OM STORYSLAM

StorySlam er en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth .  Sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 min. fra hverdagens Danmark. Fortællerne er almindelige mennesker, der fortæller virkelige historier fra deres liv. Måske er det dig? Der er en rejsepræmie på spil - læs mere om StorySlam her nedenfor.


Se alle de kommende datoer og temaer i faktaboksen her på siden.


Det er altid kun muligt at købe billet til den næstkommende StorySlam-aften - så kig forbi her på siden og check, om det er næste gang, du skal opleve fortælledysten!


Se 8000.dk's fine videoindslag om StorySlam.

Sæsonen igennem er det publikums fornemmeste opgave til hvert eneste StorySlam at heppe og stemme på aftenens favorit-fortæller. Som publikum er det altså dig, der bestemmer, hvem der vinder aftenens fortælledyst! Du hører vidt forskellige historier fra vidt forskellige mennesker, og sender den fortæller, du bedst kan lide, videre i konkurrencen.

Til hvert StorySlam kåres nemlig en vinder, der bliver inviteret til at optræde ved StorySlam GRAND SLAM, som hvert år finder sted i december. Her skåler vi i bobler og kårer årets bedste fortæller med en rejse på højkant!

Hvert år til finalen i december, StorySlam GRAND SLAM, præmieres årets bedste fortæller med en rejsepræmie!

   
Endelig skal det nævnes, at hvert StorySlam på nær GRAND SLAM har et tema! Skal du på scenen som fortæller, skal mindst en af de to historier, du har med, være indenfor temaet (som kan fortolkes helt bredt). Se temaerne i faktaboksen her på siden. 


Finalen StorySlam GRAND SLAM

Til den festlige finale, StorySlam GRAND SLAM i december, er prisen kr. 95,- inklusive et glas bobler.

StorySlam GRAND SLAM 2021 blev både vist live for en fyldt og feststemt sal, streamet live på Youtube og Facebook og sendt live på TVAarhus. Både publikum i salen og online-publikummet var med til at stemme på deres favoritfortæller. Vinderen af en rejse til New York og fortællemekkaet The Moth blev - med kun 1 stemmes flertal ud af de flere hundrede afgivne stemmer - Erik Holm Sørensen.

 

Om det er som heppende publikum eller modig fortæller, glæder vi os til at se dig til StorySlam på Teater Katapult!

Genoplev StorySlam GRAND SLAM 2020 på Youtube!

I 2020 sendtes StorySlam GRAND SLAM i en live-on-tape-version, da det grundet pandemien ikke var muligt at have publikum i salen. Oplev den live-optagede version af fortælledyst-finalen StorySlam GRAND SLAM 2020 gratis på Teater Katapults Youtube-kanal (der kan IKKE længere stemmes via MobilePay - 2020's vinder blev Lasse Juhl)


Se finale-showet fra 2020  her


ER DU HISTORIEFORTÆLLER?

Går du og gemmer på sjove, rørende eller overraskende historier? Har du lyst til at gå på scenen med dem? Tøv ikke med at tilmelde dig StorySlam. Du kan udfylde formularen og tilmelde dig under menupunktet "Tilmelding til StorySlam" her på siden (på telefon: I dropdown-menuen) ... eller via linket her . Så kontakter vi dig efterfølgende.


Husk! Som historiefortæller er der visse regler du skal overholde:


1. Til StorySlam fremfører du to historier af højest 6 minutters varighed. I den ene af dem skal du forholde dig til det aktuelle StorySlams tema. I hver historie ringer vi efter 5 minutter med klokken, og du har nu et minut til at afslutte din historie. 

2. Dine historier skal fortælles i jeg-person og tage udgangspunkt i din egen virkelighed.

3. Du skal øve dig på at fremføre dine historier inden din optræden, sådan at du kan fortælle uden manuskript.

4. Hvis det giver mening for dine historier, må du gøre brug af én rekvisit.


Der er maks. 6 fortællere til hvert StorySlam. Fortællerne bliver udvalgt blandt dem der søger om at blive historiefortæller.
Hvis du ikke får tilbudt en plads, kan du være heldig stadig at blive fortæller ved eventuelle afbud.


Vil du gerne fortælle til et slam beder vi dig som nævnt om at forberede to historier. Den første er helt fri og må handle om lige hvad du synes, bare det er en historie fra dit liv. Den anden skal relatere sig til det aktuelle StorySlam-tema. Måske vil du fortælle om engang, hvor du forfulgte en drøm? Om en situation, som du bare måtte ud af? Eller om en episode i dit liv, hvor du virkelig troede på nogen (eller noget)? Du må selv fortolke det aktuelle tema i forhold til din anden historie – og i hvilken grad du lader dig inspirere, det er op til dig.


Alle kan være med i fortælledysten, så hvis du har en fortæller i maven er muligheden din. Hvem ved, det kan være at du vinder? Glæd dig til den oplevelse som det er, at være fortæller til StorySlam!


TIPS TIL STORYSLAM

Husk din historie udenad – Papir eller noter er ikke tilladt på scenen. Kend din historie godt nok til, at du også kan nyde at fortælle den.

Hav noget på spil – Hvorfor er det, der sker i historien, vigtigt for dig? Hvis du ikke kan svare på dette, må du finde på en ny historie.

Start i handlingen – Hav en rigtig god start på din historie, som ridser dét op, du har på spil, eller som fanger publikums opmærksomhed på anden vis.

Undgå vævende slutninger – Din sidste sætning bør stå helt klar i dit hoved, inden du begynder at fortælle – husk, hvor du vil hen med din historie.

Ingen stand-up – Vi kan godt lide sjove mennesker, men de skal fortælle historier – ikke jokes. Til StorySlam er alle historier tilladt – sjove, sørgelige, tragiske, humoristiske. Bare det er historier.


Datoer for StorySlam 2022


19. maj 2022 - StorySlam – 'Mig som aktivist'


Tidspunkter:

Kl. 19. 30

(med mindre er angivet ved den specifikke dato)


Varighed:
Normalt 120 min. 
(med mindre er angivet ved den specifikke dato)

SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

PRISER
Inkl. gebyr

75,- (inkluderer en dåseøl)


Særpris til StorySlam GRAND SLAM:

95,-  (inklusive et glas bobler)

Aktuelle forestillinger

MOD TIL AT DRÆBE

- familiestridsdrama af Lars Norén
10.-11. maj
VisKøb
MOD TIL AT DRÆBE

Teater Katapults værdifilm:

"Vi bliver de historier, vi fortæller os selv"
Vis
Teater Katapult - film om teatrets værdier

StorySlam

- levende historier fortalt live!
StorySlam - 'Mig som aktivist' 19. maj
VisKøb
StorySlam på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS