KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN er en fængslende, rørende forestilling om kunst, identitet og længsel. Et musikdramatisk og intimt portræt af en forfatter, vi troede, vi kendte: Skuespiller Lars Bom fortæller historien om H.C. Andersen, som den ikke er blevet fortalt før. NB: Læs mere om gratis artist talk med Lars Bom her nedenfor!

★★★★★☆
Det er Andersens univers i form af hans originale tekster, det er musikalsk vellyd (...), og så er det et overraskende kig ind mellem linjerne i de mange breve og digte (...) Der er kort sagt lagt op til en klassiker på alle parametre.
- Fyens Stiftstidende og Fyns Amtsavis


I dette eksperimenterende og helt nyskrevne musikdrama er H.C. Andersen på scenen med tre musikere. I en crossover-forestilling, i krydsfeltet mellem musik, tekst og maskearbejde, lader vi den berømte forfatter selv fortælle sin egen historie på en helt særlig måde. I fortællingen indgår 15 stærke nyskrevne sange, hvis tekster er sjældne og ukendte tekster af H.C. Andersen. Med deres toner løfter de historien og indgår som en naturlig del i fortællingen.


HCA’s digte, dagbøger med mere
Den berømte forfatter får her lov at fortælle på en helt særlig måde, netop fordi alle ord i forestillingen er hans egne; fra digte, breve, dagbøger, romaner, optegnelsesbøger og eventyr. En intens og dramatisk fortælling, hvor han selv går bag masken og bag om den myte, han var så optaget af at bygge op.

H.C. Andersen trak vejret gennem sin fjerpen; omsatte alt i sit liv til kunst og omvendt. Men under hans kærlighedsaffære med både digtningen og nomadelivet lå ensomheden og længslen efter rødder og ægte kærlighed som et fundamentalt spor. Forestillingen er også et vidnesbyrd om en væsentlig kommunikationsform, der er gået tabt - brevskrivningen. Om hvad der sker med vores fælles historie i den digitale tidsalder, hvor papiret er tomt og håndskriften glemt.

En udforskende rejse
Lars Bom har bearbejdet Andersens tekster til en monologforestilling – og sangene, den musikalske kerne, er komponeret af de medvirkende musikere.

Der er tale om en anderledes og ny rejse ind i og udforskning af teatrets virkemidler: Fra commedia dell’arte-masken der forestiller H. C. Andersen, til musikken, lydcollagerne og de refleksive og livsfilosofiske tekster og digte.

NB: Gratis artist talk med Lars Bom efter forestillingen! For alle interesserede med billet til KÆRLIG HILSEN H.C. ANDERSEN. Lars Bom stiller sig med start ca. et kvarter efter tæppefald til rådighed for spørgsmål og debat om forestillingen i ca. 20 min. 


SPILLEPERIODE

10. oktober

TIDSPUNKT

Kl. 19.30

VARIGHED

1 time og 55 min. inkl. pause


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Scensucht// Tekstmateriale H.C. Andersen // Dramatiker Lars Bom // Skuespiller Lars Bom // Musikere Nicholas Kingo (keyboard og harmonika), Eva Malling (kontrabas) og BenitaHaastrup (trommer) // Instruktør LarsBom// Instruktionskonsulent Moqi Simon Trolin // Scenografikonsulent Marianne Nilsson // Støttet af Koda Musikdramatik

PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere: 0,-

Aktuelle forestillinger

NOGET OM ANTIHELTE

AFLYST pga. corona-restriktioner!
2. - 3. marts
Vis
NOGET OM ANTIHELTE på Teater Katapult

SKYGGE BALDUR

- Islandsk drama på liv og død, viden og vanvid
20.-24. april
VisKøb
SKYGGEBALDUR på Teater Katapult

INSIDEREN

- en Teater Katapult egenproduktion!
10.-17. + 23.-30. april
VisKøb
INSIDEREN på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS