Beskæring

­
Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Beskæring

Show_icon_ticket_100px

BESTIL BILLETTER

7. – 8. marts

BESKÆRING er en poetisk dokumentar om hvordan vi forholder os til demens og det at blive ældre.

I et overdådigt billedunivers, udvalgt blandt 5.000 lysbilleder taget af overstadsgartner Willy F. Hansen igennem 70 år, undersøger Beskæring demenssygdommen opløste virkelighed. På en og samme tid en skræmmende og fantastisk ny verden hvor fortid, fremtid og drøm kan blive et.

De mange lysbilleder flettes sammen med performernes minder fra plejehjemsbesøg. Med projektet ”Det Rullende Rum” har CoreAct besøgt 14 plejecentre. Hvert sted har de trillet en hjemlig stue på hjul ind på plejecentret og inviteret beboerne indenfor til kaffe og en snak om fortiden. I forestillingen dykker vi ned i minderne om mødet med de mange gamle og deres forunderlige verden af krogede og til tider opbrudte fortællinger.

Billederne er samtidig en del af performer Helene Kvints personlige fortælling, da hun er Willy’s barnebarn. Hun husker, hvordan hun som barn gik tur med sin morfar og skulle sige alle navnene på træerne. Morfarens hukommelse svigtede langsomt i takt med, at hans demenssygdom udviklede sig.

Hvordan forholder vi os til at blive ældre?
Med disse livsglimt og det farverige billedunivers undersøger forestillingen demenssygdommens opløste virkelighed. Et sted hvor tid og rum ophæves… Både et fantastisk sted, hvor man har levet flere liv samtidigt, men også et uhyggeligt sted, hvor man hverken kan finde sig selv eller finde ud.

Med både humor og enorm skønhed stiller forestillingen spørgsmål ved vores relation til de forandringer som følger med demens. Hvordan forholder vi os til, at vores bedsteforældre, forældre, livspartnere eller venner pludselig begynder at forandre sig, at minder og realiteter forvrides eller helt opløses? Hvordan griber vi det an, når vi står på sidelinjen og ser, at vores bedsteforældre, forældre, livspartnere eller venner pludselig begynder at forandre sig, at minder og realiteter forvrides eller helt opløses? Følger vi med dem ind i denne nye verden, eller står vi frustrerede og irriterede udenfor og insisterer på det, vi kalder virkeligheden?

Se en trailer for forestillingen her

Show_icon_cast_100pxMEDVIRKENDE

Medvirkende: Anika Barkan og Helene Kvint 

Instruktør: Sara Topsøe-Jensen

Musik af: Nikolaj Hess, Thomas Koppel, Ryuchi Sakamoto, Arvo Pärt m.fl.

Lyddesign: : Astrid Randrup

Kostumedesign  Beth Justesen

Skabt af: CoreAct og Carte Blanche

Teknik: Karsten Nisbeth

Afvikler: Troels Lindebjerg

Show_icon_price_100pxPRIS

Inkl. gebyr Standard: 170,-

Pensionister og grupper over 10: 130,-

Studerende: 90,-

Unge u. 25: 60,-

Show_icon_award_100px

ANMELDELSER

”Emmer af kunstnerisk begavelse, sanselighed og nænsomhed”, Teateravisen.dk

”Højæstetisk forestilling” Information

Omtale: Alzheimersforeningen 

Show_icon_clock_100px Ca. 70-80 min.

Show_icon_place_100px Teater Katapult

Show_icon_ticket_100px

BESTIL BILLETTER