En livgivende kærlighedserklæring

Performer Roberta Carreri præsenterer her selv sin meget personlige forestilling, FLOWER FOR TORGEIR, som hun har co-produceret med Nordisk Teater Laboratorium ved Odin Teatret:


Kan sorg blive et lys?


Kan sorg blive et lys, der leder vores vej gennem livet?


I 2010 mistede jeg min arbejds- og livspartner, gennem mange år.


Tabet af én, man har kær, har to ansigter: Sorg og taknemmelighed.


Glæden, som har fyldt mit liv i så mange år i hans selskab, skinner gennem sorgen og gør den gennemsigtig. Der er ingen kur mod sorg. Man må lære at leve med den som med en kronisk sygdom. Jeg er ikke den samme, som jeg var før Torgeir døde - og jeg vil aldrig blive det. Men jeg er stadig i stand til at synge og smile mens jeg føler tilstedeværelsen af hans fravær, der altid vil følge mine skridt.


Det siges, at man dør to gange. Den anden gang er, når man bliver glemt.


Jeg ønsker ikke, at Torgeir skal glemmes.


Blomster til en stor skuespiller.

Blomster til et stort menneske.

Blomster til Torgeir.Se trailervideo:


TRAILER FLOWERS FOR TORGEIR from Aesop Studio on Vimeo.Torgeir blev født i Oslo, Norge i 1947, og opdagede teatrets verden på sin skoles dramahold da han var otte. Han var bare 11, da han begyndte at tjene penge ved at optræde på en traditionel scene og 17 da han mødte Eugenio Barba (stifter af Odin Teatret) og dermed blev en af Odin Teatrets grundlæggere. Som nittenårig flyttede han sammen med Barba og det lille ensemble fra Norge til Danmark. Her boede og arbejdede han, kun afbrudt af teatrets mange internationale turneer, til sin død 27. juni 2010. Han blev 63 år.


Torgeir deltog i prøverne på Odin Teatrets ensembleforestilling ’Det kroniske liv’, indtil en måned før han gik bort. Hans nærvær på scenen var unikt, og jeg har savnet det lige siden. Det er grunden til, at jeg har villet hylde ham med en forestilling.


"Det bliver klart, at Torgeir ikke er tabt, men at han stadig er her, som en livsform, vævet sammen med teatret.(...) Robertas forestilling en kærlighedserklæring, som udspringer af en mistet glæde men ender ved livet. " (Peripeti)


FLOWERS FOR TORGEIR foregår hovedsageligt på engelsk, tilsat lidt dansk samt digte på spansk og italiensk.


SPILLEPERIODE

26.-27. jan.


TIDSPUNKT

Kl. 19.30         

VARIGHED

45 min


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil Roberta Carreri og Nordisk Teaterlaboratorium ved Odin Teatret i co-produktion // Af og med Roberta Carreri // Scenografi, Video og Lys Design Stefano di Buduo // Tekst W.H. Auden, Pablo Neruda, Drummond de Andrade, Roberta Carreri og Torgeir Wethal // Musik Olafur Arnald, Amalia Rodriguez, Adolfo Ernesto Echeverria Comas, Erik Truffaz, Joseph P. Webster, Wojtek Mazolewski og Alice Carreri Pardeilhan // Kostumer og rekvisitter Roberta Carreri og Karoline Banke // Dramaturgi Anne Middelboe Christensen // Foto Stefano di Buduo

PRISER

Inkl. gebyr


Standard: 190,-

Seniorer (65+): 140,-

Studerende: 95,-

Unge u. 25 år: 75,-

Årskortholdere: 0,-Websitet er bygget i Ajour CMS