En komedie om at miste livet – Urpremiere!

Da bogen 'Frankenstein' blev skrevet i 1818, var det baseret på en frygt for teknologiens og videnskabens fremmarch; frygten for at mennesket gjorde sig til Gud. Da 'Pinocchio' blev skrevet i 1883, var det med fokus på, at mennesket kun bliver menneske i kraft af at give afkald på sine fordærvende (maskinelle) instinkter og indordne sig i samfundets civiliserende strukturer.


Disse to fortællinger introducerede en ny tid med etiske spørgsmål omkring forholdet mellem menneske og maskine; dødt og levende stof.


I dag står vi midt i en højteknologisk verden. Frygten for at lege Gud er overvundet og vi nærmer os en slags ”omvendt Pinocchio”. Det handler ikke mere om hvad der skal til for at blive menneske, men hvad der skal til for at blive maskine.


Fra menneske til robot

Robotter er en del af vores virkelighed som hjælpere i og uden for vores krop; de menneskeliggøres og bliver som en slags forbilleder for, hvordan vi bør omgås hinanden. De staver for os, de lærer os håndværk, de overtager vores stedsans; vi indleder seksuelle forhold med dem. Robotten lærer os at være mennesker …


Forestillingen DET FØRERLØSE MENNESKE handler om et menneske der i forsøget på at opnå evigt liv, transformerer sig selv til robot. Med lysten til at give endeligt afkald på relationen til andre mennesker og med en ultimativ angst for at dø som drivende motor, arbejder han på at træne sig op til at blive robot.


Han har smækket sig inde i et lukket rum. Han er helt alene, bortset fra hans assistent: En superintelligent robot!

DET FØRERLØSE MENNESKE er en tragikomisk nonverbal slapstick-forestilling med skuespiller Øyvind Kirchhoff på scenen.


Workshops for skole og ungdomsuddannelser

I denne sæson kickstarter Teater Katapult et nyt projekt for skoler og ungdomsuddannelser. Der bliver gennem forberedende workshops til udvalgte forestillinger mulighed for at facilitere elevens møde med teaterforestillingen. Gennem praktiske øvelser, der både har en fysisk, debatterende og skriftlig karakter, etableres forskellige indfaldsvinkler til den konkrete forestillings virkemidler, genre og tematik, så eleven opnår en dybere forståelse for teater som spejl for deres egen omverden.


Er du lærer eller underviser? For mere info om workshop-muligheden for jeres skole eller ungdomsuddannelse kan du klikke her.SPILLEPERIODE

9. - 12. februar

TIDSPUNKT

Kl. 19.30    

VARIGHED

70 min.


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Co-produktion Det Olske Orkester i co-produktion med Teater Katapult // Koncept Det Olske Orkester // Medvirkende Øyvind Kirchhoff // Dramatiker og instruktør Lotte Faarup // Lysdesigner og scenograf Jeppe Lawaetz // Dukker Rolf Søborg HansenPRISER

Inkl. gebyr


Standard: 190,-

Seniorer (65+): 140,-

Studerende: 95,-

Unge u. 25 år: 75,-

Årskortholdere: 0,-


Aktuelle forestillinger

Æ SKAWMAND

- en corona-egnet friluftsoplevelse
Vis

JAGTEN PÅ DET GODE MENNESKE

Musikforestilling med KATINKA live på scenen!
27. - 28. oktober
VisKøb
JAGTEN PÅ DET GODE MENNESKE på Teater Katapult

StorySlam

– Levende historier fortalt live
10. sep. + 29. sep. + 2. nov. + 15. dec
VisKøb
StorySlam på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS