HAPPY NATION

Kom med på en kærlig rejse ind i depression og fædreland på Katapult.

Danmark ligger højt på verdensranglisterne over lykke, men betyder det, at vi ikke har ulykkelige mennesker i nationen? Ifølge OECD er Danmark det land i verden, der spiser næstflest lykkepiller.

HAPPY NATION er en stikpille til os selv og nationen. Publikum kommer på en absurd, poetisk og musikalsk tour de force gennem H.C. Andersens nationalklenodie, gennem svinestien, gennem traumer fra skoletiden, auditions og international berømmelse… Som barn undgik hun med nød og næppe et kollektivt selvmord i familiens bil, men hvordan kommer man videre derfra? Dramatikeren er den prisbelønnede, lokale forfatter og poet Bjørn Rasmussen (netop indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris), som har ladet sig inspirere af musik og tekst fra den første plade, han ejede; den svenske popgruppe Ace of Bases ”Happy Nation”.

HAPPY NATION er en dogmeproduktion, og manuskriptet er udviklet i Teater Katapults WriterDirector Lab og i Performing Arts Across (bl.a. støttet af Region Midt). Forestillingen spiller også under CPH Stage på FÅR302, juni 2016.

Ikke egnet til unge under 16 år.

Show_icon_cast_100pxMEDVIRKENDE

Medvirkende: Sicilia Gadborg Høegh, Holger Østergaard Kristensen, Kirsti Kærn

Instruktør: Moqi Simon Trolin

Manuskript: Bjørn Rasmussen

Læs om holdet her.

Lyddesign: Marcus Hjelmborg

Sangtekster og musik: Bl.a. Ace of Base

Show_icon_award_100px

ANMELDELSER

★★★★★  – Bettina Buhl, Kulturkampen TV2OJ

★★★★  – Århus Stiftstidende

★★★★  – kulturkongen.dk

”Bjørn Rasmussens syresatire Happy Nation torpederer vores lykkeforestilling og cementerer Sicilia Gadborg Høeghs position som en at tidens vigtigste unge skuespillere.” – Weekendavisen