DETTE ER VAND

★★★★★

Århus Stiftstidende 

"Sprudlende kildevandsteater ... bobler af underfundighed"

"Alt klinger sammen og går op i en højere enhed"


♥♥♥♥
Politiken
"En lille velfungerende grotesk eskalationshistorie med foruroligende
undertoner"

★★★★

Sceneblog.dk

"Martin Geertz er uhyggeligt præcis og realistisk ... og Julie Zangenberg pragtfuldt ond og følelsesløs"

"En flot og uhyggelig verden af vand og tanker"


Verdens værste dag!
En altødelæggende tsunami som konsekvens af vores ligegyldighed overfor planetens tilstand … eller det daglige lavvande på kontoen med medmenneskelighed og empati. Hvad er værst? Er der sammenhæng? Teater Katapults egenproduktion, DETTE ER VAND, er en slags dyster-tonet komedie om menneskers hensynsløshed overfor hinanden … og om hvordan verdens undergang nærmer sig i horisonten, mens vi undlader at handle på det, fordi vi har travlt med vores egne små problemer og får sværere og sværere ved at forstå hinanden.

Humor, nykomponeret musik, videodesign … og levende animationer, der opsigtsvækkende spiller sammen med skuespillerne Martin Geertz, Julie Zangenberg, Anna Ur Konoy og Matias Hedegaard Andersen på scenen, tegner et skarpt billede af, hvordan menneskelighed og nærvær er noget nær forsvundet i vores travle verden. Og af hvordan vi er klodsede, pinlige og stædige i vores forsøg på at række ud over den kløft, der efterhånden er begyndt at dele os. Verden synes simpelthen at være løbet tør for empati.

Hul på virkeligheden
I DETTE ER VAND er forretningsmanden P (Martin Geertz) muligvis det eneste venlige menneske, der er tilbage. Han arbejder i et firma, der sælger kildevand på flaske – fra budgetudgaven til gourmetklassen. Mød ham på den absolut værste dag i hans liv, hvor der går hul på hans virkelighed, da han voldtages af sin kvindelige chef (Julie Zangenberg). Nye regler. Miljøer skifter. Verden drøner imod ham. Ændrer skala.

Dramatikeren Anna Bro er inspireret af David Forster Wallace’s essay ‘Dette er vand. Tanker om at leve som humanist’ – om hvordan man lever som et godt menneske fra dag til dag. Med ombord i DETTE ER VAND er også instruktør Moqi Simon Trolin, der ligeledes stod ved iscenesætter-roret på Anna Bros ’Varmestuen, som gav hende Reumert-prisen Årets Dramatiker i 2014. 

Empati-krisen kradser
P's værste dag tager fart, da noget begynder at nage ham ved jobbet med at sælge flaskevand. Noget omkring etikken i det … og da han prøver at påpege det, bliver resultatet, at hans kvindelige chef overskrider alle hans grænser på det groveste!

Med overgrebet rulles en række ydmygende begivenheder i gang og bliver til en dag, hvor hele menneskehedens samlede hensynsløshed synes at ramme P.

I baggrunden truer … ja, hvad er det, der tårner sig op? Det er som om, der er en flodbølge under opsejling for enden af flaskevandsælgerens katastrofedag. Men måske er det ikke kun altødelæggende tsunamier, der truer, på grund af lemfældig omgang med planetens vandreserver? 

Mere vand
Julie Zangenbergs medvirken i DETTE ER VAND er hendes tilbagevenden til teaterscenen efter år med film og tv.

Manuskriptet er bl.a. udviklet i Teater Katapults internationale Writers Lab-samarbejde med engelske Live Theatre i Newcastle.

Se trailervideoen og videointerviews med instruktøren og skuespillerne her på siden for at komme endnu tættere på, hvad DETTE ER ER vand er for en forestilling.

Læs evt. endnu mere i pressemeddelelsen her, hvor hovedrolleindehaver Martin Geertz, medspiller Julie Zangenberg og dramatiker Anna Bro bl.a. fortæller, hvad der er på spil i DETTE ER VAND, i deres øjne. 

Følg Teater Katapult på Facebook og Instagram for løbende at få mere at vide om DETTE ER VAND … og overvej også at følge med på Julie Zangenbergs Instagram-profil, hvor der bla. er dryp direkte fra prøverne frem mod premieren på DETTE ER VAND.

NB! Teater Katapult præsenterer DETTE ER VAND både i København og Odense, udover de to spilleperioder på hjemmebanen (på Godsbanen i Aarhus):

Teater Grob i København, 9.-16. november

Momentum i Odense, 4.-7. december

------------------

Aftertalks
Efter udvalgte opførelser af Teater Katapults DETTE ER VAND præsenteres gratis aftertalks med de medvirkende og andre relevante personer.  Der vil være åben adgang for alle interesserede.

Løbende opdateringer om aftertalks her og på Teater Katapults Facebook og i vores nyhedsbrev. 

Info om de hidtil planlagte talks:

---

Fokus på næstekærlighed og empati

Et af hovedtemaerne i DETTE ER VAND er den næstekærlighed og empati, som hovedpersonen P synes, der mangler i verden. Inspirationen til dette kommer fra den danske filosof K. E. Løgstrup (1905-1981), der har skrevet bogen ’Den Etiske Fordring’. De spørgsmål, der vil blive stillet og forsøgt besvaret er eksempelvis:

Glemmer vi vores næstekærlighed til hinanden? Eller er det vores kommunikationsmønstre, der skal ændres? Hvad betyder teknologien i forhold til vores empati og næstekærlighed til hinanden?

Den århusianske domprovst, Poul Henning Bartholin, kommer efter forestillingen og fortæller om empati og næstekærlighed i samfundet, samt den mangel på de to ting, vi måske ser.

Julie Zangenberg vil fortælle om sin velgørenhedsorganisation Future Fairytales Foundation, som har doneret til dansk børnevelgørenhed siden 2013.

Dato: 19. november efter forestillingen (ca. 21.10-22.10)

---

Publikumssamtale med skuespillerne

Skuespillere fra forestillingen fortæller om deres arbejde med forestillingens tematikker, måden de har arbejdet på, samt det at have animation som 5. rolle på scenen.

Dato: 26. november efter forestillingen (ca. 21.10-22.10)

---

SPILLEPERIODE

31. okt.-7. nov. + 19. nov.-1. dec.

TIDSPUNKT

Alle hverdage kl. 20

Lørdage kl. 17

VARIGHED

Ca. 65 minutter uden pause


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Egenproduktion af Teater Katapult // Dramatiker Anna Bro // Instruktør Moqi Simon Trolin // Medvirkende Julie Zangenberg, Martin Geertz, Anna Ur Konoy og Matias Hedegaard Andersen // Scenograf, kostumer og videokoncept Signe Krogh // Animationer Adrian Dexter // Komponist Jim Harbourne // Lyddesign Marcus Aurelius Hjelmborg
PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere 2018/2019: 0,-
Årskortholdere 2018: 0, -

Aktuelle forestillinger

ONLY BONES V1.0

AFLYST pga. corona!
23. januar
Vis

MOD TIL AT DRÆBE

AFLYST pga. corona!
26. - 27. januar
Vis
MOD TIL AT DRÆBE på Teater Katapult

StorySlam

- Levende historier fortalt live!
1. mar. + 22. maj + 16. jun.
Vis
StorySlam på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS