OM STORYSLAM

Vil du melde dig som historiefortæller til StorySlam eller blot opleve showet? Du kan du læse om StorySlam herunder eller straks udfylde tilmeldings-formularen via linket her!


StorySlam er en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth. StorySlam er sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 minutter fra hverdagens Danmark. Fortællerne er ganske almindelige mennesker, der fortæller virkelige historier fra deres liv. Måske er det dig?


Sæsonen igennem er det publikums fornemmeste opgave til hvert eneste StorySlam at heppe og stemme på aftenens favorit-fortæller. Som publikum er det altså dig, der bestemmer, hvem der vinder aftenens fortælledyst! Du hører vidt forskellige historier fra vidt forskellige mennesker, og sender den fortæller du bedst kan lide videre i konkurrencen. Til hvert StorySlam kåres således en vinder, der bliver inviteret til at optræde ved StorySlam GRAND SLAM, som hvert år finder sted i december. Her skåler vi i bobler og kårer årets bedste fortæller med en præmie på højkant!


Som et nyt element fra 2019 har hvert slam fået et tema. Læs mere om temaerne under ”Er du historiefortæller?” eller hold øje med de sociale medier for at se hvad temaet til det næste StorySlam er.


Billetsalget starter altid kl. 19.15 på show-dagen og selve showet går i gang kl. 20.00. Billetter kan KUN købes på dagen. Billetsalget sker i foyeren på Godsbanen. Prisen er kr. 60,- og inkluderet i denne får du i uformel StorySlam-stil en dåseøl med i hånden. Til finalen, StorySlam GRAND SLAM i december, er prisen kr. 80,- inklusive et glas bobler.


Vi glæder os til at se dig til StorySlam på Teater Katapult!


ER DU HISTORIEFORTÆLLER?

Går du og gemmer på sjove, rørende eller overraskende historier? Har du lyst til at gå på scenen med dem? Tøv ikke med at tilmelde dig StorySlam. Du kan udfylde formularen og tilmelde dig under menupunktet "Tilmelding til StorySlam" oppe til højre ... eller via linket her. Så kontakter vi dig efterfølgende.


Husk! Som historiefortæller er der visse regler du skal overholde:


1. Til StorySlam fremfører du to historier af 5 minutters varighed. Efter 5 minutter ringer vi med klokken, og du har nu et minut til at afslutte din historie. Hvis aftenen hvor du fortæller har et tema, relaterer den ene af dine historier til dette.

2. Dine historier skal fortælles i jeg-person og tage udgangspunkt i din egen virkelighed.

3. Du skal øve dig på at fremføre dine historier inden din optræden, sådan at du kan fortælle uden manuskript.

4. Hvis det giver mening for dine historier, må du gøre brug af én rekvisit.


Der er maks. 10 fortællere til et StorySlam. Hvis pladserne er fyldt ud, når vi modtager din tilmelding, tilbyder vi dig at komme i ‘hatten’. Du kan i så fald blive udtrukket som bonus-fortæller. Vi refunderer selvfølgelig din billet, hvis du har bidraget med din historie.


Temaerne for de kommende slams, som du skal forholde dig til i den ene af dine to historier, er følgende:


StorySlam 24. januar 2019 – Jeg elsker ...

StorySlam 27. februar 2019 – Jeg frygter ...

StorySlam 7. maj 2019 – Jeg kæmper ...


Din opgave som historiefortæller er altså at fortælle én historie som er ganske fri, og én historie som relaterer sig til aftenens StorySlam-tema. Du må helt selv fortolke temaet i forhold til din ene historie ... måske vil du fortælle en historie fra engang, du var forelsket? Fra et tidspunkt, hvor du blev bange? Eller fra en oplevelse, hvor der virkelig var én, som kæmpede for noget?


Vi glæder os til at dele en aften med dig og høre dine historier!


TIPS TIL STORYSLAM

Husk din historie udenad – Papir eller noter er ikke tilladt på scenen. Kend din historie godt nok til, at du også kan nyde at fortælle den.

Hav noget på spil – Hvorfor er det, der sker i historien, vigtigt for dig? Hvis du ikke kan svare på dette, må du finde på en ny historie.

Start i handlingen – Hav en rigtig god start på din historie, som ridser dét op, du har på spil, eller som fanger publikums opmærksomhed på anden vis.

Undgå vævende slutninger – Din sidste sætning bør stå helt klar i dit hoved, inden du begynder at fortælle – husk, hvor du vil hen med din historie.

Ingen stand-up – Vi kan godt lide sjove mennesker, men de skal fortælle historier – ikke jokes. Til StorySlam er alle historier tilladt – sjove, sørgelige, tragiske, humoristiske. Bare det er historier.


Hvis du gerne vil lære mere om at fortælle, kan du med fordel tjekke vores Fortælle-workshops!

Datoer for StorySlam i 2019:


24. januar

27. februar

07. maj

+ TBA

PRISER
Inkl. gebyr

60,- (inkluderer en dåseøl)

Særpris til StorySlam GRAND SLAM:

80,-  (inklusive et glas bobler)

Billetter købes på dagen i foyeren fra kl. 19.15

Aktuelle forestillinger

100% Fremmed?

– Levende fortællinger
17.-18. + 20. april
VisKøb

Irak-kommissionen – død eller levende?

Debat med Jens Rohde og Peter Viggo Jakobsen
25. april
VisKøb
Irak-kommissionen - Død eller levende

MENS VI VENTER PÅ IRAK-KOMMISSIONEN

- betændt samtidshistorie
23.-27. april
VisKøb
MENS VI VENTER PÅ IRAK-KOMIMISSIONEN
Websitet er bygget i Ajour CMS