen fandt sted 16. maj 2019 i Teater Katapults store sal, blackboxen. Alle var velkomne fra kl. 20, og readingen varede ca. to timer inkl. en pause midtvejs.


En reading er en rå work-in-progress-oplæsning af dramatiske tekster - på scenen men ikke iscenesat.


Se readingens facebookbegivenhed her!

Websitet er bygget i Ajour CMS