DRAMATIKERLAB – for talenter

'DramatikerLab – for talenter' er et udviklingsforløb, som Teater Katapult tilbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers. Dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men seriøs entusiasme er.

NB! Deadline for ansøgning om tilmelding til holdet DramatikerLab Vinter 2020 er 1. december. Læs mere her nedenfor og ansøg om tilmelding til holdet lige her

I øjeblikket er der et fortsætter-hold fra de sidste to DramatikerLab-forløb, som viderudvikler talentet hos Teater Katapult, men:  Dato for holdopstart på DramatikerLab Vinter 2020 følger inden længe!


I 'DramatikerLab – for talenter' har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning og sparring/feedback. Vi tror på en kombination af teori og praksis, og derfor varetages undervisningen af en professionel dramaturg og en professionel dramatiker som gæstelærer. Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som både fortæller og karakterskaber.

I forløbet indgår en række undervisningsgange af tre timer cirka hver anden uge + en halv times individuel dramaturgisk feedback på din tekst.

MEN; Din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for at du kan opleve din tekst gennem professionelle skuespillere og/eller elever ved skuespillerskolen, der som afslutning vil fremføre den som en cold-reading på Teater Katapult.

Undervisere for 2020-holdet er dramaturg Lise Sofie Houe og dramatikerne Anna Skov og Aleksa Okanovic.

Lise Sofie Houe er uddannet i Dramaturgi i 2014, og har arbejdet som dramaturg på Aalborg Teater, Aarhus Teater og senest Odense Teater. Sideløbende har hun været ansat som ekstern lektor på Dramaturgi ved Aarhus Universitet samt ledet Dramatikerlinjen på Randers EgnsTeaters Talentskole. Hun arbejder lige nu som freelance dramaturg og underviser i Aarhus. 

Dramatiker Aleksa Okanovic studerede på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater og vil være gæstelærer på DramatikerLabs 2019-hold. I 2006 modtog han en Reumert Talent Pris for sine værker RESTAURANT D’AMOUR og DIAMOND/DUST/SHOES. Sidstnævnte blev fremført på Schaubühne i Berlin. I 2010 blev han husdramatiker ved The Royal Court Theatre i London, og i 2011 fik han endnu et stykke, CONFESSIONS, opført på Schaubühne. Som dramatiker er Aleksa Okanovic kendt for sin sorte humor og kantede, ofte voldsomme, stil.

Anna Skov er nyuddannet dramatiker fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og tidligere elev hos DramatikerLab.

Lyst til at høre mere fra en tidligere deltager? Se interviewet med Anna Skov fra hendes tid som dramaturgistuderende og hør, hvad hun fik ud af kurset, nederst her på siden.

Prisen for forløbet er kr. 1250,- og opstartsdato for nyt DramatikerLab-hold Vinter 2020 offentliggøres inden længe - kontakt info@katapult.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

Ansøgning om tilmelding til Vinter 2020-holdet finder du her

Afsluttende reading DramatikerLab Forår 2019

Midt i smukke maj rundedes elevernes arbejde i Teater Katapults 'DramatikerLab – for talenter Forår 2019' af med en afsluttende reading, der var GRATIS og åben for alle interesserede.


Tre skuespillere readede dramatiske tekster af:


Amalie Bjarnø Rasmussen

Annette Petersen

Clara Elisabeth Nybo

Daniel Boysen

Emil Rosendahl

Erich Kruse Nielsen

Freja B. Nielsen

Ida Bechmann Bjørn

Jeppe Kimose


... som sæsonen igennem var blevet undervist af DramatikerLabs dramaturg, Lise Sofie Houe. Også dramatikeren Aleksa Okanovic lærte fra sig på DramatikerLab Forår 2019.


Readingen fandt sted 16. maj 2019 i Teater Katapults store sal, blackboxen. Alle var velkomne fra kl. 20, og readingen varede ca. to timer inkl. en pause midtvejs.


En reading er en rå work-in-progress-oplæsning af dramatiske tekster - på scenen men ikke iscenesat.


Se readingens facebookbegivenhed her!

Websitet er bygget i Ajour CMS