SLAG - når hjernen bløder

Livet med en hjerneskade bliver nærværende på Katapult
”Med et slag var der ingenting ... jeg svævede i ingenmandsland.” Hvert år får godt 20.000 voksne i Danmark en hjerneskade efter blodprop, hjerneblødning, ulykker, kræft, iltmangel, infektioner m.m. 120.000 danskere lever med følgerne af en hjerneskade.

SLAG fortæller om tragedien efter en blodprop. Den viser hjernens associationer i frit fald og kærligheden, der presses og testes til det yderste, når dén, man elsker, fra den ene dag til den anden uigenkaldeligt bliver en anden. SLAG træder ud og ind af hjernen og skildrer både det sete og det usete.

Et hylster med et andet indhold
SLAG viser publikum de sider af livet, som man aldrig snakker om. Bagsiden af parforholdet og løftet om evig tosomhed. Det smukke og det grimme, når ens partner for livet, med et slag bliver et hylster med et andet indhold. En forandring, som sker for både den syge og den raske partner.

"I Rolf Heims fortrinlige instruktion finder vi både smerten, kampen og selvbebrejdelsen. Kvints ene arm tæsker løs på den anden i et desperat forsøg på at vække lammelsen til live. Den poetiske projicering af dukkehuset opblandes med realoptagelser af Kvint tilsat et brusende, dystert lydlandskab. Resultatet er en dragende intimitet, der minder om både canadiske Robert Lepages erindringsfortælling 887 (2015) og Impossible (2016), Edward Lloyd Pierce sci-fi-version af Orfeus på Husets Teater."
- uddrag af anmeldelse i Weekendavisen

I forestillingen SLAG tager skuespilleren Helene Kvint udgangspunkt i sine oplevelser som nærmeste pårørende. Sammen med Jacob Stage, går Helene på scenen og visualiserer det univers, man begiver sig ind i, når den man elsker, med ét slag, bliver en anden. SLAG er ikke historien om Helene Kvints far, men den bygger på virkeligheden.

SLAG er er en sammenfletning af egne erfaringer og interview med flere pårørende og ramte, som Helene Kvint har talt med gennem foreningen Hjernesagen. Gennem research har hun været vidne til de pårørendes fortvivlelse og genkendelige magtesløshed. Hvem er vi, når hjernen krakelerer? Hvad gemmer sig bag personlighedens facade?

Animeret hjerneaktivitet
Vi følger et ægtepar hvor kvinden forandres efter en blodprop. Han er sig selv, hun er forandret. Lag efter lag udfoldes deres liv og konflikter i et samspil mellem video og sceniske aktioner.

”... dybt rørende. Sorgen råber ud af disse stærke performerkroppe.”
- uddrag af anmeldelse i dagbladet Information

De skændes, og hun prøver at få ham til at forstå, hvor hun er henne. Men han forstår ikke. De ord hun siger, giver ikke mening for ham. Hendes frustrationer over ikke at kunne kommunikere og fortælle, vises gennem et visuelt scenesprog hvor hvor bl.a. et dukkehus og dens rum får en vigtig rolle i scenografien. Der bruges videoanimation, lys, lyd og tekstfragmenter danner billeder af hvad der foregår i kvindens hjerne.


⭐⭐⭐⭐
"Helene Kvint er rørende og aldrig sentimental som den syge"
XQ28.dk

⭐⭐⭐⭐
“… Jacob Stage lader sin frustration gå ud over scenografien I en imponerende, elegant og enestående fysisk performance, som ingen andre formår på de danske scener.”
KOP Kultur

⭐⭐⭐⭐
”Gang på gang overraskes man af forestillingens forskellige visuelle elementer, der skaber en illusion af at bevæge sig ind og ud af den forandrede hjerne.”
Den4væg.dk

⭐⭐⭐⭐
Kulturkongen.dk

SPILLEPERIODE

12.-13 marts

TIDSPUNKT

Kl. 20

VARIGHED

Ca. 65 minutter uden pause


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Produceret af Helene Kvint // Idé Helene Kvint // Medvirkende Helene Kvint og Jacob Stage // Instruktion Rolf Heim // Videokunst Helle Lyshøj // Lyddesign Erik S. Christoffersen // Lysdesign Jon Gelting // Scenerum og kostumer Camilla Lind

PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere 2018/2019: 0,-
Årskortholdere 2018: 0,-

Aktuelle forestillinger

CALIGULA

- mennesket og magten
21.-22. + 24.-27. feb.
VisKøb

StorySlam

Sjovt! Rørende! Alvorligt! Og ikke mindst ægte.
27. feb. + 7. maj + TBA
Vis

This is not culturally significant

★★★★★ i The Independent, maj 2017
2.+4. marts
VisKøb
Adam Scott-Rowley
Websitet er bygget i Ajour CMS