Tiden læger alle sår, men hjertet bærer alle ar” … er en slags undertitel for forestillingen.


Hvad gør man, hvis man ikke har lært, hvad sunde relationer er? Hvis man ikke har lært at håndtere livets smerte med ord, omsorg og kærlighed? Hvis man ikke har lært at række ud efter hjælp – eller har erfaring med ikke at blive set og grebet?

I teaterdokumentaren HVOR VAR DU, MOR? følger vi Sidsel gennem en opvækst i et utrygt hjem med seksuelle overgreb og en mor, der affærdiger hende, når hun søger hjælp. Sidsel kastes rundt fra det ene opholdssted til det næste. Trøsten finder hun i hårde stoffer. Pengene skaffer hun ved at prostituere sig. Lige til hun møder Tommy: Han får hende ud af prostitution og stoffer, og de har 11 lykkelige år sammen. Men så …


Den virkelige Sidsel

Sidsel Sofia Søndergaard står selv på scenen for at fortælle sin ærlige og upolerede historie sammen med skuespiller Henrik Steen Larsen.

Engang var hun en lille pige i provinsen i et pænt borgerligt hjem med alle de rigtige ting. Men under overfladen var det ikke så fint. En mor der ikke rummede hende på grund af sygdom og en far, der ikke gad hende. Mistilliden til omverdenen og tvivlen på retten til personlige grænser blev sået tidligt.


Grænseoverskridende adfærd og omsorgssvigt fra de voksne, der skulle forventes at agere kærlige forældre. Ud og ind af institutioner og skoler. Møder med flere voksne, der misbrugte deres magt og et barns tillid. Hun måtte igennem stofmisbrug, voldelige forhold og prostitution før hun fik greb om sig selv.


I dag står hun på scenen i teaterdokumentaren sammen med skuespiller Henrik Steen Larsen fra Teatret Fair Play. Fordi det er vigtigt at bryde tabuet. At lade andre vide, at de ikke er alene. Og give troen på, at man kan skabe sig et godt liv, selv om starten på det er mod alle odds. Den nedadgående spiral var startet for Sidsel Søndergaard. Heldigvis endte det ikke med døden. Men hun har levet livet på kanten masser af gange.


Hvert 10. barn i Danmark er udsat for omsorgssvigt. Ifølge Børns Vilkår er hvert 10. barn i Danmark udsat for en eller flere former for omsorgssvigt, såsom vold, seksuelle overgreb, alkohol- og stofmisbrug eller vanrøgt fra forældrenes side. Teaterdokumentaren prikker hul på endnu et tabu i vores samfund.


Alkoholisme, arbejdsløshed, overspisning …

Det er ikke første gang Holbæk Teater har ladet personer fortælle deres personlige historie på scenen – instrueret af en professionel instruktør og sat i scene med teatrets virkemidler.

I 2013 havde teaterdokumentaren Ultimatum om alkoholmisbrug i familien premiere og har siden turneret i hele Danmark. Flere er gået direkte i behandling efter at have set forestillingen. Og så kan teater noget, som ikke mange andre kan. Emner som arbejdsløshed, overspisning og unges frafald er også emner, der er blevet taget op i dette format.

SPILLEPERIODE

18.-19. september

TIDSPUNKT

Kl. 19.30

VARIGHED

70 minutter


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Af og med

Gæstespil af Holbæk Teater og Teatret Fair Play// Medvirkende Sidsel Sofia Søndergaard og Henrik Steen Larsen // Idé og koncept Sidsel Sofia Søndergaard, Henrik Steen Larsen og Kristoffer Møller Hansen // Instruktion Kristoffer Møller Hansen // Anbefalet alder Fra 15 år

PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere: 0,-

Aktuelle forestillinger

INSIDEREN

- sansemættet teater om rovdrift på din velfærd
VisKøb
INSIDEREN på Teater Katapult

DET FØRERLØSE MENNESKE

- en komedie om at miste livet
18. - 20. maj
VisKøb
DET FØRERLØSE MENNESKE på Teater Katapult

ILT Festival 2021

- se Doc Lounge-film på Katapult
30. maj
Vis
ILT Festival 2021
Websitet er bygget i Ajour CMS