NYE DATOER 6.-14. MAJ!


Sansemættet teater om rovdrift på din velfærd!

Kom ind bag frontallapperne på en ung finansmand, der var med til at udtænke verdens største kup mod statskasserne i Europa på mere end 400 mia. kroner! Du er med ham til møder, på natklubben, i brusebadet. Oplev penge-blodrusen og dilemmaerne. Er der veje tilbage fra det dybe netværks arrogante overherredømme?


Med et banebrydende lyddesign og intensivt 3D-lyd univers plus et sanseligt, visuelt videodesign inviteres du med ind i hovedet på insideren.


Udbytteskattesvindlen er en labyrint af glaspaladser og lyssky transaktioner, som forestillingen inviterer os til at fare vild i sammen med vores hovedperson. Men; vi inviteres også til at komme ultratæt på en helt almindelig mand med familie og et godt job, der ender som medskyldig i skattesvig for et svimlende milliardbeløb.


Teater Katapults INSIDEREN er en forestilling om bedrag, genialitet og grådighed - inspireret af den stadig aktuelle gigant-svindelsag om udbytteskat!


Vi møder finansmanden, der som anonymt kronvidne i sagen har valgt at samarbejde med den tyske stat og angive sine tidligere medsammensvorne i netværket, for at få nedsat straf. En beslutning der er alt andet end ufarlig og som kommer til at få vidtrækkende konsekvenser for insiderens fremtid …


Er vores velfærdssamfund sikret med de seneste årtiers liberaliseringer? Hvad f.eks. hvis skattepengene til corona-sengeafsnittet på hospitalet var pist væk, når du blev syg? Og hvordan forholder man sig til, at nogle indflydelsesrige finansfolk er helt og aldeles ligeglade, og ser dig som hårdtarbejdende skattebetaler - en lille naiv myre.


Vi er med i insiderens transformation på vejen derhen for måske at begribe, hvordan man retfærdiggør for sig selv, at man tager så mange milliarder kroner fra dit og mit velfærdssamfund.


Rejs indad med 3D-lyd!

Du kommer til at sidde med høretelefoner på under forestillingen og bliver ved hjælp af 3D lyd ( binaural lyd ) præsenteret for et intenst, musikalsk og drømmende fortælleunivers.


Insideren bliver i forestillingen suppleret af andre stemmer fra den yderst anonyme del af den finansielle verden - et transnationalt aristokrati, der handler med næsten uindskrænket massiv indflydelse og magt. En finansiel sektor og bankverden, der får lov at bestemme over selv nationalstater?


Med lyden som bærende element vil vi glide ind og ud mellem afhøringslokalet og insiderens vej op af den økonomiske rangstige og den efterfølgende deroute.


Vi smelter sammen med insiderens historie. Bliver lukket ind i hovedet på ham, og han flytter ind i vores hjernevindinger. Lader os tage del i alt det, han tænker under afhøringen, men som han ikke siger højt.


Bag forestillingen

Teater Katapults husdramatiker, Anna Skov, skriver i indledningen til manuskriptet, som hun står bag:


”Arbejdet med dette manuskript havde været meget fattigt, hvis ikke umuligt at skrive, havde det ikke været for Niels Fastrup og Thomas G. Svaneborg og deres bog, ’Det store skatterøveri’ og deres journalistiske arbejde i forbindelse med dokumentaren   ’Mændene der plyndrede Europa’ ”


… og hun har da også haft adgang til at afsøge dybt gravede, journalistiske gange under sit arbejde med Teater Katapults INSIDEREN.


Bag det nybrydende 3D-lydunivers i INSIDEREN står blandt en lyddesignertrio bestående af tonemester Peter Albrechtsen (lyd på den i 2020 Oscar  -nominerede, danske dokumentar 'The Cave'! + Robert- og Bodil-prisvinder for lyd i spillefilmen 'Idealisten', 2016 + lyddesign på spillefilmen ’Vores mand i Amerika’, 2020), fotograf og dokumentarfilmsinstruktør Sun Hee Engelstoft (nomineret til Robert- og Bodilprisen for bedste dokumentarfilm i 2020 for 'Forglem mig ej') og Marcus Hjelmborg, som har været lyddesigner på utallige teaterproduktioner landet over.


På scenen ses Christoffer Hvidberg Rønje, og forestillingen er iscenesat af Johan Sarauw.


Sammen med resten af holdet bag forestillingen er vi klar til at byde jer velkomne indenfor i lyduniverset og Signe Kroghs magiske scenografi og videodesign … ind i INSIDERENS verden.


NB! Der anvendes blinkende lys og røg i INSIDEREN

Udover Katapults interview-videoer med holdet bag INSIDEREN findes også her på siden en portræt-video af Peter Albrechtsen (som sammen med Sun Hee Engelstoft er lyddesigner på forestillingen) fra OFF - Odense International Film Festival 2020 - den er produceret af INSTAFILM.


SPILLEPERIODE

6.-14. maj 2021


TIDSPUNKT

Hverdage kl. 19.30    

Lørdage kl. 16.30

VARIGHED

80 min.


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

NB!
Der anvendes blinkende lys og røg i INSIDEREN

Af og med

Egenproduktion af Teater Katapult // Medvirkende Christoffer Hvidberg Rønje // Stemmer Marion Reuter, Hanin Georgis, Benjamin Kitter, William Halken m.fl. // Dramatiker Anna Skov Jensen // Instruktør Johan Sarauw // Instruktørassistent Sofie Kallan // Lyddesign Sun Hee Engelstoft, Peter Albrechtsen og Marcus Aurelius Hjelmborg // Scenografi og videodesign Signe Krogh // Lysdesign Jens Hansen // Idé Torben Dahl // Tekst-dramaturgi Susanne Hjelm Pedersen og Daniella O. Skovgaard // Assisterende lyddesigner Mikkel Nielsen // Lydpraktikant Nicolai Pedersen Støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Wilhelm Hansen Fonden og Aarhus Stiftstidendes FondPRISER

Inkl. gebyr


Standard: 190,-

Seniorer (65+): 140,-

Studerende: 95,-

Unge u. 25 år: 75,-

Årskortholdere: 0,-

Grupper på min. 10 personer: 140,-

Grupper af unge u. 25 år på min. 10 personer: 65,-


Aktuelle forestillinger

Katapult Akademiet

Vis

SKYGGE BALDUR

- Islandsk drama på liv og død, viden og vanvid
FLYTTES pga. corona-restriktioner!
Vis
SKYGGEBALDUR på Teater Katapult

KOSMONAUTERNE

Danmarks med garanti mest komiske impro-komik
8. maj
VisKøb
KOSMONAUTERNE på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS