Islandsk drama på liv og død, viden og vanvid

Natten til d. 17. april 1868 skyller et skibsvrag ind på Reykjanæs på Island. Det er uvist hvor længe det enorme og mystiske skib har drevet om på havet. Eneste overlevende ombord er en ung frugtsommelig kvinde - slemt medtaget og indespærret i et bur.


Papirteatret Meklenborg vender tilbage til Teater Katapults studioscene, Kabinettet, med endnu en teaterforestilling en miniature; SKYGGE BALDUR!

Forestillingen bygger på den islandske forfatter Sjóns roman 'Skygge-Baldur', der vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2005.


I løbet af forestillingen blotlægges den barske sandhed om den svangre pige fra det mystiske skib. Med den islandske natur som kulisse, udspilles et skæbnesvangert drama om begær, kærlighed og ømhed i en kamp på liv og død, normalitet og vanvid.


Sagnvæsnet

I en note i romanen skriver Sjón (der er et pseudonym for Sigurjón Birgir Sigurðsson):


skyggebaldur, m., et vildt bæst i islandske sagn; anses for at være afkom af en kat og en hunræv; en blakket ”skyggefuld” person (mandlig), en misdæder”.


… og det mærkværdige og skræmmende væsen kendes også fra det virkelige islandske folkesagn 'Skoffin, Skuggabaldur og urdarköttur', netop som et uhyre sammensat af en kat og en hunræv.


I 2015 skrev Aarhus Panoramas anmelder om den første opsætning af SKYGGE BALDUR:


"Gennem dukkespillet lader vi os selv se verden gennem vores barndoms briller: med en naiv godhed og med øje for skønheden i de små detaljer. Og dette er under overfladen det, som Skygge-Baldur handler om."

Meklenborg

Papirteatret Meklenborg er ”teatret i teatret” på Katapult, når den, fine gamle genre i hver sæson rykker ind på studioscenen Kabinettet og åbner dørene til en teaterform, man ikke har mange chancer for at opleve mere. Hos Meklenborg som her ofte med de skærpede sanser for nutiden og det eviggyldige som en væsentlig medspiller!


SPILLEPERIODE

29. marts - 2. april 2022


TIDSPUNKT

Hverdage kl. 20.00

Lørdag kl. 16.00


VARIGHED

30 min.


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Papirteatret Meklenborg // Scenografi Janne Fjeldtvedt og Simon Eskildsen // Lyd og lys Søren Mortensen // Musik Simon Eskildsen // Bearbejdning og iscenesættelse Søren Mortensen og Marie Thodberg // Medvirkende Hanne Vibeke Mogensen, Asger Bonfils, Holger Østergaard Kristensen, Ole Jacobsen, Hans Rønne og Marie Thodberg.


PRISER

Inkl. gebyr


Standard: 90,-

Seniorer (65+): 50,-

Studerende: 50,-

Unge u. 25 år: 50,-

Årskortholdere: 0,-


Websitet er bygget i Ajour CMS