Download appen, tag hovedtelefoner på, gå ud i naturen og direkte ind i sindet hos en meget unik historisk figur, som gjorde alvor af et ønske om, at leve i pagt med naturen. Æ Skawmand, Christian Vandet Jørgensen, kom til Oddesund-egnen på Thyholm nord for Struer i 1917. Han havde et skab med sig, som han placerede i et krat ved vandet. Her boede og levede han helt til sin død i 1956. Historien om Æ Skawmand er ganske særlig, og nu bliver den altså vakt til live igen i en gennemresearchet ny dramatisk fortælling baseret på Skawmandens eneboerliv. Manuskriptet er skrevet af Julie Petrine Glargaard og har skuespiller Johannes Lilleøre i den bærende hovedrolle som Skawmanden. Bag lyddesignet står Reumertnominerede lyddesigner og komponist Kristian Hverring, som også er stemmeinstruktør på værket.

Et frugtbart samarbejde

En AudioMove er en gåtur, hvor publikum via lyd og en dramatisk fortælling kan komme helt tæt på karakterer og deres handlinger – som om vi er der med dem. Værket om skawmanden er skabt i et frugtbart samarbejde mellem Struer Museum, Teater Katapult, udviklerhuset Redia, et kunstnerisk hold og en række kræfter i lokalområdet. I fællesskab har de formået at vække den lokale fortælling til live og gøre den relevant – og rejsen værd – for rigtig mange mennesker.
Oplevelse til fri download

Lydværket ligger i en app til fri download fra d. 8. juni, så det eneste man skal bruge er en mobiltelefon og et sæt hovedtelefoner. Kombinationen af 3D lyd og lokationsteknologi giver nogle unikke muligheder for at bringe publikum helt tæt på historien – fysisk såvel som mentalt. En ganske unik og helt gratis oplevelse.

En del af noget større

Æ Skawmand knytter bånd til september måneds unikke 3D lyd-forestilling Human Nature, der spiller på Teater Katapult i Aarhus, og som livestreames til biografen Apollon i Struer. Projektet bliver til i nært samarbejde mellem lokale kræfter på Strueregnen og det århusianske teater.

Varighed

Lydværket varer cirka 40 minutter, mens hele vandreturen tager cirka en time.

Sted

Oddesund Nord, Thyholm. Startpunkt: Bunkeren ved P-pladsen mod syd ved Oddesundbroen.

Pris

Gratis

Kreditering

Medvirkende Johannes Lilleøre, Bent Hargaard, Gunnar Petersen, Peter Nørskov, Bue Wandahl, Lisbeth Sonne Andersen. Manuskript Julie Petrine Glargaard. Instruktion, lyddesign & originalmusik Kristian Hverring. Idé Torben Dahl. Produktionsledelse Karen Nordentoft.

Producent og co-producent : Æ Skawmand er produceret af Teater Katapult for Struer Museum. Det samlede projekt Human Nature er støttet af Statens Kunstfond, Fonden Aarhus 2017, Bikubenfonden, Aarhus Kommune, Spar Nord fonden og Struer Kommune.

Websitet er bygget i Ajour CMS