KORANKRIGER

Hvorfor vælger et ungt menneske, som har boet i Danmark hele sit liv at drage i såkaldt ‘hellig krig’?

Det er et spørgsmål vi har grund til at stille os selv – vel vidende, at der ikke kan findes ét svar.

Fremmed-krigere er i løbet af de sidste par år blevet et fænomen, de fleste forholder sig til, og som mange ser som en trussel. Forståeligt. Men hvordan skal vi behandle dét? Vores tese er, at den mest effektive måde at nedbryde frygt på, er ved at prøve at forstå den, eller dét man er bange for. Debatten om de danske fremmed-krigere er, desværre, præget af udtalelser baseret på antagelser. Vi fortæller historien i håb om at inspirere publikum til at stille flere, og bedre spørgsmål, i debatten.

Teksten er baseret på interviews med tilbagevendte Syriens-krigere, deres venner, familie, og medarbejdere i Aarhus-modellen.

OM FORESTILLINGEN

I 50 minutters hårdt pumpet non-dialog, kommer vi helt ind under huden på en af disse unge modborgere. Gennem nedslag i hans liv, følger vi ham i kampen for at finde sit ståsted. Én skuespiller, to betonvægge, 14 billeder af Danmark, som vi kender det.

KORANKRIGER er en voksenforestilling, men kan ses af alle fra og med 8. klasse, da den er meget relevant for undervisningen i overbygningen og gymnasiet. Der er udarbejdet et salgsmateriale der kan sendes til uddannelsesinstitutioner i kommunen, med henblik på billetsalg. Forestillingen er refusionsgodkendt. Der kan til alle forestillinger arrangeres 30 min. aftertalk, med en person der gennem sit faglige virke, eller sin erfaring, er relevant for emnet.

KORANKRIGER er en samarbejdsproduktion mellem Teater BruTale og Teater Katapult.

FAKTA

Medvirkende: David Elnebo

Tekst: Benjamin Kitter

Instruktion: Morten Lundgaard

Scenografi: Aleksandra Lewon

Lyd- og lysdesign: Henrik Sloth

Billeddesign: Lana Ohrimenko

Målgruppe: Alle mellem 14 og 99 år.

Scenekrav: Bredde 9 m Dybde 4 m (fra publikum) Højde 3 m Alder: 14-99 år

Varighed: 50 min.

Mørklægning: Ja

Turnéperiode: 9. januar – 10. marts 2017

Pris/antal tilskuere: 9.800/100

Pris/antal tilskuere: 12.800/150

Pris/antal tilskuere: 15.500/200

(alle priser er ekskl. moms.)

KORANKRIGER er refusionsgodkendt.

For bestilling og mere info: torben@katapult.dk

ANMELDELSER

★★★★ – “Spiller overbevisende, sikkert og præcist.” – Aarhus Stiftstidende

★★★★★ – “Imponerende enmandsspil. Med et tydeligt kropssprog, og en gennemført retning i leveringen af replikker, får David Elnebo publikum med på præmissen om de usynlige medspillere, og vi er aldrig i tvivl om hvor i historien vi befinder os – det er en kunst. Stor ros.” – Kulturkongen

“Vi må lære at forstå disse unge mennesker. Hvorfor medborgere bliver til modborgere? Forestillingen giver ikke et entydigt svar, men viser os et ansigt.” – Weekendavisen

”Forestillingen gav mig gåsehud; for det var som at se min egen forskning illustreret på scenen”– Anja Kublitz, Antropolog, forsker i radikalisering og Mellemøsten.

KORANKRIGER rammer spot on en af de grupper vi ser blive radikaliseret i dag” – Henrik Kokborg, indehaver af Integrationsinfo.