DRAMATIKERLAB – for talenter

'DramatikerLab – for talenter' er et udviklingsforløb, som Teater Katapult udbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers/med det at skrive dramatik. Til dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men seriøs entusiasme er.

Forløbet er for max. 10 deltagere, og består af 7 undervisningsgange af tre timer ca. hver anden uge, en halv times individuel dramaturgisk feedback på din tekst, samt en offentlig reading. I forløbet har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning, sparring/feedback og networking. Vi tror på en kombination af teori og praksis, derfor varetages undervisningsforløbet af en dramaturg og en dramatiker som gæstelærer.

Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som fortæller og karakterskaber, og der er intet krav om at din tekst skal have forbindelse med igangværende produktioner.
Din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for at du kan opleve din tekst gennem professionelle skuespillere, som vil fremføre din tekst som en cold-reading. 

Den ansvarlige dramaturg er i år Kristoffer Spender
Kristoffer er Cand. Mag i Dramaturgi og Litteraturhistorie 2017 og har tidligere blandt andet undervist på på Universitetet i Teaterhistorie, Værkanalyse og Performing Shakespeare. Han har arbejdet med store internationale kunstnere såsom teaterinstruktøren Robert Wilson (USA), men har også en lang erfaring med vækstlagsteater og egne produktioner.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


ANSØGNING EFTERÅR 2018

Ansøgningen sendes til kristoffer@katapult.dk og skal indeholde navn, alder, adresse, telefonnummer, mail, et uddrag fra en tekst, du har skrevet, samt din motivation for at ansøge. Deadline er blevet rykket til 10. september 2018.

Individuelle og indledende samtaler sker umiddelbart efter deadline.
Mere konkret info ang. ansøgningsprocedure findes her.
Pris: 1200,- // 1000,- for Katapult årskortholdere
Opstart: 20. september 2018.

Datoerne for undervisningsdage:
20. september til og med 20. december og ca. hver anden torsdag i den periode.
MERE INFORMATION kan indhentes hos:
Dramaturg Kristoffer Spender på kristoffer@katapult.dk

RELATIONER - afsluttende reading 2018 

Lige i begyndelsen af det splinternye 2019, rundes elevernes arbejde i DramatikerLab 2018 af med en afsluttende reading, der er gratis og åben for alle interesserede.

Skuespillerne David Elnebo, Anna Ur Konoy, og Vigga Sideneus Guldhammer reader dramatiske tekster af:

Emma Svankjær Morel

Emma Asmussen

Regina Ebbesen

Tine Roland Grauengaard

Ann-Kathrin Aulkær Bentzen

... som sæsonen igennem er blevet undervist i af DramatikerLabs dramaturg, Kristoffer Spender.

Overskriften er RELATIONER, og readingen finder sted 9. januar 2019 i Teater Katapults store sal, blackboxen. Alle er velkomne fra kl. 20 og readingen varer ca. halvanden time.


En reading er en rå work-in-progress-oplæsning af dramatiske tekster - på scenen men ikke iscenesat.

Websitet er bygget i Ajour CMS