Fra liv til død til liv ...


ANNA, WALK WITH ME spiller for publikum med allerede købte billetter for foreløbig sidste gang torsdag 12. marts 2020. Resten af spilledagene er desværre aflyst pga. faren for smittespredning af coronavirus/COVID-19. Alle købte billetter i perioden 13. marts til og med 18. marts bliver refunderet. 


Vi beklager aflysningen. Læs mere her:  www.katapult.dk/coronavirus-info


Har du tænkt på, hvad der sker, når vi dør? ANNA, WALK WITH ME er sæsonens egenproduktion fra Teater Katapult - i co-produktion med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Læs mere, se interviews og hør podcast her på siden.


⭐⭐⭐⭐⭐ "Det fede ved forestillingen er dukkerne, musikken, Julie Ben Semmanes blide sang og syngeskåle, Anna Ur Konoys skuespil, lyset. Alt er præcist som et klokkeværk. Vi er inde i guds bornholmer-ur. Alt fungerer perfekt"

- KulturNyt.net

Forestillingen forsøger at tage et skridt direkte ind i døden, åbne den op og gøre den lige så levende for publikum, som de mennesker, der har oplevet nærdøden. Døden er ét at de sidste tabuer, vi har tilbage i det moderne samfund. Ikke mindst i Danmark.


⭐⭐⭐⭐⭐ "Anna Ur Konoy har en stemme, hvis følelsesfylde og klare strejf af sårbarhed, er perfekt til rollen" • "Som styrke har forestillingen betagende dukker, hvis liv og udtryk, man uvægerligt bliver opslugt af. Også fordi de spiller flot sammen med musikken, sangene og den skiftende lyssætning."

- Århus Stiftstidende


Se interview med skuespiller Anna Ur Konoy


I ANNA, WALK WITH ME forandres retsmedicineren Annas (skuespiller Anna Ur Konoy) liv drastisk efter et dramatisk trafik-uheld. Hendes liv passerer revy i netop det splitsekund, hvor uheldet er på sit højeste. Og mens lægerne kæmper for hendes liv på operationsbordet, kommer publikum med hende på en rejse ind i døden. Eller er det nærdøden? 


Se interview med instruktør Petra Berg

I den tid, Anna ligger i koma, samles og forstærkes hendes kolleger og families opmærksomhed på hende. Annas datter kalder desperat på sin mor og beder hende om at komme tilbage … bliver livet i samklang med døden måske pludselig mere magisk?

"En tankevækkende, musikalsk forestilling om liv og død og limbo derimellem. En smuk iscenesættelse"

- Dagbladet Information

Frygt for døden har de fleste af os. Vi undgår gerne spørgsmål om den. Frygten for døden skyldes det ukendte. Dødsangst er mere irrationel og kan være et stort problem for den enkelte, der risikerer at blive så hæmmet af sin angst, at livet ikke kan leves.


Hør dramatiker Nina Berry fortælle om ANNA, WALK WIH ME

Måske er vores dødsfrygt langt mere styrende for vores liv, end vi tror?

⭐⭐⭐⭐

"Anna, Walk With Me på Teater Katapult leverer levende skuespil, skønne dukker og stemningsskabende billeder og musikbaggrund." • "Anna, Walk With Me skubber venligt og insisterende til os alle med en reminder om ikke at jage gennem livet – og den gør det i et stemningsfuldt univers til lyden af tibetanske syngeskåle."
- ISCENE

Nærdød dræber dødsangst
Folk, som dør kortvarigt og kommer tilbage til livet igen, beskriver alle den samme type af oplevelse: At den verden, som de oplevede, mens de var døde, var mindst lige så virkelig som den fysiske virkelighed. De forlader deres krop, og de fleste oplever både, at vi mennesker er forbundet, og at man ændrer sig drastisk efter en nærdødsoplevelse … og at man nu ikke længere er bange for at dø!


Hør dukkemager og scenograf Rolf Søborg Hansen fortælle om tankerne bag ANNA, WALK WITH ME

I ANNA, WALK WITH ME oplever hovedpersonen Anna – og vi med hende – døden indefra. Omdrejningspunktet for fortællingen er nærdødsoplevelsen. Hallucinationer eller vrangforestillinger kaldes de ofte, men hvor uvirkelige er de egentlig? Videnskaben kan kun dårligt forklare dem, men mange oplever de samme ting i situationen.

⭐⭐⭐⭐⭐ "Julie Petrine Glargaard & Nina Berry har I ”Anna, walk with me” skabt et meget smukt og vedkommende budskab om døden – og især livet – og stykket kan varmt anbefales.

- Kulturleben


Hør teaterchef Torben Dahl fortælle om ANNA, WALK WITH ME 

Fortællingen er om Anna og hendes dramatiske møder med først nærdøden og så det svære valg om at blive i døden eller vende tilbage til livet. Vi ser hele hendes liv i spændet mellem fødsel, død og … efterliv. Vi hører om hendes relationer til sit barn, sin far og de mænd, hun har kendt.


