★★★★★☆

The play delivered an evening of laughter and soul-searching. Immersing the audience in a magical world.”

- Copenhagen Post


Mad og død. Vi bliver fremmedgjort fra begge dele i den moderne by, hvor ingenting helst må dø. Hverken ænderne i søen eller os selv i vores lejligheder. Døden gemmer vi for hinanden på hospitalet – og for dyrene, som vi spiser, ude i ”naturen” eller ”på landet.” Byen er ungdom, lykke og vækst; uhæmmet af livets naturlige cyklusser. ”Landet” bliver romantiseret af alle os, som aldrig har prøvet at plukke en høne.


Storbyjagt på kaniner, egern, duer …

Hvor er kød-og-blod-virkeligheden og hvad vil det sige at gå på jagt efter den? THE URBAN HUNT er kulminationen på skuespiller og dramatiker Malte Joe Frid-Nielsens 2 år lange research og praktiske undersøgelser af sammenhængen mellem mad og død, naturen og byen. Alt sammen inspireret af den amerikanske journalist Brendan Kileys kult-artikel af samme navn – om storbyjagt!


Kiley havde hørt om en hjemløs mand, der blev anholdt for at knække nakken på en gås i en park i Seattle. Han var på jagt, sagde han. Og det var jo tydeligvis sindssygt? Men samtidig, så var den gås jo et skadedyr, som Seattles naturstyrelse bruger tusindvis af dollar på at regulere! Og Brendan voksede op i Alaska, hvor det var det mest almindelige i verden at gå på jagt i ens egen baghave. Han besluttede sig for at udfordre sit eget hykleri som kødspiser, der aldrig har dræbt et dyr ved at kollidere disse to modsatrettede tanker i The Urban Hunt. Han udfordrede sit kødspiser-hykleri og gik på jagt efter kaniner, egern, duer og andet storbyvildt.


Malte Frid-Nielsen gik i Kileys fodspor og gjorde byen til sin jagtmark: I 2016 kopierede han Kileys jagteksperiment i Københavns parker, fordi han ser sig selv som samme type kød-hykler … bare uden en fortid som vildmand i Alaska som ballast. Historien om hvad Joe Malte Frid-Nielsen oplevede igennem denne proces – de mennesker og perspektiver han mødte undervejs – er baggrunden for teaterstykket THE URBAN HUNT.


Vegetar eller jæger – hvad vælger du?

Relevansen er ikke til at komme uden om: Der er en eksplosion af danskere der vælger at blive vegetarer og veganere, samtidig med, at der aldrig har været flere som forsøger sig som jægere og tager jagttegn. Måske to sider af samme forsøg på afklaring? En afklaring omkring vores forbrug af mad og et forsøg på at få forbindelse til madens produktion? Et savn omkring vores tabte forbindelse med naturen, som vi ikke helt ved, hvad vi skal gøre ved?

SPILLEPERIODE

2.-4. september

TIDSPUNKT

Kl. 19.30

VARIGHED

70 minutter


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Down The Rabbit Hole Theatre // Medvirkende Malte Joe Frid-Nielsen // Dramatiker Malte Joe Frid-Nielsen// Iscenesættelse Jeremy Thomas-Poulsen // Lysdesign Paul Damade og Jonathon Perry

THE URBAN HUNT på Teater Katapult
PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere: 0,-

Aktuelle forestillinger

THIS IS NOT CULTURALLY SIGNIFICANT

- Streaming af anmelderrost forestilling
Vis
Adam Scott-Rowley

COVID-19

- pladser i efteråret
Vis
COVID19 og pladser i efteråret

DEN SOMMER FAR BLEV HOMO

31 august-1. september
VisKøb
DEN SOMMER FAR BLEV HOMO
Websitet er bygget i Ajour CMS