Fra savn til terror

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD er en fiktiv historie, baseret på sagen om Kundby-pigen . Sagen omhandlede en 17-årige pige, der blev idømt 8 års fængsel for at have planlagt et terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle Stationsby og Carolineskolen i København, samt at have udøvet grov vold mod en pædagog på en lukket institution, mens hun var varetægtsfængslet.

Hvordan går det til, at en helt almindelig dansk pige blive dømt for terrorisme og fængslet? Hvad får hende til at bekende sig til Sharia og Jihad? Og er dette overhovedet spørgsmål, hvor der findes svar?


❤️❤️❤️❤️ " Som blinkende udråbstegn står de steder, hvor bombepigen kunne have valgt en anden kurs. Netop deri ligger de forestillingens eksistensberettigelse, hinsides enhver kritik: at grave i virkeligheden, vride og forstørre den, så vi mærkbart får en større forståelse for fænomenet Kundby-pigen." (Politiken)


Tilflugt fra et savn

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD behandler lige netop disse problemstillinger. Forestillingen handler om en pige, der hele sin barndom har savnet at passe ind i det samfund, vi lever i.


Se trailervideo:
Hun vil gerne have en ”normal” familie, og hun vil gerne finde kærligheden i livet. Pigen finder da også kærligheden, men den sårer hende, og hun søger tilflugt i Sharia og Jihad. Hendes søgen efter kærlighed og fællesskab resulterer i helt konkrete planer om bomber og drab.


★★★★★ "Den første dråbe blod rammer præcist og stilsikkert målgruppen, som jeg ser forestillingen sammen med. En 8. klasse fra en lokal folkeskole. En af pigerne fra skoleklassen siger bagefter: ’(…) Jeg har læst om pigen i aviserne. I stykket var det som at høre historien indefra, fra pigen selv.”" (POV. International)


DEN FØRSTE DRÅBE BLOD kan også læses i bogudgave… og det er muligt at høre om tilblivelsen af forestillingen som podcast.


★★★★ " Tanja Bovins enkle men glimrende fængselsscenografi åbner sig op mod os, for så brutalt at lukke sig omkring det uhyggelige pigebarn igen." (CPHCulture)


Forestillingen er egnet for publikum fra 14 år.


SPILLEPERIODE

18.-19. jan. 2022


TIDSPUNKT

Kl. 19.30           

VARIGHED

60 min


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Teatret Fair Play // Medvirkende Charlotte Amalie Kehlet, Penille Albæk Andersen og Bo Carlsson // Manuskript Robert Reinhold // Instruktion Robert Parr // Scenografi Tanja Bovin // Lys og teknik Jakob Ebbe og Oskar Sass // Lyd Robert Reinhold og Frans Hansen // Koreografi Esa Alanne // Fotos David Trood

PRISER

Inkl. gebyr


Standard: 190,-

Seniorer (65+): 140,-

Studerende: 95,-

Unge u. 25 år: 75,-

Årskortholdere: 0,-Websitet er bygget i Ajour CMS