DRAMATIKERLAB – for talenter

'DramatikerLab – for talenter' er et udviklingsforløb, som Teater Katapult udbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers/med det at skrive dramatik. Til dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men seriøs entusiasme er.

Forløbet er for max. 10 deltagere, og består af 7 undervisningsgange af tre timer ca. hver anden uge, en halv times individuel dramaturgisk feedback på din tekst, samt en offentlig reading. I forløbet har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning, sparring/feedback og networking. Vi tror på en kombination af teori og praksis, derfor varetages undervisningsforløbet af en dramaturg og en dramatiker som gæstelærer.

Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som fortæller og karakterskaber, og der er intet krav om at din tekst skal have forbindelse med igangværende produktioner.
Din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for at du kan opleve din tekst gennem professionelle skuespillere, som vil fremføre din tekst som en cold-reading. 

Den ansvarlige dramaturg er i år Kristoffer Spender.
Kristoffer er Cand. Mag i Dramaturgi og Litteraturhistorie 2017 og har tidligere blandt andet undervist på på Universitetet i Teaterhistorie, Værkanalyse og Performing Shakespeare. Han har arbejdet med store internationale kunstnere såsom teaterinstruktøren Robert Wilson (USA), men har også en lang erfaring med vækstlagsteater og egne produktioner.

----
ANSØGNING EFTERÅR 2018

Ansøgningen sendes til kristoffer@katapult.dk og skal indeholde navn, alder, adresse, telefonnummer, mail, et uddrag fra en tekst, du har skrevet, samt din motivation for at ansøge. Deadline er blevet rykket til 10. september 2018.

Individuelle og indledende samtaler sker umiddelbart efter deadline.
Mere konkret info ang. ansøgningsprocedure findes her.
Pris: 1200,- // 1000,- for Katapult årskortholdere
Opstart: 20. september 2018.

Datoerne for undervisningsdage:
20. September til og med 20/12 og cirka hver anden torsdag i den periode.
MERE INFORMATION kan indhentes hos:
Dramaturg Kristoffer Spender på kristoffer@katapult.dk

DRAMATIKERLAB PÅ QUONGAFEST 2018

På årets store vækstlagsfestival, QuongaFest 2018 (15.-18. november på Godsbanen - bl.a. på Katapult) kan man opleve DramatikerLab live!

Lørdag 17. nov. kl. 20.15 i Kabinettet præsenterer vi nemlig 'READING v. 5 personer' på festivalen. 


Katapult og DramatikerLabs dramaturg, Kristoffer Spender, koordinerer begivenhederne, når de nuværende dramatikertalenter på udviklingsforløbet viser, hvad de kan i en midtvejs-reading. En reading er en work-in-progress-oplæsning af talenternes tekster.

Eleverne har arbejdet med først at skrive et digt inspireret af en årstid og med et tydeligt subjekt (eksempelvis "dig", "han", "hun", "de", "dem"), hvorefter de har lavet tekstlæsning i sparring med Skrivekunstskolen. Efterfølgende har de hver medbragt et objekt (eksempelvis en vase, et brev, en hårbørste etc.), som de har byttet med hinanden for så at transformere deres oprindelige digt til en kort monolog, hvori objektet indgår.

Lørdag aften på QuongaFest vil en dramaturgistuderende tilknyttet Quonga så læse højt af monologerne. Det sker ved ved et tomt bord og til tonerne Vivaldis 'De fire årstider'. Objekterne tilhørende de enkelte tekster placeres på bordet, mens der læses.

DramatikerLab-eleverne, der har arbejdet med transformation af digt til monolog er:

Emma Asmussen
Regina Ebbesen
Emma Svankjær Morel  
Tine Grauengaard
Ann-Kathrin Aulkær BentzenWebsitet er bygget i Ajour CMS