En modig, musikalsk og autobiografisk fortælling om at forholde sig til sig selv og sin fortid..PIGEN UNDER VANDET er en dansk bearbejdelse og ny-iscenesættelse af koncertforestillingen ’Girl Of Diamond Mountain’, som blev skabt i New York af skuespiller/sanger Lotte Arnsbjerg, i samarbejde med den amerikanske komponist/musiker Carman Moore.

Forestillingen fokuserer og insisterer på menneskers evner til at genoprette livskraften efter traumatiske oplevelser – i dette tilfælde seksuelle overgreb i tidlig barndom. Afsættet for forestillingen er Lotte Arnsbjergs autobiografiske historie.

Forestillingen er dog langt fra socialrealisme: I kraft af hovedpersonens intense stemme, smukke haikudigt-inspirerede sangtekster, Carman Moores stille, insisterende klaverspil og flydende videooptagelser på scenens bagvæg dukker et drømmende, følelsesladet univers frem, som både fanger og befrier tilskueren.

Efter forestillingen inviteres til samtale med publikum, hvor kunsten som brugbart redskab i transformationsprocesser undersøges og diskuteres. Samtalen ledes af relevante fagpersoner og de skabende kunstnere vil være tilstede. Fagpersoner offentliggøres på katapult.dk og facebook.com/TeaterKatapult

Baggrunden på diamantbjerget
’Girl of Diamond Mountain’ havde premiere i 2013 i New York og har spillet i mange amerikanske byer for et begejstret publikum. Det særlige ved reaktionerne har været, at publikum ville fortælle og tale om egne historier, efter at have set forestillingen.

Dette førte til Transformation Festival, som er en hybrid platform med kunsten som redskab for social change og fællesskab for menneskelig transformation, gennemført 3 gange i både New York og København.

The Art of Transformation er et udviklings-projekt med afsæt i kunstens potentiale i forhold til at hjælpe mennesker igennem at afdække, og dele tabubelagte problematikker og derigennem medvirke til samfundsudvikling gennem nye metoder.

PIGEN UNDER VANDET anbefales fra 16 år og op.

SPILLEPERIODE

26.-28. november

TIDSPUNKT

Kl. 19.30    

VARIGHED

60 min.


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af The Art of Transformation // Tekst og melodi Lotte Arnsbjerg // Komposition Carman Moore // Medvirkende Lotte Arnsbjerg // Instruktørkonsulent Malte Claudio Lind// Video Caterina Bertolotto og Lotte Arnsbjerg // Lysdesign Clementine Tulzi Waldelius // Teknik Malene Andreasen og Morten Hembo // Kunstnerisk support Trevor Davies // Aldersgruppe Fra 16 år // Foto Martin Ladegaard


PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere: 0,-

Aktuelle forestillinger

KOSMONAUTERNE

- en del af sæsonens Korny Korner
7. september + 26. oktober
VisKøb
KOSMONAUTERNE på Teater Katapult

TO HVIDE MÆND

- dansk teaters fremtid fra Scenekunstskolen
28.-31. oktober
VisKøb
TO HVIDE MÆND på Teater Katapult

JOHN LENNON ER DØD

- syret komedie om ikonet fra The Beatles
7.-8. november + 18. november
VisKøb
JOHN LENNON ER DØD på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS