Open Call (kontinuerlig)

Katapult Akademiet leder hele tiden efter nye dramatikertalenter og spændende projekter, som vi kan samarbejde med og hjælpe på vej. Om du har en genial grundidé eller allerede er i fuld gang med skriveprocessen, så er du velkommen til at sende os noget materiale på akademiet@katapult.dk – vi vil gerne hjælpe ny dramatik frem i lyset før det bliver til færdigproducerede forestillinger.


Udtalelse

Dramatiker og skuespiller Sophie Bredal Zinckernagel har haft et udviklingsforløb hos Katapult Akademiet i april 2021. Sophie har fået dramaturgisk sparring, en faciliteret workshop-uge med ture til Højskolerne Ry og Testrup, samt en workshopdag og reading med professionelle skuespillere. Sophie skriver således om sin oplevelse:


“At få et workshopforløb midt i skriveprocessen kan ikke anbefales nok. Samarbejdet med højskoleeleverne gav mig en ny forståelse af tekstens potentiale. De professionelle skuespillere satte fokus på figurernes styrker og svagheder. Og den dramaturgiske sparring har hjulpet mig til en klarhed omkring handling og genré, jeg ikke havde før. For mig har det pustet nyt liv og retning i en tekst, jeg ikke helt vidste, hvor skulle hen. Og vigtigst af alt, har det givet mig lyst og energi til at skrive den færdig!”


Praktisk

Vi leder pt. ikke efter flere projekter. Men hvis du arbejder på noget, som du ønsker at udvikle på i sommeren og/eller efteråret 2022, så er du stadig velkommen til at kontakte os. Et udviklingsforløb strækker sig ofte over 1-3 måneder og tilpasses i samarbejde med dramatikeren.

Vi tilgodeser bred repræsentation blandt de fire endelig udvalgte, og Katapult Akademiet opfordrer derfor alle dramatikere, uanfægtet køn, alder, religion, seksualitet, handicap, & etnicitet til at søge. Derudover arbejder vi både med dansk-og engelsksprogede manuskripter.


Såfremt du og dit projekt bliver tilbudt et forløb hos Katapult Akademiet, vil du få stillet Akademiets dramaturg til din disposition, men du vil samtidig også få mulighed for at afprøve ting med højskoleelever, udvalgte publikummer og andre scenekunstnere. Forløbene ledes af skuespiller og kaospilot Jeppe Alsgaard Pachaï, der er daglig leder af Akademiet.


Vær opmærksom på at hos Katapult Akademiet har vi ambitioner om at inddrage borgeren i skabelsen af dramatik ved at lade dem få et blik ind i maskinrummet, hvor manuskriptet og konceptet formes. Sådan opnår vi ikke blot unik feedback på værket, men også en demokratisering af scenekunsten.

Såfremt du er uddannet dramatiker eller har opbygget anciennitet i den etablerede branche vil der være mulighed for at blive lønnet for dele af processen.

Dramatisk Sprint

NB! Denne omgang af Dramatisk Sprint er gennemført. Kom til Skratch Night d. 30. april 2022 og hør readings fra projektet. 


Katapult Akademiet åbner dørene op for Dramatisk Sprint!

Et 5 dages konceptuelt skriveværksted.

Vi søger efter uddannede dramatikere eller personer med lign. erfaring.


Hvad er Dramatisk Sprint?

Processen varer 5 dage og tager udgangspunkt i fire temaer, til fire forskellige dramatikere. Midt på ugen får jeres tekster dramaturgisk sparring og vi slutter alle af med et table read på Teater Katapult, samt en fælles evaluering. Med Dramatisk Sprint vil vi udfordre dramatikkens sprog samt give plads, og støtte, bred repræsentation på de danske scener. Derudover vil der være mulighed for at videreudvikle projektet med Teater Katapult.

Ansøgere forventes at kunne arbejde mandag, tirsdag, torsdag og fredag i uge 11. De udvalgte dramatikere vil modtage et honorar på 6.000 kr. for deres deltagelse i Dramatisk Sprint.


Praktisk Information

Transport til og fra teatret i forbindelse med den afsluttende table read vil blive betalt af Katapult Akademiet. Det udarbejdede materiale ejes af dramatikeren og Teatret kræver blot at kunne reade og/eller opføre det udviklede materiale til Skratch Night event senere på året. Skratch Night konceptet er stadig under udvikling, men er tiltænkt at være et arrangement, der præsenterer et udpluk af udviklingsprojekter fra Katapult Akademiet for inviterede publikummer og branchefolk.


Ansøg om deltagelse

Send CV og et par linjer om dig selv og dit virke til: akademiet@katapult.dk – Vi modtager ansøgninger frem til d. 21/2 og vi forventer at alle har et svar d. 28/2.


Vi tilgodeser bred repræsentation blandt de fire endelig udvalgte, og Katapult Akademiet opfordrer derfor alle dramatikere, uanfægtet køn, alder, religion, seksualitet, handicap, & etnicitet til at søge. Derudover arbejder vi både med dansk-og engelsksprogede manuskripter.Projektet er støttet af Region Midt, Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.
Websitet er bygget i Ajour CMS