Hey - den der replik, sagde jeg jo lige!

Når vi går i teatret er vi ofte udstyret med et sæt forventninger til, hvad vi skal se. For mange elevers vedkommende hentes disse fra film eller musicals, som ofte følger den klassiske berettermodel, hvor en hovedperson enten udvikler eller afvikler sig selv, mens han tonser rundt i et (forholdsvis) realistisk univers, der sker her og nu.


Det (sen)moderne teater udfordrer og leger ofte med denne fortællingsskabelon ved at benytte mere end et scenisk her og nu, springe i tid og sted, skuespillere, der hopper fra karakter til karakter, symbolske scenografier, og koreograferede tavse og eller musikalske sekvenser, samt publikumshenvendelser.


Ydermere blandes lystigt fra posen med teatergenrer og andre billedskabende medier, såsom billedkunst, arkitektur, dans, musik, dokumentar.


For mange elever er mødet med en sådan forestilling ganske anderledes, og - endog ret kompliceret at jonglere med, når man skal fortolke, hvad man så.


Nye Teaterbriller

Igennem en oplevelsesorienteret ”prøv på egen krop” bygger vi sammen et par teaterbriller, der har et større udsyn og en bredere forståelsesramme, så man opnår et dybere læringsrum, både i forestillingsoplevelsen, og den ramme den skal indgå i hjemme på skolen.


Øvelserne foregår i et trygt og uformelt rum, som etableres gennem en række opvarmningsøvelser. Derefter arbejdes med forskellige øvelser, - ex. afprøvning, udfordring af egne holdninger til tematikken, leg med virkemidler fra forestillingen, små iscenesættelser af bidder fra den pågældende forestillings manuskript, samt produktion af eget scenisk materiale indenfor tematikken.


Det praktiske

Alle workshops er gratis, varer ca. 3 timer og foregår på Godsbanen, hvor Teater Katapult holder til. Der er plads til 30 elever på en workshop, og de kan placeres både formiddag og eftermiddag. Alle workshops er skræddersyet den enkelte forestilling, men kan tones alt efter den enkelte lærers ønsker.


Alle workshops udbydes af Louise Christiansen lektor i dramatik, dansk, og historie. Ønsker man at vide mere om, hvilke forestillinger, der tilbydes workshops til + mere om de enkelte workshops, kan man skrive til lc@sg.dk. 

sæson 21-22 Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS