Open Call

Katapult Akademiet leder hele tiden efter nye dramatikertalenter og spændende projekter, som vi kan samarbejde med og hjælpe på vej. Om du har en genial grundidé eller allerede er i fuld gang med skriveprocessen, så er du velkommen til at sende os noget materiale på akademiet@katapult.dk – vi vil gerne hjælpe ny dramatik frem i lyset før det bliver til færdigproducerede forestillinger.


Vi leder pt. efter projekter, som kan komme i udviklingsforløb og residency i efteråret og vinteren 2021/2022. Et udviklingsforløb strækker sig ofte over 2-4 uger og tilpasses i samarbejde med dramatikeren.


Dramatiker og skuespiller Sophie Bredal Zinckernagel har haft et udviklingsforløb hos Katapult Akademiet i april 2021. Sophie har fået dramaturgisk sparring, en faciliteret workshop-uge med ture til Højskolerne Ry og Testrup, samt en workshopdag og reading med professionelle skuespillere. Sophie skriver således om sin oplevelse:


“At få et workshopforløb midt i skriveprocessen kan ikke anbefales nok. Samarbejdet med højskoleeleverne gav mig en ny forståelse af tekstens potentiale. De professionelle skuespillere satte fokus på figurernes styrker og svagheder. Og den dramaturgiske sparring har hjulpet mig til en klarhed omkring handling og genré, jeg ikke havde før. For mig har det pustet nyt liv og retning i en tekst, jeg ikke helt vidste, hvor skulle hen. Og vigtigst af alt, har det givet mig lyst og energi til at skrive den færdig!”


Såfremt du og dit projekt bliver tilbudt et forløb hos Katapult Akademiet, vil du få stillet skuespiller og kaospilot Jeppe Pachaï samt dramaturg Daniella Ottendal Skovgaard til din disposition, men du vil samtidig også få mulighed for at afprøve ting med højskoleelever, udvalgte publikummer og andre scenekunstnere.


Vær opmærksom på at hos Katapult Akademiet har vi ambitioner om at inddrage borgeren i skabelsen af dramatik ved at lade dem få et blik ind i maskinrummet, hvor manuskriptet og konceptet formes. Sådan opnår vi ikke blot unik feedback på værket, men også en demokratisering af scenekunsten.

Såfremt du er uddannet dramatiker eller har opbygget anciennitet i den etablerede branche vil der være mulighed for at blive lønnet for dele af processen.


Open call summer camp

Sommerferien betyder ofte lukkede teatre rundt omkring i landet, men hos Teater Katapult bliver det anderledes nu! For i uge 27, 28 og 29 vil Katapult Akademiet overtage teatersalene på Godsbanen og udlodde dem til entreprenante scenekunstnere, som ønsker at udvikle på små forestillinger.


Du får muligheden for at komme i kreativ residens hos Katapult og få direkte sparring fra Akademiets leder, Jeppe Pachaï, der vil være med under hele forløbet. Som ansøger beslutter I selv, hvor mange dage i perioden I ønsker at arbejde, men det er vigtigt, at det fremgår tydeligt I jeres ansøgning hvilke dage, således at vi kan få struktureret et ambitiøst program.


Vi modtager ansøgninger på akademiet@katapult.dk frem til d. 27. juni 2021 kl. 23.59 og senest d. 29. juni får du og dine medskabere svar på, om I kan få et ophold hos os.


Vi forbeholder os retten til at booke ansøgere ind løbende, så det kan godt betale sig at søge i god tid.

Vi er åbne for det meste, men foretrækker:


- at du søger sammen med andre

- at I har en idé, som I ønsker at arbejde med

- at I er klar på at vise jeres arbejde frem til udefrakommende i løbet af jeres proces

- at udlodde pladser til produktioner med forskellige genrer og kunstnere

- at I kan arbejde i mere end 5 dage i perioden


Din ansøgning skal indeholde:


- kort beskrivelse af jer som hold

- hvorfor søger I? og med hvilket projekt?

- hvor langt I er i jeres proces

- hvornår kan og vil I gerne arbejde hos Katapult Akademiet?

- hvad kunne I især godt tænke jer at få hjælp til fra Akademiet?


Praktisk info:

Der er ikke løn til aktørerne, men Katapult Akademiet sørger for professionel sparring, lokaler, grundteknik samt kaffe, te og frugt. Du kan være fra vækstlag eller den etablerede branche, du kan have meget eller lidt erfaring. Da I skaber i Akademiets regi, forbeholder vi os retten til at tage dokumentationsbilleder og -videoer til intern og ekstern brug.


Websitet er bygget i Ajour CMS