Open Call (kontinuerlig)

Katapult Akademiet leder hele tiden efter nye dramatikertalenter og spændende projekter, som vi kan samarbejde med og hjælpe på vej. Om du har en genial grundidé eller allerede er i fuld gang med skriveprocessen, så er du velkommen til at sende os noget materiale på akademiet@katapult.dk – vi vil gerne hjælpe ny dramatik frem i lyset før det bliver til færdigproducerede forestillinger.


Vi leder pt. efter projekter, som kan komme i udviklingsforløb og residency i efteråret og vinteren 2021/2022. Et udviklingsforløb strækker sig ofte over 2-4 uger og tilpasses i samarbejde med dramatikeren.


Dramatiker og skuespiller Sophie Bredal Zinckernagel har haft et udviklingsforløb hos Katapult Akademiet i april 2021. Sophie har fået dramaturgisk sparring, en faciliteret workshop-uge med ture til Højskolerne Ry og Testrup, samt en workshopdag og reading med professionelle skuespillere. Sophie skriver således om sin oplevelse:


“At få et workshopforløb midt i skriveprocessen kan ikke anbefales nok. Samarbejdet med højskoleeleverne gav mig en ny forståelse af tekstens potentiale. De professionelle skuespillere satte fokus på figurernes styrker og svagheder. Og den dramaturgiske sparring har hjulpet mig til en klarhed omkring handling og genré, jeg ikke havde før. For mig har det pustet nyt liv og retning i en tekst, jeg ikke helt vidste, hvor skulle hen. Og vigtigst af alt, har det givet mig lyst og energi til at skrive den færdig!”


Såfremt du og dit projekt bliver tilbudt et forløb hos Katapult Akademiet, vil du få stillet skuespiller og kaospilot Jeppe Pachaï samt Akademiets dramaturg til din disposition, men du vil samtidig også få mulighed for at afprøve ting med højskoleelever, udvalgte publikummer og andre scenekunstnere.


Vær opmærksom på at hos Katapult Akademiet har vi ambitioner om at inddrage borgeren i skabelsen af dramatik ved at lade dem få et blik ind i maskinrummet, hvor manuskriptet og konceptet formes. Sådan opnår vi ikke blot unik feedback på værket, men også en demokratisering af scenekunsten.

Såfremt du er uddannet dramatiker eller har opbygget anciennitet i den etablerede branche vil der være mulighed for at blive lønnet for dele af processen.


Writers in residence

Katapult Akademiet tilbyder nu et residens-forløb for dramatikere, som har planer om, eller allerede er i gang med at udvikle et manuskript. Til forløbet søges 1-2 dramatikere indenfor den etablerede branche, som gerne vil udvikle et første draft.

løn såfremt dramatikeren underviser på Akademiets kurser eller giver masterclasses

løn såfremt dramatikeren med Akademiet aftaler at lave en visning af dramatikerens materiale på Katapult eller hos samarbejdspartnerne

Dette får du:

- mulighed for at samarbejde med skuespillere under forløbet

- mulighed for ophold hos samarbejdspartnere eller retreatsteder

- mulighed for workshops med relevante eksterne scenekunstnere

- mulighed for øvelokale

- delvis mulighed for kontorplads

- fri deltagelse i Akademiets masterclasses

- udviklings-konsultering fra Akademiets leder

- kontinuerlig sparring med Katapult Akademiets dramaturg

Forløbet vil blive skræddersyet til den enkelte dramatiker.


 Målsætninger:

Vi forventer at forløbet starter 1. november 2021 og slutter 1. marts 2022. I løbet af de 4 måneder, tager vi udgangspunkt i følgende målsætninger:


1. mdr.: Starte samarbejde med dramaturg op, indledende planlægningssnakke med leder af Akademiet, identificere udfordringer og muligheder, samt en grad af konceptudvikling (manuskript).

2. mdr.: Evt. udviklingsworkshops, fortsat sparring med dramaturg, eksperimentere med idéer og dernæst tage nogle valg i workshop med spillere.

3. mdr.: Nærme sig en udformning af storyline for manuskript, hvilke scener skal der være, og hvad skal der foregå i dem?

4. mdr.: Sparring vedr. projektets fremtid med Akademiets leder og dramaturg. 1. draft. Evt. reading/visning.


Vi deler disse målsætninger for at eksemplificere, hvad der kunne ske i forløbet, men vi ønsker at skræddersy formatet løbende i tæt samspil med den aktuelle dramatiker.


For at komme i betragtning til forløbet bør du sende en ansøgning med cv og skitse til en/eller flere ideér du måtte have om hvad du ville kunne udvikle i perioden. Ansøgninger sendes til akademiet@katapult.dk senest mandag d. 11. oktober. Vi tilgodeser etablerede kunstnere med relevant skriveerfaring, men du behøver ikke at have uddannelse som dramatiker for at søge.


Akademiet kan kun dække ophold, diæter og transport-udgifter såfremt dramatikerens tilstedeværelse på teatret i Aarhus er vurderet nødvendig fra Akademiets side. Er ansøger bosat langt fra byen, er vi klar på at give sparring digitalt og åbner selvfølgelig dørene op, såfremt dramatikeren på eget initiativ rejser til byen for at arbejde.


Samarbejdspartnere

Ry Højskole, Testrup Højskole, Skive Kommune, Nordisk Teaterlaboratorium ved Odin Teatret samt dramatisk skrivekunst ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.


Projektet er støttet af Region Midt, Talent Aarhus, Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.
Websitet er bygget i Ajour CMS