Sønderjysk strid mellem far og søn – af Lars Norén

MOD TIL AT DRÆBE er en følelsesladet historie om en søn og hans far. Lige fra begyndelsen står det klart, at der er noget, der ulmer under overfladen.


★★★★★★ "Mod til at dræbe er et must see, hvis man er til socialrealisme og psykologisk drama." (Kulturtid)


Det hele bliver sat på spidsen, og forholdet mellem de to mænd kommer under pres, da sønnens kæreste dukker op. Hun får skubbet til det i forvejen skrøbelige forhold og åbner derved op for årtiers undertrykte følelser og minder …


★★★★★ "Vi bliver øjne i mørket, der overvåger Erik i det mareridt, han gennemlever." (Jyllands-Posten)


Den dramatiske historie er baseret på den svenske succesforfatter og dramatiker Lars Noréns forestilling fra 1978. Selvom det er 41 år siden, han skrev stykket, er der stadigvæk masser af kød på historien, der centrerer sig omkring nogle af de kræfter, vi alle sammen kæmper med for at blive hele og selvstændige individer.


★★★★★ "Det er teater, der kan mærkes i hele kroppen. Teater kan i sandhed være stærke sager." (KOP Kultur)


Mellem ømhed og afsky

En markant faktor i forestillingen er sproget. I Teatret Møllens udgave taler faren og sønnen (Ole Sørensen og Thomas Jacob C. Rønne) både rigsdansk og sønderjysk. De får følgeskab på scenen af færøske Durita Dahl Andreassen, og sammen leverer de en nærværende forestilling, der pendulerer mellem ømhed og afsky.


★★★★★ "En stor det af dialogerne der bliver ført, foregår på sønderjysk." Ungt Teaterblod


De to skuespillere som far og søn får følgeskab på scenen af færøske Durita Dahl Andreassen som sønnens kæreste, og sammen leverer de en nærværende forestilling, der pendulerer mellem ømhed og afsky.


"Das Publikum nimmt atemlos Anteil an diesem verstörenden Familiendrama, das unter die Haut geht." (Der Nordschleswiger)


Se videotrailer her

SPILLEPERIODE

10.-11. maj


TIDSPUNKT

Kl. 19.30    

VARIGHED

Ca. 100 min. uden pause


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Teatret Møllen // Instruktør Rasmus Ask // Dramatiker Lars Norén // Medvirkende Ole Sørensen, Thomas Jacob Clausen Rønne og Durita Dahl Andreassen // Lyddesign Johannes Smed // Lysdesign Stine Fumz // Scenografisk koncept Rasmus Ask og Nikolaj MinekaPRISER

Inkl. gebyr


Standard: 190,-

Seniorer (65+): 140,-

Studerende: 95,-

Unge u. 25 år: 75,-

Årskortholdere: 0,-

Grupper på min. 10 personer: 140,-

Grupper af unge u. 25 år på min. 10 personer: 65,-


Websitet er bygget i Ajour CMS