Når de unge har fået nok

I denne musikforestilling på både dansk og engelsk får du både nykomponeret musik, skuespil, sang, råbekor og et stærkt, visuelt sceneunivers!


★★★★★★ "Perfekt politisk pletskud ... kan kun anbefales ... imponerende godt ... månedens bedste time" (Kulturkongen.dk)


Ungdom i oprør over verdenspolitik

Fire skuespillere/sangere/musikere og et børnekor tager alle midler i brug for at vise, at Kejseren nu har poseret, regeret og marcheret længe nok, og at det er på høje tid med alvorlige forandringer! Politiker-spin, fake news, markedets frie kræfter, løgne, manipulationer og hykleri – det hele tages under behandling af Livingstones Kabinet.


KEJSEREN er en frit fabulerende, fræk fortolkning af H.C. Andersens 'Kejserens nye klæder'. En satirisk og direkte kommentar til vores aktuelle politiske samtid, både på den nationale og globale scene. Samtidig hylder forestillingen de børn og unge, der i disse år gør oprør mod verdensledere og den tilstand, verden befinder sig i – hvad enten det er med klimaaktivisme eller eksempelvis prote-ster mod våbenlovgivningen i USA.


★★★★ "Virtuose Livingstones spiller alverdens kejsere" (Sceneblog.dk)


Løgne skygger for problemer

Instruktør Nina Kareis siger: ”Hvad gør det ved os som mennesker at leve i en tid, hvor vi konstant er omgivet af løgne? Hvad gør det ved vores børn at vokse op i en tid, hvor de voksne ikke synes at tage ansvaret for fremtiden alvorligt? I KEJSEREN får børnene en talerstol, hvor de kan råbe op og sige sandheden, ligesom barnet gør i H. C. Andersens eventyr.”


Komponist og tekstforfatter Pete Livingstone: ”Hvis en politiker for 20 år siden blev taget i en løgn, fik det alvorlige følger. I dag kan alle lyve – og det gør de, uden konsekvenser. På den måde ender vi med at ignorere verdens store problemer, f.eks. klimaproblemerne, fordi vi hele tiden skal forholde os til enkeltsager og løgne.”


Stilmæssigt henter KEJSEREN inspiration fra blandt andre Brechts og Piscators politiske teater.


★★★★ "Der kan næsten ikke findes en tydeligere metafor for de politiske udfordringer, vi står overfor netop nu" (Den4Væg.dk)


Se videotrailer her: https://www.youtube.com/watch?v=CGIHitOH7D0


Workshops for skole og ungdomsuddannelser

I denne sæson kickstarter Teater Katapult et nyt projekt for skoler og ungdomsuddannelser. Der bliver gennem forberedende workshops til udvalgte forestillinger mulighed for at facilitere elevens møde med teaterforestillingen. Gennem praktiske øvelser, der både har en fysisk, debatterende og skriftlig karakter, etableres forskellige indfaldsvinkler til den konkrete forestillings virkemidler, genre og tematik, så eleven opnår en dybere forståelse for teater som spejl for deres egen omverden.


Er du lærer eller underviser? For mere info om workshop-muligheden for jeres skole eller ungdomsuddannelse kan du klikke her.

SPILLEPERIODE

22. - 23. september


TIDSPUNKT

Kl. 19.30    

VARIGHED

70 min.


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Livingstones Kabinet i samarbejde med Teater V og Den Fynske Opera // Medvirkende Troels Kortegaard Ullerup, Birgitte Prins, Bebe Risenfors, Nina Kareis og Pete Livingstone samt et børnekor på 6-9 børn i 12-års alderen // Iscenesættelse Nina Kareis // Scenograf Julie Forchhammer // Komponist Pete Livingstone // Lysdesign Mikkel Jensen // Lyddesign Baldur Kampmann //  Støttet af Statens Kunstfond, Dansk Skuespillerforbund, Knud Højgårds Fond, AP Møller Fonden, Københavns Scenekunstudvalg og Koda DramatikPRISER

Inkl. gebyr


Standard: 190,-

Senior (65+): 140,-

Studerende: 95,-

Unge u. 25 år: 75,-

Grupper min. 10: 140,-

Gruppe u. under 25 år: 65,-

Årskortholdere: 0,-

Årskort ledsager: 95,-Aktuelle forestillinger

ONLY BONES V1.0

AFLYST pga. corona!
23. januar
Vis

MOD TIL AT DRÆBE

AFLYST pga. corona!
26. - 27. januar
Vis
MOD TIL AT DRÆBE på Teater Katapult

StorySlam

- Levende historier fortalt live!
1. mar. + 22. maj + 16. jun.
Vis
StorySlam på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS