Om Fisk


Teater Katapult og multi-prisvindende, skotske Tortoise in a Nutshell fortæller med FISK historien om en vildfaren mand alene på et eventyrligt ocean, på nippet til at gøre en ende på det hele. Men et hav-væsen forsøger at afværge katastrofen – et feminint væsen, som måske minder om en kvinde, han kender?
Skotske Tortoise in a Nutshell gæstespillede i 2014 til stor succes på Teater Katapult med FERAL, der var en overrumplende dynamisk cocktail af live-animation, papirfigurer, lys og lyd – udvalgt af Katapult på verdens største scenekunstfestival, Edinburgh Festival Fringe. For skotterne og Katapult var kontakten så positiv en oplevelse, at man aftalte at etablere et egentligt samarbejde, der nu munder ud i FISK. Også her kan publikum forvente at overraskes af virkemidler og måder at formidle teater på, der overrumpler, ændrer perspektivet og suger tilskueren til sig, bl.a. ved brug af lys, lyd, animation, dukke- og 'almindeligt' teater. Tekst og historie er skrevet af den århusianske dramatiker Ann Sofie Oxenvad.

Det kreative og kunstneriske produktionssamarbejde, som Teater Katapult og Tortoise in a Nutshell har indgået hen over Nordsøen og som nu munder ud i FISK – Teater Katapults første internationale co- production stiller bl.a. spørgsmålene, om kærligheden nogle gange kuldsejler, fordi vore særkender og vores omverdensforståelse adskiller sig så meget fra hinanden, at vi driver væk i forskellige retninger? Og om vi nogle gange ændrer os så meget, at vi reelt bliver fremmede væsner for hinanden?

Manden og fisken
I forestillingen møder publikum en mand i en skrøbelig båd på et frådende ocean. Netop som han er ved at hoppe fra borde og afslutte sit liv, hopper et væsen fra havet ombord.
Fisken – for sådan én er det tilsyneladende – og den selvmorderiske mand er så forskellige, som to væsener kan være. Også selv om det viser sig, at fisken faktisk taler hans sprog. Mandens usikre selv forsøger med OCD-lignende systemer at holde sammen på resterne af sin tilværelse på det vildfarne papirskib, han driver rundt i – fisken forstyrrer på alle måder den skrøbelige orden. Snart bliver et diskodansende bubble-party og andre vilde udskejelser introduceret til den lille systemverden i båden ... men er det vejen til endegyldigt at redde manden fra sin undergangs- trang?

Tortoise in a Nutshell har vundet den prestigefyldte Scotsman Fringe First-pris på Edinburgh Festival Fringe og været nomineret til festivalens største pris, Total Theatre Award, to gange. En IdeasTap Edinburgh Award og nominering som første britiske teaterkompagni nogensinde til en Grühnscnabel på Figura Festival i Schweiz hører til deres øvrige hæderstegn.

Medvirkende

INSTRUKTØR: Ross Mackay // PERFORMERE/DUKKEFØRERE: Alex Bird og Arran Howie // DRAMATURG: Kirstine Lilleøre Christensen // DRAMATIKER: Ann Sofie Oxenvad // SCENOGRAF/KOSTUMEDESIGNER: Ana Inés Jabares-Pita // LYSDESIGN: Simon Wilkinson // LYDDESIGN OG KOMPONIST: Jim Harbourne // PRODUCER: Dawn Taylor // CO- PRODUCER: Torben Dahl // ASSISTANT PRODUCER: Nick Wong // PRODUCTION MANAGER: Andrew Gannon

Støttet af Creative Scotland og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje
Websitet er bygget i Ajour CMS