A Journey Into The Dark Heart Of Cocaine

What's the first thing you think of when I say the word "Colombia"?Sådan lyder spørgsmålet i britiske Blackboard Theatres STARDUST – en barsk og tankevækkende forestilling om kokainindustriens menneskelige omkostninger. En fortælling om det stof, der med sin transformation fra koka-blad til hvidt pulver er blevet allemands-narko verden over.


★★★★★

"Gloriously fascinating"

(LondonTheatre1)


Se teaservideo her:


Katapult bringer nu den prisvindende og anmelderroste forestilling til Danmark. Sproget i forestillingen er engelsk – og den anbefales ikke til børn under 12 år. Unge under 16 bør følges med voksne.


Et blad. En bane. Et liv.

Blackboard Theatres STARDUST udspringer fra teatrets grundlægger, colombianske Miguel Hernando Torres Umba. Med tekst af dramatiker Daniel Dingsdale serverer de her en respektløs, underholdende og lidenskabelig undersøgelse af kokain-indtagets konsekvenser, som det har bredt sig fra Latinamerika til landene omkring, til overalt i den vestlige verden. 


★★★★

"Using a mix of animation, movement and monologue, the storytelling is beyond impressive"

(The Guardian)


Med håndtegnede animationer, kraftfuldt billedmageri, projektioner og imponerende fysisk performance af Miguel Hernando Torres Umba bringer forestillingen en række kontrastfyldte historier fra en vifte af colombianske stemmer i spil for at tage publikum med på en rejse ind i kokainproduktionens mørke hjerte.


★★★★★

"Stardust is a show of extremes, both deeply emotive and piercingly cynical"

(Broadway Baby)


En rejse gennem den kæde af begivenheder, der forandrer det for nogle indfødte, latinamerikanske samfunds hellige koka-blad til den bane af kokain, linet op til en streg på et spejl, vi i vesten bruger som party-drug.Provokeret af narko-historien

Miguel Hernando Torres Umba følte sig provokeret til at skabe STARDUST på grund af den dominerende stigmatisering, hans fødeland lider under på grund af landets narkotika-historie.


★★★★

"Crushing and funny. More than highly recommended"

(Everything Theatre)


I forestillingen forsøger han at udrede både sit eget og den vestlige verdens ansvar for den narko-industri, der slår så mange mennesker ihjel – ikke mindst dræber den tusinder og atter tusinder i Colombia.


"Theatre can change the world. This is one of those shows"

(My Theatre Mates)


STARDUST spillede for udsolgte huse til prestigiøse VAULT Festival (London) og på verdens største kulturfestival, Edinburgh Festival Fringe i 2018. Den vandt VAULT Festivals People's Choice Award samme år.


"A dazzling show"

(A Younger Theatre)STARDUST er skabt for at være drivkraften til at tage fat på en yderst presserende samtale. Forestillingen er blevet til i samarbejde med kunstnerne Diana Garcia, Luke Harcourt, Alex Marshall, Alexander Ferris, Sofi Lee Henson, Angelica Quintero, Andrea Fiquitiva, Caz Coronel, Louise Rhoades-Brown og er produceret af Matthew Schmolle Productions.


Workshops for skole og ungdomsuddannelser

I denne sæson kickstarter Teater Katapult et nyt projekt for skoler og ungdomsuddannelser. Der bliver gennem forberedende workshops til udvalgte forestillinger mulighed for at facilitere elevens møde med teaterforestillingen. Gennem praktiske øvelser, der både har en fysisk, debatterende og skriftlig karakter, etableres forskellige indfaldsvinkler til den konkrete forestillings virkemidler, genre og tematik, så eleven opnår en dybere forståelse for teater som spejl for deres egen omverden.


Er du lærer eller underviser? For mere info om workshop-muligheden for jeres skole eller ungdomsuddannelse kan du klikke

her.


SPILLEPERIODE

31. aug - 2. sept


TIDSPUNKT

Kl. 19.30    

VARIGHED

Ca. 70 min. 


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Blackboard Theatre // Original idé Miguel Hernando Torres Umba // Medvirkende Miguel Hernando Torres Umba // Dramatiker Daniel Dingsdale // Instruktør Alexander Ferris // Scenografisk designer Andrea Fiquitiva // Lysdesigner Alex Marshall // Lydsdesigner og komponist Caz Coronel // Videodesigner Louise Rhoades-Brown // Animationer Diana Garcia // Produceret af Matthew Schmolle Productions // Støttet af Statens KunstfondPRISER

Inkl. gebyr


Standard: 190,-

Seniorer (65+): 140,-

Studerende: 95,-

Unge u. 25 år: 75,-

Årskortholdere: 0,-


Websitet er bygget i Ajour CMS