FORTÆLLE-WORKSHOPS 2019

Fortælle-workshops 2019 ... er dels for dig, der måske overvejer at stille op som fortæller i StorySlam, dels for dig, der generelt interesserer dig for levende historiefortælling. Læs meget mere om mulighederne her:


Lynkursus i at fortælle historier - få adgang til egne og andres fortællinger (for begyndere)

Workshop med Henrik Krogh

Tid: lørdag 27. april 2019 kl. 10-16

Sted: Studioscenen Kabinettet på Teater Katapult på Godsbanen

Pris: 300,-

Seneste tilmeldingsdato: Fredag den 19. april 2019


Tilmelding: Skriv til tilmeld@katapult.dk, så hører du nærmere fra os. Husk at skrive hvilken Fortælle-workshop du tilmelder dig.


For otte år siden var Henrik på ferie i New York ... "Jeg var sammen med familien taget til The Moth til en aften med historier fra almindelige mennesker. Aftenens tema var 'Engang du blev narret, eller engang du narrede andre'. Jeg lagde en seddel med mit navn i en hat, og vi satte os i genbrugsmøblerne, og jeg ventede uroligt på, at det skulle gå i gang. Jeg skiftevis håbede og frygtede at mit navn ville blive råbt op, at jeg pludselig skulle fortælle og afsløre, hvilket menneske jeg var overfor 75 tilhørere! Det blev en aften med fortællinger, der førte mig gennem hele følelsesregistret. Da det sluttede, sad jeg tilbage med en følelse af fællesskab og samhørighed med de mennesker, der havde delt deres tanker og hjerte med mig. Mit navn blev aldrig trukket op af hatten - men historien om dengang jeg narrede en flok spejdere i en hytte i Nibe, har jeg stadig med mig"


... nu vil Henrik på kurset her hjælpe dig med at gøre det nemt at fortælle mange små historier. Vi har alle små erindringsglimt fra barndommen, ungdommen eller fra sidste uge, som ikke har haft status af at være "rigtige historier". Men de bliver rigtige historier, når de bliver fortalt. Han hjælper dig med at gøre det nemt at fortælle mange små historier og trække et par stykker ud til videre bearbejdelse. Vi har altid fortalt hinanden historier. Historier er et redskab til at dele sin hjerne og sit hjerte med andre mennesker. Historierne er med til at skabe, hvem vi er, pege på vores værdier, og er ofte et forsøg på at forstå verden, andre menneskers reaktioner og blive klogere på de sammenhænge, vi indgår i. Historier får os til at glædes, grine, græde, forfærdes og forløses.


Du får værktøjer til at:

• Gøre din historie dybere og mere sand

• Sortere det uvæsentlige fra

• Bruge sansning i sproget

• Skabe billeder i tilhørerne

• Nyde at fortælle

• Være nærværende sammen med dem, der lytter.


Kursets mål er at give dig fortælletillid og lyst til at fortælle og dele historier.


På klods-hans.com kan du se mere om Henrik Krogh. Henrik er en af skaberne bag LynHistorier, StyrkeHistorier og LynLitteratur som alle har den gode historie som omdrejningspunkt. Se mere på: LynHistorier.dk, StyrkeHistorier.dk, LynLitteratur.dk

Tidligere workshops i 2019


• Fortællinger fra din hverdag

- en workshop med Bolette Elvstrøm. Tid: lørdag 26. januar 2019 kl. 10-16


• Bliv klar til StorySlam

- en workshop med Thomas Kirk. Tid: lørdag 16. februar 2019 kl. 10-16


• Ind i fortællingen

- en workshop med Katrine Faber. Tid: lørdag 9. marts 2019 kl. 10-16


- Følg med her på siden for at se kommende workshops

Aktuelle forestillinger

100% Fremmed?

– Levende fortællinger
17.-18. + 20. april
VisKøb

Irak-kommissionen – død eller levende?

Debat med Jens Rohde og Peter Viggo Jakobsen
25. april
VisKøb
Irak-kommissionen - Død eller levende

MENS VI VENTER PÅ IRAK-KOMMISSIONEN

- betændt samtidshistorie
23.-27. april
VisKøb
MENS VI VENTER PÅ IRAK-KOMIMISSIONEN
Websitet er bygget i Ajour CMS