Den enfoldige morder

2.-6. maj

SPILLEPERIODE
2.-6. maj 2023

Tidspunkt
Hverdage kl. 20.00
Lørdag kl. 16.00

Varighed
35 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 90,-
Seniorer (65+) 50,-
Studerende 50,-
Unge u. 25 år 50,-
Årskortholdere 0,-

Retfærdigheds dilemma i 30’ernes Sverige

DEN ENFOLDIGE MORDER er historien om Sven, der lever og behandles som et dyr, og udnyttes groft af den brutale og opfarende fabrikant Höglund på et stort gods i 30’ernes Sverige.

Sven lever i en parallelverden, hvor kontakten med engle og keruber bringer ham i forbindelse med en højere retfærdighed. Samspillet mellem den reale verden og den højere retfærdighed udgør det spændingsfelt, der til sidst bringer Sven frem mod det uafvendelige: fabrikantens dommedag.

Bog + film fortolket

Gennem vekslende scenebilleder med surrealistiske overtoner tydeliggøres konflikten i de moralske dilemmaer, der kommer til syne gennem oplevelsen af uretfærdighed og ondskab – et retfærdighedens dilemma.

Forestillingen er frit fortolket ud fra novellesamlingen “En Ond man” af Hans Alfredson og filmen “Den enfoldige Morder”.

Papirteater på Katapult

Papirteatret Meklenborg – Danmarks eneste professionelle papirteater – har siden 2016 med fast base på Teater Katapult videreudviklet det traditionelle danske modelteater til en moderne kombination af analoge og digitale virkemidler, men hvor figurer og dekorationer stadig er i papir, der på den lille scene kan skabe et surrealistisk univers, med skift af perspektiv og dimension.

Meklenborg er ”teatret i teatret” på Katapult, når den, fine, gamle genre i hver sæson rykker ind på studioscenen Kabinettet og åbner dørene til en teaterform, man ikke har mange chancer for at opleve mere. Hos Meklenborg ofte med de skærpede sanser for nutiden og det eviggyldige som en væsentlig medspiller!

Af og med

Gæstespil af
PAPIRTEATRET MEKLENBORG

I samarbejde med
BILLEDKUNSTNERE
SKUESPILLERE

MUSIKERE

Dukkeførere
MARIE THODBERG
SØREN MORTENSEN