At lære at dø

28.-30. november

SPILLEPERIODE
28.-30. november 2022

Tidspunkt
19.30

Varighed
90 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

We are doomed – hvad sker der nu??

Brutale oversvømmelser. Ekstreme orkaner. Rasende skovbrande. Vi er fucked. Det ved vi. Samtidig lever vi stadig normale liv, som om intet er sket.

Om du er klimaaktivist, lidt ligeglad eller sikker på, at teknikken nok skal klare problemerne, vil Mungo Parks bud på en klimaforestilling anno 2022 møde dig!

Der er klima-uge i forstaden. Elin er en klimadeprimeret og angstramt biologilærer i Folkeskolen. Andreas er nyansat i kommunens optimistiske miljøforvaltning. Vi følger de to offentligt ansatte i hvad der viser sig at blive en tragikomisk og skæbnesvanger uge for byen.

Naomi Klein og kommune-klima

De siger, at vi skal lære at dø. Hvad der helt præcis menes med det, kaster stjerneinstruktøren Viktor Tjerneld sig ud i at fantasere om i et overraskende og provokerende nyt livtag med klimadebatten.

Mungo Park har researchet sig ind i provinskommuners klimatiltag og de mennesker, der skal udføre dem, og det er der kommet dette small-town dramedy ud af i en eksperimenterende videoscenografi.

På scenen blander det lokale, alment menneskelige sig med store, globale og provokerende klimatænkere, der opfordrer til kamp, som Andreas Malm og Naomi Klein – og de mere pessimistiske teoretikerne som Roy Scranton, der siger, at vi skal ”lære at dø”, fordi det er den eneste måde hvorpå, vi kan begynde at leve.

Men findes der stadig andre udveje? Og hvis de findes – tør du så gå hele vejen?

Af og med

Gæstespil af
MUNGO PARK

Manuskript og Instruktion
VIKTOR TJERNELD

Scenografi
PETER SCHULTZ

Medvirkende 
RIKKE WEST
SEBASTIAN AAGAARD-WILLIAMS