En modig, musikalsk og autobiografisk fortælling om at forholde sig til sig selv og sin fortid..PIGEN UNDER VANDET er en dansk bearbejdelse og ny-iscenesættelse af koncertforestillingen ’Girl Of Diamond Mountain’, som blev skabt i New York af skuespiller/sanger Lotte Arnsbjerg, i samarbejde med den amerikanske komponist/musiker Carman Moore.

Forestillingen fokuserer og insisterer på menneskers evner til at genoprette livskraften efter traumatiske oplevelser – i dette tilfælde seksuelle overgreb i tidlig barndom. Afsættet for forestillingen er Lotte Arnsbjergs autobiografiske historie.

Forestillingen er dog langt fra socialrealisme: I kraft af hovedpersonens intense stemme, smukke haikudigt-inspirerede sangtekster, Carman Moores stille, insisterende klaverspil og flydende videooptagelser på scenens bagvæg dukker et drømmende, følelsesladet univers frem, som både fanger og befrier tilskueren.

Efter forestillingen inviteres til aftertalk og samtale med publikum, hvor kunsten som brugbart redskab i transformationsprocesser undersøges og diskuteres. Samtalen ledes af relevante fagpersoner og de skabende kunstnere vil være tilstede.


Mød aftertalkens eksperter
Fagpersonen 26.-27. november er Helle Knudsen, terapeut ved Psykiatrisk Center Region Hovedstaden og i egen praksis. Hun har 25 års erfaring med bl.a. gruppeterapi og individuel terapi for mænd og kvinder, der har været udsat for overgreb i barndommen og kæmper med senfølgerne.


Fagpersonen 28. november er Stefan Green Meinel, der er gestaltterapeut og Touching Dialogue Teacher (body awareness therapy) med 20 års praksiserfaring. Som ung lærte han at skrive, male, danse og synge, lave film og performance-teater, og den kreative ånd  danner baggrund for hans engagement i The Art of Transformation.

Baggrunden på diamantbjerget

’Girl of Diamond Mountain’ havde premiere i 2013 i New York og har spillet i mange amerikanske byer for et begejstret publikum. Det særlige ved reaktionerne har været, at publikum ville fortælle og tale om egne historier, efter at have set forestillingen.

Dette førte til Transformation Festival, som er en hybrid platform med kunsten som redskab for social change og fællesskab for menneskelig transformation, gennemført 3 gange i både New York og København.

The Art of Transformation er et udviklings-projekt med afsæt i kunstens potentiale i forhold til at hjælpe mennesker igennem at afdække, og dele tabubelagte problematikker og derigennem medvirke til samfundsudvikling gennem nye metoder.

PIGEN UNDER VANDET anbefales fra 16 år og op.

SPILLEPERIODE

26.-28. november

TIDSPUNKT

Kl. 19.30    

VARIGHED

60 min.


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af The Art of Transformation // Musik, vokal, tekst og video Lotte Arnsbjerg // Musik Carman Moore // Cello 

Henrik Dam Thomsen //  Medvirkende Lotte Arnsbjerg // Instruktion Malte Claudio Lind //  Lyddesign, lyd og videoteknik Inuk Thomsen // Lydproduktion Christoffer Høyer // Video Caterina Bertolotto // Lysdesign Clementine Tulzi // Teknik Malene Andreasen // Kunstnerisk mentoring Trevor Davies // Fageksperter Helle Knudsen og Stefan Green Meinel // Foto Martin Ladegaard // Tak til Offerfonden som har støttet turnéen

PIGEN UNDER VANDET på Teater Katapult
PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere: 0,-

Aktuelle forestillinger

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

- fra savn til terror
18.-19. jan.
VisKøb
DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

PETER DYREBORGS FORBRYDELSE OG STRAF

- soloshow med storytelling og spoken word
22. januar
VisKøb
PETER DYREBORGS FORBRYDELSE OG STRAF

FLOWERS FOR TORGEIR

- en livgivende kærlighedserklæring
26.-27. jan.
VisKøb
FLOWERS FOR TORGEIR
Websitet er bygget i Ajour CMS