Open Call

Katapult Akademiet leder hele tiden efter nye dramatikertalenter og spændende projekter, som vi kan samarbejde med og hjælpe på vej. Om du har en genial grundidé eller allerede er i fuld gang med skriveprocessen, så er du velkommen til at sende os noget materiale på akademiet@katapult.dk – vi vil gerne hjælpe ny dramatik frem i lyset før det bliver til færdigproducerede forestillinger.


Vi leder pt. efter projekter, som kan komme i udviklingsforløb og residency i efteråret og vinteren 2021/2022. Et udviklingsforløb strækker sig ofte over 2-4 uger og tilpasses i samarbejde med dramatikeren.


Dramatiker og skuespiller Sophie Bredal Zinckernagel har haft et udviklingsforløb hos Katapult Akademiet i april 2021. Sophie har fået dramaturgisk sparring, en faciliteret workshop-uge med ture til Højskolerne Ry og Testrup, samt en workshopdag og reading med professionelle skuespillere. Sophie skriver således om sin oplevelse:


“At få et workshopforløb midt i skriveprocessen kan ikke anbefales nok. Samarbejdet med højskoleeleverne gav mig en ny forståelse af tekstens potentiale. De professionelle skuespillere satte fokus på figurernes styrker og svagheder. Og den dramaturgiske sparring har hjulpet mig til en klarhed omkring handling og genré, jeg ikke havde før. For mig har det pustet nyt liv og retning i en tekst, jeg ikke helt vidste, hvor skulle hen. Og vigtigst af alt, har det givet mig lyst og energi til at skrive den færdig!”


Såfremt du og dit projekt bliver tilbudt et forløb hos Katapult Akademiet, vil du få stillet skuespiller og kaospilot Jeppe Pachaï samt dramaturg Daniella Ottendal Skovgaard til din disposition, men du vil samtidig også få mulighed for at afprøve ting med højskoleelever, udvalgte publikummer og andre scenekunstnere.


Vær opmærksom på at hos Katapult Akademiet har vi ambitioner om at inddrage borgeren i skabelsen af dramatik ved at lade dem få et blik ind i maskinrummet, hvor manuskriptet og konceptet formes. Sådan opnår vi ikke blot unik feedback på værket, men også en demokratisering af scenekunsten.

Såfremt du er uddannet dramatiker eller har opbygget anciennitet i den etablerede branche vil der være mulighed for at blive lønnet for dele af processen.


Kommer snart:

DramatikerPro
Vores nye overbygning til DramatikerLab.
Periode: Sep-Dec

Artist in Residence
Længere ophold hos Katapult Akademiet for etablerede dramatikere.
Periode: Nov-Feb
Websitet er bygget i Ajour CMS