CASTLE OF JOY

13.-14. juni

SPILLEPERIODE
13.-14. 2023

Tidspunkt
13. juni kl. 21:00
14. juni kl. 19:30

Varighed
120 min. inkl. pause

Spillested
Teater Katapult
Priser

Standard: 180 kr.
Unge u. 25/pensionist/grupper (min. 10 personer): 110 kr.

Køb billetter

En outsiders kamp for at bygge sin egen verden af sammenfiltret virvar i en verden af lige linjer.

Præsenteres af Performing Arts Platform i forbindelse med IETM Aarhus 2023.

CASTLE OF JOY er baseret på den sande historie om outsideren og kunstneren Pól Jóhannus Poulsens, – også kaldet Lykkes – liv og arbejde. Pól Jóhannus blev født i 1925, som den yngste af 13 søskende, i en lille landsby på Færøerne. Han var anderledes og blev behandlet som en landsbytosse. Det skulle dog ikke forhindre ham i at forfølge sin drøm om at bygge sin egen verden – en verden af sammenfiltret virvar.

I en tidlig alder begynder han at samle kasserede byggematerialer, ødelagte tagsten, bøjede søm og rustne skruer. Han tager det hele med op i de færøske bjerge, og der begynder han sit ambitiøse projekt. Men så rammer katastrofen.

I 1939, efter en voldsom hændelse med en mobbende klassekammerat, bliver Pól Jóhannus sendt til Danmark på en institution for psykisk og fysisk handicappede. I Danmark er han spærret inde i seks år, hvor han er fanget i en stiv kultur og bliver offer for alvorlig institutionaliseret vold. I 1945 vender han endelig hjem til Færøerne – knust og traumatiseret, ligesom resten af verden efter Anden Verdenskrig. Så begynder han at bygge sin egen verden, sin Lykkeborg.

CASTLE OF JOY er et minimalistisk teaterstykke, der fortæller en episk historie om kærlighed, tab og kunst. Det er smukt portrætteret af Kristina Sørensen Ougaard, hvis fysiske spil gør det muligt for publikum at følge med i en lang række forskellige karakterer. Dette understøttes af Sámal Blaks legende og fantasifulde scenografi og af Dánjal á Neystabö’s blide musik.

NB: Forestillingen spilles på engelsk.

OM DET FEROSCHE COMPAGNIE

Alle kernemedlemmer i Det Ferösche Compagnie (DFC) kommer fra Færøerne, men har studeret i udlandet og arbejdet internationalt. DFC blev grundlagt i 2010 og stræber efter at skabe innovativt og eksperimenterende scenekunst, som er radikalt, men alligevel tilgængelig. Kreativt drive og kunstnerisk integritet er DFCs hovedmotivation, ligesom research og devising er væsentlige dele af arbejdsprocesserne.

Kompagniet genopfinder, udfordrer og sætter spørgsmålstegn ved den færøske kunstscene, og prioriterer international udveksling og samarbejde højt.

Find andre forestillinger under festivalen Living On The Edge under IETM i Aarhus.

Køb billetter

Af og med

Instruktør
BÚI DAM

Performer
KRISTINA SØRENSEN OUGAARD

Komponist
DÁNJAL Á NEYSTABØ

Lysdesign
SÚNI JOENSEN

Scenografi
SÀMAL BLAK

Instruktørassistent og koreograf
BÙI ROUCH

Iscenesættelse og kostume
ANNA KRISTIN BÆK

Research konsulent
BERGTÓRA PATURSSON

Produktion
URD JOHANNESEN

Turnémanager
DURITA SUMBERG

Støttet af
Uttanríkis- og mentanmálaráðið (Ministry of Foreign Affairs and Culture), Mentanargrunnur
Landsins, Tórshavnar Kommuna, Vága Kommuna, Hiddenfjord, MEST, Atlantic Airways, Faroe Ship.