læringsplatform

for dramatikere på alle niveauer

HER KAN DU FINDE

Hvorfor en online læringsplatform?

Katapult Akademiet ønsker at se et repræsentativt udsnit af den danske befolkning blandt den næste generation af dramatikere. Men hvordan får vi flere til at skrive og interessere sig for dramatik? En stor udfordringer er tilgængelighed. For ofte er de kurser og masterclasses, som kurateres af Akademiet eller lignende steder noget man skal deltage fysisk i. Det skaber udfordringer for de som bor langt væk fra fx Aarhus og København. Hvis vi vil opdrive og udvikle på dramatiske talenter, der kommer andre steder fra, skal formaterne forandres. Workshops, masterclasses og undervisning skal flyttes ud i de mindre byer – hvis ikke fysisk så i det mindste digitalt.

Den nye digitale læringsplatform fra Katapult Akademiet kommer til at indeholde skriveøvelser med forskellige sværhedsgrad. Masterclasses med dramatikere, der deler tips og tricks til god dramatisk proces, samt inspirerende talks og podcast, der kan stimulere og motivere andre skrivere til at komme i gang med at udvikle mere ny dramatik.

Læringsplatformen er udarbejdet i tæt samarbejde med Dramatisk Skrivning ved Den Danske Scenekunstskole, så indholdet kan være med til at modne talenter, der ønsker at søge ind på deres uddannelse. Desuden er platformen blevet testet af en gruppe yderst kompetente studerende gennem et samarbejdet med Studenterhus Aarhus.

Skriveøvelser

Vi har samlet en række skriveøvelser med vores faste underviser på DramatikerLab, Frederik Led Behrend, der kan hjælpe begyndere og let øvede med at træne deres dramatiske færdigheder. Alle videoerne har skabeloner og hjælpemidler, som skal gøre det nemt for alle at komme igang med at skrive dramatik.

Det er muligt at uploade sine tekster til vores online drev. Således kan andre skrivere blive inspirere og Katapult Akademiet kan være på udkig efter nye talenter. 

talks

Katapult Akademiet ønsker at inspirere, udfordre og motivere institutioner og aktører i teaterbranchen til at kaste sig ud i projekter, der spejler den globale verden vi lever i. Gennem en serie af talks vil vi zoome ind og ud af emner og forestillinger, som forsøger at arbejde på nye måder med ny dramatik. Lyt bl.a. til talken om INSIDEREN, en forestilling hvor publikum oplevede forestillingen mens du havde hovedtelefoner på, så de kunne høre det soundscape, som blandt andre Peter Albrechtsen havde skabt.
Eller læn dig tilbage og se eller gense vores livestreamede paneldebat om repræsentation i scenekunsten med blandt andre kunstnerisk leder for Teater danskdansk, Sandra Yi Sencindiver, og ligestillingsekspert Dorte Madsen.

Masterclasses

Denne er den første i rækken af masterclasses fra Katapult Akademiet og er en del af den digitalelæringsplatform for dramatikere og andre der ønsker at udvikle nu dramatik.

Se med, når fremtrædende dramatikere og scenekunstnere fra ind- og udland fortæller om deres egen praksis og deler ud af deres erfaringer.

Amalie Olesen

I denne masterclass kan du hente inspiration fra dramatiker Amalie Olesen, der fortæller om alt for egen kunstnerisk praksis til at arbejde i scenekunstfeltet som dramatiker.