”Gama – På sporet af ukendt land” er et AudioMoveTeaterstykke - en oplevelsesmæssig nyskabelse, der er udviklet at Teater Katapult. opleveren bliver selv involveret i et dramatisk handlingsforløb, hvor du BLIVER til hovedkarakteren i dit eget teaterstykke. AudioMove- Teater er et meget personligt interaktivt lyt- tedrama. Dramaet kan kun opleves af én publikummer ad gangen, hvilket gør oplevelsen til en helt anden end de kulturoplevelser, der ellers findes.


Du forvandler dig til den unge medicinstuderende, Kristian, som er kom- met tilbage til sin barndomsby Horsens for at deltage i sin søster, Johanne’s begravelse. På vej mod kirken får du en mystisk opringning. En kvinde hævder, at hun har en besked til dig fra Johanne. Den ellers så rationelle Kristian (dig!) kommer på en hård prøve, for kvinden påstår, at hun er Anna Christina Bering - opdagelsesrejsende, Vitus Berings afdøde hustru.

Mødet med Anna bliver startskuddet på en psykologisk skattejagt, der sender dig/Kristian gennem Horsens gader og stræder. Du skal finde et brev, der røber hemmeligheden bag Gamalandet - en ø, som Vitus Bering var taget ud for at finde, men som han aldrig fandt! Eller gjorde han? Skattejagten er planlagt af din/Kristians søster, som ønsker at fortælle dig/ham noget...


Hovedkarakteren Kristian bliver modvilligt trukket med på en skæv rejse, hvor han kæmper for at finde sandheden om Gama, for derved måske at kunne komme overens med søsterens død.

Nogle gange bliver man konfronteret med en virkelighed, som mest af alt minder om en drøm. Man kan, af den ene eller den anden grund, plud- selig blive slået lidt ud af kurs, og man kommer måske til at se sig selv lidt udefra. Den fornemmelse kan man godt få, når man oplever Gama. Virkelighed blandes med fiktion, drømme og tanker; minder flettes ind i hinanden, og tiden opløses. Det kan virke overrumplende, men som også for Kristian gælder det om at give slip og lade sig føre med. Gå på opdagelse i fiktionen og skatten, paradiset, erkendelsen og kærligheden, eller slet og ret: Gama-land vil vente på dig lige rundt om hjørnet.


En tur gennem Horsens midtby

På vejen ad AudioMoveRuten rundt i Horsens by, kommer man forbi mange af byens spændende seværdigheder og hyggelige afkroge. Det kan derfor varmt anbefales at bruge turen som inspiration til senere udforskning af de mange attraktioner.


Tilbage til 'Produktioner' her


Stykket ‘Gama – På sporet af ukendt land’, af Bjørn Rasmussen, adskiller sig fra de tidligere AudioMoves ved for det første at være situeret uden for Århus, nemlig i Horsens, og ved i højere grad at henvende sig til turismen i form af en dramatiseret byvandring.


Af og med

Dramatiker Bjørn Rasmussen // 
Instruktør Jacob Schjødt
 // Produktionskoordinator Eva Mikkelsen
 // Projektleder Torben Dahl
 // Dramaturg/research Solrun Toft Iversen // 
Oversætter Stewart Palmer
 // Programredaktion Lene Kamilla Hansen, Eva Mikkelsen og Torben Dahl
 // Grafisk design Gitte Thrane

Stemmer Kristian: Pelle Nordhøj Kann
 Johanne: Kaja Kamuk 
Faderen: Ove Pedersen
 Anna Bering: Lone Dam Andersen
Vitus Bering: Sven Ole Schmidt 
Horsens: Mikkel Stubbe Teglbjærg 
Receptionist: Torben Dahl
 Bartender: Anni Bjørn
Instruksen: Freja Sofie Vittrup Søndergaard 
Jingle: Mathias Kryger

Teknik og programmør:
 Alexandra Instituttet: Christian S. Nellemann Frank Allan Hansen
 // Lydteknik/studie Jeppe Larris, Århus Teaters lydstudie

Musik: 
Air: “Dark messages” 
Arvo Pärt: “Für Alina” og “Spiegel im Spiegel”
 // Hans Zimmer: ” Let my home be my Gallows”
 // Grieg Morning: “Room5 make luv”
 // Vagn Holmboe: “Nattarfri dur” og “Alleluia! Dicite Deo”
 // Madonna: “Like a prayer”
Jingle: Claus Storgaard og Mathias Kryger


Websitet er bygget i Ajour CMS