Det kontaktløse forhold

11.-12. oktober

SPILLEPERIODE
11.-12. oktober 2022

Tidspunkt
19.30

Varighed
75 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

En syret udgave af H.C.Andersens Nattergalen

DET KONTAKTLØSE FORHOLD handler om en ensom mand, omgivet af digitale apparater, som bliver forstyrret af et andet levende menneske og ikke kan tåle det. Hendes musik bag væggen går ham på nerverne. Hendes sang gør ham beklemt. Bevidstheden om hendes eksistens gør ham angst.

Han gemmer sig i sengen med puder for ørerne, men pludselig ryger han ned gennem et stort sort hul til en helt anden verden, uden levende væsner, kun beboet af en dukke, en perfekt kopi af mennesket, uden fejl og mangler, en der ikke generer ham, men holder ham med selskab på hans præmisser …

“Katrien van der Velden er en vanvittig performer. Jeg sidder stadigvæk tilbage tvivlende på, om hun virkelig er menneske eller om det er elektricitet, der løber igennem hendes årer.” (Scenekanten.dk)

Med inspiration fra H.C. Andersens Nattergalen og associationer til Hitchcocks Psycho-karakter, Norman Bates, og japansk social dating med robotter, skabes denne nonverbale, syrede komedie i fysisk vildskab og marionetteater-symbolik.

DET KONTAKTLØSE FORHOLD er et seriøst wake-up call, hvor den forbindelse gennem skærmen, som blot er en billigere version af os selv, ikke kan erstatte vores menneskelige væren.

“…jeg er underholdt fra start til slut.” (Den4væg.dk)

Trilogi om overlevelse

Det Olske Orkester ønsker at stille skarpt på den moderne verdens digitalisering … og den menneskelige fremmedgørelse, der kan følge i dens kølvand. Med Det Olske Orkesters nye trilogi ‘Overlevelse i nyere tid’ har vi startet en ny rejse med et kunstnerisk performer-hold med erfaring fra mimeteater/fysisk teater, dans og objektteater samt fælles erfaring fra forskningsprojektet “Ûbermarionetten”. DET KONTAKTLØSE FORHOLD er anden del i trilogien.

“Det er teater, når det er allerbedst. Det er lige præcis det, de små teatre kan – more og underholde os med helt aktuelle og tankevækkende spørgsmål.” (Danskeseniorer.dk)

Priser til Det Olske Orkester

- Reumert i 2013 for bedste ungdomsforestilling; ‘Dengang vi blev væk’
- Springprisen i 2014 for scenekunstnerisk forskning på Forsøgsstationen
- Danske Teaterjournalisters Initiativpris i 2012 for scenekunstnerisk forskning på Forsøgsstationen

Af og med

Koncept af
DET OLSKE ORKESTER

Instruktør og dramatiker
LOTTE FAARUP

Medvirkende
ØYVIND KIRCHOFF
KATRIEN VAN DER VELDEN

Scenograf og dukkemager
ROLF SØBORG HANSEN

Lysdesigner
JEPPE LAWAETZ

Lyddesigner
JONAS JØRGENSEN

Værksted
JON GELTING

Kostumier
PILE BEHRENDT