MENS VI VENTER PÅ IRAK-KOMMISSIONEN

Betændt samtidshistorie under Peter Larsens kniv
MENS VI VENTER PÅ IRAK-KOMMISSIONEN trak i sidste sæson stuvende fulde huse på først Det Kgl. Teater og derefter på Teater Katapult. NU vender den tilbage! Det samme gør i dén grad skuespiller og satiriker Peter Larsen, der genfinder storformen i rollen som kultursociolog Jørgen Andersen!

Kollektiv erindring i kælderen
Han har henslæbt de seneste 25 år, "headhuntet" til arkiveringsopgaver i kældrene under Det Kongelige Arkiv – Danmarks Kollektive Erindring. Lige siden han i 1992, med den Cavling-vindende ’Mens vi venter på retfærdigheden’, blotlagde de pinagtige detaljer i Tamilsagen, der endte med at rive det bulende gulvtæppe væk under Schlüter-regeringen. Han har haft riiigeligt med tid til at læse på sagen om den nedlagte Irak-kommission, og har nu en ubændig trang til at folde materialet ud!

Fakta-checket af Cavling-vinder
Forestillingen af dramatiker Jens Kløft (med Cavling-vinder, journalist Bo Elkjær som fast, faktuel indpisker!) blotlægger på spiddende, satirisk vis et væld af detaljer omkring baggrunden for Danmarks deltagelse i den amerikansk-ledede Irak-krig uden FN-mandat.

NB: 25. april er der 'Debat: Irak-kommissionen – død eller levende?' med Jens Rohde (tidligere politisk ordfører for Venstre, nu Europaparlamentariker for Radikale Venstre)  og forsvarsekspert Peter Viggo Jakobsen inden forestillingen fra kl 18.45 (inkl. en lille sandwich). Gratis, hvis man har billet til forestillingen og har tilvalgt debatarrangementet – ellers koster det kr. 40 at overvære og deltage i debatten. Separat billet hertil kan købes her, så længe, der er overskydende pladser i salen.


SPILLEPERIODE

23.-27. april

TIDSPUNKT

23. april kl. 20
24. april kl. 20

25. april kl 20

26. april kl 20

EKSTRA DATO: 27. april kl 16


VARIGHED

120 min inklusiv pause


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Produceret af Scene42 & Det Kgl. Teater // Skuespiller og idémand Peter Larsen // Iscenesættelse Simon Boberg // Manuskript Jens Kløft // Konsulent Bo Elkjær // Scenografi Edward Lloyd Pierce

PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 195,-
Pensionist: 175,-
Studerende: 150,-
Unge u. 25 år: 150,-
Årskortholdere 2018/2019: 0,-

Websitet er bygget i Ajour CMS