DramatikerLab

DramatikerLab er et udviklingsforløb, som Teater Katapult tilbyder til dig, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers. Dig, som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø. Forhåndserfaring er ikke nødvendig, men det er engagement og entusiasme.


I DramatikerLab har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning og sparring/feedback. Vi tror på en kombination af teori og praksis, og derfor varetages undervisningen af en professionel dramaturg og en professionel dramatiker som gæstelærer. Forløbet er tænkt som en mulighed for at udvikle dine evner som både fortæller og karakterskaber.


I forløbet indgår syv undervisningsgange af tre timer cirka hver anden uge + en halv times individuel dramaturgisk feedback på din tekst.

Foruden syv undervisningsgange, vil der de resterende tre tirsdage være DramatikerLounge - et initiativ for sparring på dine tekster med hinanden og en dramaturg, skuespiller eller dramatikerelev fra Den danske scenekunstskole. Det er valgfrit at deltage i DramatikerLounge.

MEN; din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, så vi slutter forløbet af med en unik mulighed for, at du kan opleve din tekst igennem professionelle skuespillere og/eller elever ved skuespillerskolen, der som afslutning vil fremføre den som en cold reading på Teater Katapult.


Prisen for forløbet er kr. 1500,-


Kontakt info@katapult.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

OBS: Undervisning d. 20/4 og 27/4 foregår online grundet covid-19-pandemien.

Underviser

Frederik Led Behrend er cand.mag. Dramaturg fra 2017, og har blandt andet arbejdet med det internationale udviklingsarbejde Storytelling Cross Seas, der praktisk og teoretisk undersøger udviklingen af samtidsdramatik, som empatisk/kritisk forholder sig til de lokale og globale udfordringer samfundet og teatret som institution står overfor i dag. Han har desuden erfaring fra arbejde hos Odin Teatret, Husets Teater, performances med kunstnergruppen PowerMonkeyFireRobot og arbejde som teaterpædagog.


Gæsteunderviser

Anna Skov er dramatiker fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og tidligere elev hos DramatikerLab. I dag er hun husdramatiker på Teater Katapult, og Anna er i øjeblikket aktuel med den multimediale forestilling Insideren med premiere i foråret på Teater Katapult, samtidig med at hun skriver på teatrets kommende egenproduktion til næste sæson, der indtil videre har arbejdstitlen Kvinder og oprør.

Gæsteundervisning: 8. juni

Josephine Eusebius Olhoff-Jakobsen og Johanne Petrine Reynberg, dramatikerelever fra Den Danske Scenekunstskole vil være gæsteundervisere én af undervisningsgangene. Her vil de dele ud af deres erfaringer med dramatisk skrivekunst og komme med fifs, tricks og vejledning til, hvordan man kommer i gang med sin tekst, udvikler sine karakterer og hvad man skal have for øje i skriveprocessen.

Gæsteundervisning: 22 juni


Undervisningsgange

20. april

27. april

11. maj

25. maj

8. juni

22. juni

29. juni


DramatikerLounge

18. maj

1. juni

15. juni


DramatikerLab Forår 2020 - Afsluttende reading


DramatikerLab er Teater Katapults tilbud til dem, der brænder for at blive fremtidens manuskriptforfattere. Hvert hold af skriveforløbets elever får deres afsluttende tekstarbejde præsenteret i en såkaldt reading på scenen. Altid gratis at opleve for interesserede publikummer.

EN MONOLOG, UNDSKYLD, BLÆRENS EGO, NÅR DEN SIDSTE SOL og TRÆSTAKIT var titlerne ved Forår 2020-holdets reading, der fandt sted 23. aug. 2020. 

En reading er en rå work-in-progress-oplæsning af dramatiske tekster - på scenen men ikke iscenesat.

Reading af DramatikerLab Forår 2020's manuskripter foregik på Katapults studioscene/intimscene, Kabinettet, og varede ca. halvanden time. 


Der var, som altid, fri entré, og intet krav om forudbestilling. Covid-19-krisen gjorde dog, at der var færre pladser tilgængelig end normalt.

'DramatikerLab – for talenter' er et udviklingsforløb, som Teater Katapult udbyder til dem, der brænder for at skrive og har lyst til at undersøge og udforske dramatikkens univers ved at skrive dramatik. Det er ikke nødvendigt med forhåndserfaring for at blive DramatikerLab-elev, men Katapult kræver seriøs entusiasme af de skrivende, der til gengæld får mulighed for at udvikle deres evner som fortællere og karakterskabere i et inspirerende miljø, undervist af Teater Katapults dramaturg og professionelle dramatikere.

Mange af eleverne fra DramatikerLab er gennem årene endt med at komme ind på Scenekunstskolens dramatikeruddannelse. 

Skuespillere på scenen

Til DramatikerLab Forår 2020's afsluttende reading kunne man se resultatet af eleverne Peter Veng (EN MONOLOG), Jakob Larsen (UNDSKYLD), Iben Damkjær (BLÆRENS EGO), Maja H Christensen (NÅR DEN SIDSTE SOL) og Liv Højgaards (TRÆSTAKIT) arbejde i deres forløb hos Teater Katapult i foråret 2020.

På scenen under readingen oplevede publikum skuespillerne David Elnebo, Martin Ivan, Jonas Const, Vigga Sidenius Guldhammer m.fl.

Teater Katapults DramatikerLab – Forår 2020 reading: EN MONOLOG, UNDSKYLD, BLÆRENS EGO, NÅR DEN SIDSTE SOL og TRÆSTAKIT // Tid & Sted - NB! HAR FUNDET STED: 23. august 2020, kl. 16:30 på Teater Katapult, Godsbanen // Varighed: Ca. 90 min. // DramatikerLab-elever: Peter Veng, Jakob Larsen, Iben Damkjær, Maja H Christensen, Liv Højgaard // Dramaturg og underviser: Frederik Led Behrend // Readende skuespillere: David Elnebo, Martin Ivan, Jonas Const, Vigga Sidenius Guldhammer m.fl.


Når man melder sig til Teater Katapults DramatikerLab, kan man regne med, at 1 procent af prisen på udviklingsforløbet altid vil blive sendt videre gennem 1% for the Planet. På den måde hjælper man direkte med at passe på vores klode og vores natur, imens man udvikler sine skrivefærdigheder i et spændende og inspirerende miljø.

Websitet er bygget i Ajour CMS