DramatikerLab

DramatikerLab er et udviklingsforløb, som Katapult Akademiet tilbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers. Dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men det er engagement og entusiasme.


Deadline for tilmelding: d. 12. september.


Læs mere om DramatikerLab nedenfor, eller tilmeld dig HER.


I DramatikerLab har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning og sparring/feedback. Vi tror på en kombination af teori og praksis, og derfor varetages undervisningen af en professionel dramaturg og professionelle dramatikere som gæstelærere. Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som både fortæller og karakterskaber.


I forløbet indgår syv undervisningsgange af tre timer hver anden uge + en halv times individuel dramaturgisk feedback på din tekst.


MEN; din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for, at du kan opleve din tekst igennem skuespillere, der som afslutning vil fremføre den som en reading på Teater Katapult.


Foruden syv undervisningsgange, vil der hver anden mandag være DramatikerLounge - et space for deltagerne til at mødes og tage initiativ til fx at invitere skuespillere ind som kan reade tekster i udvikling. De kan også se kunstfilm sammen eller være værter ved en salon. Mulighederne er mange og vi vil forsøge at invitere tidligere DramatikerLab-elever, elever fra den Danske Scenekunstskole med, og andre der er interesseret i dramatisk skrivekunst, så vi kan få skabt et community for skrivere til scenen. Det er valgfrit at deltage i DramatikerLounge.


Prisen for forløbet er 1500,- DKK.


Kontakt akademiet@katapult.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.Underviser

Frederik Led Behrend er cand.mag. Dramaturg fra 2017, og har blandt andet arbejdet med det internationale udviklingsarbejde Storytelling Cross Seas, der praktisk og teoretisk undersøger udviklingen af samtidsdramatik, som empatisk/kritisk forholder sig til de lokale og globale udfordringer samfundet og teatret som institution står overfor i dag. Han har desuden erfaring fra arbejde hos Odin Teatret, Husets Teater, performances med kunstnergruppen PowerMonkeyFireRobot og arbejde som teaterpædagog.


Gæsteunderviser

Josephine Eusebius Olhoff-Jakobsen og Johanne Petrine Reynberg er netop uddannede dramatikerelever fra Den Danske Scenekunstskole i 2021. De vil være gæsteundervisere én enkelt gang. Her vil de undervise i et specifikt tema, som de selv er inspirerede af, og komme med skriveøvelser, som kan hjælpe til med at få grundtræning og færdigheder inden for det dramatiske felt.


Dramatikerelever fra Den Danske Scenekunstskole vil være gæsteundervisere én af undervisningsgangene. Her vil de dele ud af deres erfaringer med dramatisk skrivekunst og komme med fifs, tricks og vejledning til, hvordan man kommer i gang med sin tekst, udvikler sine karakterer og hvad man skal have for øje i skriveprocessen.


Undervisningsgange (mandage 18-21.30)

13. september

27. september

11. oktober

25. oktober

8. november

22. november

6. december


DramatikerLounge (mandage 18-21.30)

20. september

4. oktober

18. oktober

1. november

15. november

29. november

13. december


Afsluttende reading

Katapult Akadmiets DramatikerLab – Efterår 2021 Reading  // Tid & Sted - 18. december 2021, kl. 16:00 på Teater Katapult, Godsbanen // Varighed: Ca. 90 min. // DramatikerLab-elever: Marikke Lauersen, Sofie Jørgensen, Karoline Normann Fløysvik, Lise Aalykke Kragelund, Anders Nøhr, Alex Enevoldsen og Sarah-Kamille Amininejad Teilbrand // Dramaturg og underviser: Frederik Led Behrend // Gæsteundervisere: Johanne Petrine Reynberg, Josephine Eusebius, Ingeborg B. Thomsen og Regina Rex. // Pris: Gratis.Seneste reading

Til DramatikerLab Efterår 2020's afsluttende reading kunne man se resultatet af eleverne Fie Poulsen (KAMILLE BLIVER GENFØDT), Jasmin Gaugin (KEJSERENS NYE KLÆDER), Marie Hjørnet Nielsen (AFRODITE) og Anna Tempte (JAMEN DET ER JO 38 GRADER i DAG) arbejde i deres forløb hos Teater Katapult i efteråret 2020.


På scenen under readingen oplevede publikum skuespillerne Dorthe Hansen Carlsen, Ove Pedersen, Sarah-Kamille Amininejad Teilbrand, Christoffer Hartmann og Ludmilla Faber Striim.


DramatikerPro

Udviklingsforløbet DramatikerPro vil hjælpe til med tilblivelsen af et kortere teaterværk og fokuserer på samspillet mellem den dramatiske tekst og teaterproduktion. DramatikerPro fungerer som overbygning til vores forløb, DramatikerLab, der hovedsageligt fokuserer på skriveøvelser og introduktion til dramatikkens verden. Forløbet er således for dig, som gerne vil udvikle eller videreudvikle et manuskript med henblik på, hvordan det kunne udforme sig i det sceniske rum.


Forløbet starter slut september 2021 og strækker sig over 12 uger. I løbet af disse uger vil deltagerne:

- modtage tekstlig sparring fra Katapult Akademiets dramaturg

- modtage undervisning i form af 2-4 masterclasses fra etablerede kunstnere

- indgå i en mentorordning med projektets eksterne mentorer

- modtage kunstnerisk sparring hos Akademiets leder


Det forventes at deltagerene i løbet af de 12 uger vil udfærdigede et værk på ca. 30 minutter, som i januar 2022 kan vises på Katapult og/eller hos Katapults samarbejdspartnere. Om visningen vil udforme sig som en staged reading, en installation, en lydoptagelse eller noget helt andet aftales nærmere med Akademiets dramaturg og leder. Resultatet er ikke det vigtigste – det er processen!


Samarbejdspartnere:

Ry Højskole, Testrup Højskole, Skive Kommune, Nordisk Teaterlaboratorium ved Odin Teatret samt dramatisk skrivekunst ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.


Projektet er støttet af Talent Aarhus, Region Midt, Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.


Pris: 1.500 kr.


Næste ansøgningsproces forventes påbegyndt ultimo januar 2022


Når man melder sig til Teater Katapults DramatikerLab, kan man regne med, at 1 procent af prisen på udviklingsforløbet altid vil blive sendt videre gennem 1% for the Planet. På den måde hjælper man direkte med at passe på vores klode og vores natur, imens man udvikler sine skrivefærdigheder i et spændende og inspirerende miljø.

Websitet er bygget i Ajour CMS