OM STORYSLAM


Vil du melde dig som historiefortæller til StorySlam eller blot opleve showet? Læs om StorySlam herunder eller udfyld straks tilmeldings-formularen her!


StorySlam er en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth.  Sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 min. fra hverdagens Danmark. Fortællerne er almindelige mennesker, der fortæller virkelige historier fra deres liv. Måske er det dig? Der er en New York-rejse fra Jysk Rejsebureau og billetter til The Moth fra Teater Katapult på spil - læs mere om det her nedenfor.

Se 8000.dk's fine videoindslag om StorySlam.

Sæsonen igennem er det publikums fornemmeste opgave til hvert eneste StorySlam at heppe og stemme på aftenens favorit-fortæller. Som publikum er det altså dig, der bestemmer, hvem der vinder aftenens fortælledyst! Du hører vidt forskellige historier fra vidt forskellige mennesker, og sender den fortæller, du bedst kan lide, videre i konkurrencen.

Til hvert StorySlam kåres nemlig en vinder, der bliver inviteret til at optræde ved StorySlam GRAND SLAM, som hvert år finder sted i december. Her skåler vi i bobler og kårer årets bedste fortæller med en rejse på højkant!

Rejsepræmien, som skænkes af Jysk Rejsebureau, er på kr. 15.000, og destinationen er New York - hjembyen for The Moth; den store inspirationskilde til StorySlam. Teater Katapult giver dig 2 indgangsbilletter til The Moth med på turen.


Endelig skal det nævnes, at hvert StorySlam på nær GRAND SLAM har et tema! Læs mere om temaerne under ”Er du historiefortæller?” eller hold øje med StorySlam på de sociale medier.


Finalen StorySlam GRAND SLAM

Til den festlige finale, StorySlam GRAND SLAM i december, er prisen kr. 90,- inklusive et glas bobler.


Om det er som heppende publikum eller modig fortæller, glæder vi os til at se dig til StorySlam på Teater Katapult!


ER DU HISTORIEFORTÆLLER?

Går du og gemmer på sjove, rørende eller overraskende historier? Har du lyst til at gå på scenen med dem? Tøv ikke med at tilmelde dig StorySlam. Du kan udfylde formularen og tilmelde dig under menupunktet "Tilmelding til StorySlam" her på siden (på telefon: I dropdown-menuen) ... eller via linket her. Så kontakter vi dig efterfølgende.


Temaerne for de kommende StorySlams er:


30. aug. 2020 - StorySlam på Salling ROOFTOP!: 'Mig og naturen..'

29. sep. 2020 - StorySlam: 'Jeg tilstår..'

2. nov. 2020 - StorySlam: 'Jeg fejler..'
15. dec. 2020 - StorySlam GRAND SLAM


Husk! Som historiefortæller er der visse regler du skal overholde:


1. Til StorySlam fremfører du to historier af højest 6 minutters varighed. I den ene af dem skal du forholde dig til det aktuelle StorySlams tema. I hver historie ringer vi efter 5 minutter med klokken, og du har nu et minut til at afslutte din historie. 

2. Dine historier skal fortælles i jeg-person og tage udgangspunkt i din egen virkelighed.

3. Du skal øve dig på at fremføre dine historier inden din optræden, sådan at du kan fortælle uden manuskript.

4. Hvis det giver mening for dine historier, må du gøre brug af én rekvisit.


Der er maks. 10 fortællere til et StorySlam. Hvis pladserne er fyldt ud, når vi modtager din tilmelding, tilbyder vi dig at komme i ‘hatten’. Du kan i så fald blive udtrukket som bonus-fortæller. Vi refunderer selvfølgelig din billet, hvis du har bidraget med din historie.


Vil du gerne fortælle til et slam beder vi dig som nævnt om at forberede to historier. Den første er helt fri og må handle om lige hvad du synes, bare det er en historie fra dit liv. Den anden skal relatere sig til det aktuelle StorySlam-tema. Måske vil du fortælle om engang, hvor du forfulgte en drøm? Om en situation, som du bare måtte ud af? Eller om en episode i dit liv, hvor du virkelig troede på nogen (eller noget)? Du må selv fortolke det aktuelle tema i forhold til din anden historie – og i hvilken grad du lader dig inspirere, det er op til dig.


Alle kan være med i fortælledysten, så hvis du har en fortæller i maven er muligheden din. Hvem ved, det kan være at du vinder? Glæd dig til den oplevelse som det er, at være fortæller til StorySlam!


TIPS TIL STORYSLAM

Husk din historie udenad – Papir eller noter er ikke tilladt på scenen. Kend din historie godt nok til, at du også kan nyde at fortælle den.

Hav noget på spil – Hvorfor er det, der sker i historien, vigtigt for dig? Hvis du ikke kan svare på dette, må du finde på en ny historie.

Start i handlingen – Hav en rigtig god start på din historie, som ridser dét op, du har på spil, eller som fanger publikums opmærksomhed på anden vis.

Undgå vævende slutninger – Din sidste sætning bør stå helt klar i dit hoved, inden du begynder at fortælle – husk, hvor du vil hen med din historie.

Ingen stand-up – Vi kan godt lide sjove mennesker, men de skal fortælle historier – ikke jokes. Til StorySlam er alle historier tilladt – sjove, sørgelige, tragiske, humoristiske. Bare det er historier.


Hvis du gerne vil lære mere om at fortælle, kan du med fordel tjekke vores Fortælle-workshops!

Datoer for StorySlam efterår 2020:

30. aug. 2020 - StorySlam på Salling ROOFTOP!: 'Mig og naturen..'

29. sep. 2020 - StorySlam: 'Jeg tilstår..'

2. nov. 2020 - StorySlam: 'Jeg fejler..'

15. dec. 2020 - StorySlam GRAND SLAM


Tidspunkter:

Kl. 19.30
NB! StorySlam på SALLING ROOFTOP er dog kl. 15.30-17.00


Varighed:
120 min.

SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

PRISER
Inkl. gebyr

70,- (inkluderer en dåseøl)


Særpris til StorySlam GRAND SLAM:

90,-  (inklusive et glas bobler)Aktuelle forestillinger

THIS IS NOT CULTURALLY SIGNIFICANT

- Streaming af anmelderrost forestilling
Vis
Adam Scott-Rowley

COVID-19

- pladser i efteråret
Vis
COVID19 og pladser i efteråret

DEN SOMMER FAR BLEV HOMO

31 august-1. september
VisKøb
DEN SOMMER FAR BLEV HOMO
Websitet er bygget i Ajour CMS