At lære at dø

28.-30. november

SPILLEPERIODE
28.-30. november 2022

Tidspunkt
19.30

Varighed
90 minutter

Spillested
Teater Katapult

Priser inkl. gebyr

Standard 190,-
Seniorer (65+) 140,-
Studerende 95,-
Unge u. 25 år 75,-
Årskortholdere 0,-

We are doomed – hvad sker der nu??

Brutale oversvømmelser. Ekstreme orkaner. Rasende skovbrande. Vi er fucked. Det ved vi. Samtidig lever vi stadig normale liv, som om intet er sket.

Om du er klimaaktivist, lidt ligeglad eller sikker på, at teknikken nok skal klare problemerne, vil Mungo Parks bud på en klimaforestilling anno 2022 møde dig!

⭐⭐⭐⭐⭐⭐”Mest begavede forestilling i denne sæson… Kan anbefale alle at se forestillingen… Endnu en teatersejr for Mungo Park… Begavet, velspillet, velkomponeret og virkelighedsnær… Her er teater og oplysning i smuk symbiose” – Kulturkupeen

Der er klima-uge i forstaden. Elin er en klimadeprimeret og angstramt biologilærer i Folkeskolen. Andreas er nyansat i kommunens optimistiske miljøforvaltning. Vi følger de to offentligt ansatte i hvad der viser sig at blive en tragikomisk og skæbnesvanger uge for byen.

❤️❤️❤️❤️❤️ “Sjovt er det demonstrativt groteske clash mellem proportioner: et lille hverdagsdrama – fortalt for ’børn’ – op imod den store klimaapokalypse… Jeg sidder og vrider mig med frygtblandet engageret velvilje.” – Politiken

Naomi Klein og kommune-klima

De siger, at vi skal lære at dø. Hvad der helt præcis menes med det, kaster stjerneinstruktøren Viktor Tjerneld sig ud i at fantasere om i et overraskende og provokerende nyt livtag med klimadebatten.

Mungo Park har researchet sig ind i provinskommuners klimatiltag og de mennesker, der skal udføre dem, og det er der kommet dette small-town dramedy ud af i en eksperimenterende videoscenografi.

På scenen blander det lokale, alment menneskelige sig med store, globale og provokerende klimatænkere, der opfordrer til kamp, som Andreas Malm og Naomi Klein – og de mere pessimistiske teoretikerne som Roy Scranton, der siger, at vi skal ”lære at dø”, fordi det er den eneste måde hvorpå, vi kan begynde at leve.

Men findes der stadig andre udveje? Og hvis de findes – tør du så gå hele vejen?

⭐⭐⭐⭐⭐ “Skrækindjagende sjov” – Iscene

⭐⭐⭐⭐⭐ “Pragtpræstation! Forestillingen anbefales på en straks-billet” – Frederiksborg Amts Avis 

Herligt skrækindjagende opråb...Stærkt trænger børnene igennem med deres alvor: garant for håb og en pant i fremtiden – og frem for alt et insisterende call for action!

Politiken

Skrækindjagende sjov... Klima i kommunen bliver kunst, der får hjertet til at krympe... En alarmistisk in-your-face-forestilling.

Iscene

Der er smæk på lige i hovedet på publikum... Hver og en går ud af teatret med spørgsmålet; Jamen hvad skal jeg gøre?

POV International

Pragtpræstation! En regulær pragtpræstation af Rikke Westi... En velspillet og velfortalt forestilling.

Frederiksborg Amts Avis

Er du klar til at blive blæst fuldkommen bagover af fakta, skam, optimisme, angst, aktivisme, livsglæde og død?... I Viktor Tjernelds tekst og iscenesættelse kommer vi hele følelsesspektret rundt, og vi bliver på mange måder tvunget ind i en position, hvor vi ikke længere bare kan være passive tilhørere... Tjerneld får om noget puttet ansvaret over på os tilskuere i en effektiv og personnær forestilling...

Det bliver skræmmende tydeligt, at det netop er de kommende generationer, som skal rydde op efter os allesammen... tænk på, hvad vi voksne kunne bidrage med, hvis vi tog opgaven alvorligt, og faktisk gjorde det så godt, som vi kan

Den 4. Væg

Forestillingen er en bombe under klimadebatten… Ingen kan gå uberørte fra AT LÆRE AT DØ.

Berlingske

En højt begavet, humoristisk og vellykket klimaforestilling… Det er en kraftpræstation; Westi løber et maraton i sin begavede underholdning, der giver publikum grund til at le højere og højere.

Wekkendavisen

Viktor Tjerneld får tilskuerne til at mærke sortsynet. Men han får os også til at smile – og hvor gør det godt at grine ad håbløsheden bare sådan et enkelt livsbekræftende sekund! Netop gennem latteren forstår vi, at handling er det eneste, der kan redde os... Netop fordi Rikke spiller så vidunderligt fysisk, kan man som tilskuer mærke, hvordan det er at tage en grankogle i hånden – og kaste den. Nu.

Dagbladet Information

Af og med

Gæstespil af
MUNGO PARK

Manuskript og Instruktion
VIKTOR TJERNELD

Scenografi
PETER SCHULTZ

Medvirkende 
RIKKE WEST
SEBASTIAN AAGAARD-WILLIAMS