Hør Julie Ben Semmane fortælle om musikken i ANNA, WALK WITH ME


Naturinspireret, elektronisk musik, syngeskåle og intuitiv sang kombineret med spektakulære animationer og dukker skaber et helt særligt univers at tage på rejse i med ANNA, WALK WITH ME.


To dramatikere, danske Julie Petrine Glargaard og britiske Nina Berry, er af Teater Katapult sat stævne og har skrevet hver deres del af historien om Anna.

⭐⭐⭐⭐⭐ "Vendepunktet i Annas liv bliver bilulykken og den nærdødsoplevelse, hun har - og som vi andre følger med i. Åndeløse, vil jeg påstå, for ikke en lyd var at høre i den tætpakkede sal under hele forestillingen." • "Scenografien var smuk: enkle, floromvundne rum, intens brug af lyseffekter, fremmedartet, stemningsskabende musik."

- Kulturkongen, Janne Hejgaard


Se interview med dramatiker Julie Petrine Glargaard


Ekstra: Debat og tema

Forestillingen centrerer sig om det at turde at tale om døden. Derfor har Katapult indgået et oplagt samarbejde med Folkekirken i Aarhus om en række optaktsarrangementer frem mod premieren. De fleste af dem er gratis - enkelte med en lille entré. Du kan læse om alle arrangementerne her.


Katapult vil gerne sætte særligt spotlight på debatarrangementet i Vor Frue Kirke 26. februar kl. 19: 'Tæt på døden – en debataften om nærdødsfortællinger, hospicefilosofi og det evige liv'. Her vil læge og forsker Tobias Kvist Stripp, der står for at skulle igangsætte det første danske, videnskabelige forskningsprojekt om nærdødsoplevelser, blandt andre være oplægsholder og debattør (hør ham i Dagens Medicins podcast og i Teater Katapults podcast om ANNA, WALK WITH ME her). 


I Vor Frue Kirke kan du deltage for en flad halvtredser (inkl. forfriskning.) og billet til debataftenen findes her.  


Panelet til debataftenen i Vor Frue Kirke vil bestå af udviklingssygeplejerske på Hospice Søholm, Heidi Krohn Didriksen + læge og kommende ph.d.-studerende med forskningsmæssigt fokus på åndelig omsorg og nærdødsoplevelser, Tobias Kvist Stripp (det første + sognepræst i Vor Frue Kirke, Marianne Frank Larsen. Scenograf og dukkefører Rolf Søborg Hansen giver undervejs en demonstration på forestillingen. 

Nærdøds-podcast

Teater Katapults forestilling ANNA, WALK WITH ME er blevet til med hjælp fra personer, der har oplevet nærdøden. I den tilhørende podcast kan du høre læge Tobias Kvist Stripp fortælle om sit nye forskningsprojekt om nærdødsoplevelser (Danmarks første om emnet!) + Mette Kirstine Larsen og Frants Ole Villadsen fortælle om deres egne nærdødsoplevelser. Lyt med på Teater Katapult Podcast.


SPILLEPERIODE

4.-18. marts
2020

TIDSPUNKT

Hverdage: kl. 19.30
Lørdage: kl. 16.30


VARIGHED

Ca. 75 min


OPTAKTSARRANGEMENTER

Læs mere her


SPILLESTED

Teater Katapult
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C


Af og med

Egenproduktion af Teater Katapult i co-produktion med Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret // Idé Julie Ben Semmane // Koncept Julie Ben Semmane & Torben Dahl // Manuskript Julie Petrine Glargaard & Nina Berry (UK) // Skuespillere Anna Ur Konoy // Performere Julie Ben Semmane (sang/musik), Rolf Søborg Hansen (dukker) // Iscenesættelse Petra Berg // Scenografi, dukker og kostumer Rolf Søborg Hansen // Komponister og lyd-designere AYO & Julie Ben Semmane // Lyddesign Marcus Aurelius Hjelmborg // Lysdesign Kasper Daugberg og Anders Kjems // Dramaturg Lise Sofie Houe // Foto Gísli Dúa Hjörleifsson // Oversættelse Elias Blicher // Støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje

PRISER
Inkl. gebyr

Standard: 180,-
Pensionist: 140,-
Studerende: 90,-
Unge u. 25 år: 60,-
Årskortholdere: 0,-

Video - ANNA, WALK WITH ME - Trailer

Aktuelle forestillinger

MOD TIL AT DRÆBE

- familiestridsdrama af Lars Norén
10.-11. maj
VisKøb
MOD TIL AT DRÆBE

Teater Katapults værdifilm:

"Vi bliver de historier, vi fortæller os selv"
Vis
Teater Katapult - film om teatrets værdier

StorySlam

- levende historier fortalt live!
StorySlam - 'Mig som aktivist' 19. maj
VisKøb
StorySlam på Teater Katapult
Websitet er bygget i Ajour CMS