TILMELDING

Ansøgningsproceduren er forskellig alt efter, om man ansøger som dramatikertalent eller professionel dramatiker.

FOR DRAMATIKERTALENTER

Pris: kr. 1000,-

“DRAMATIKER LAB – for talenter” er et produktionsrettet udviklingsforløb, som Teater Katapult & Aarhus Filmværksted udbyder til dig, der brænder for at skrive film- eller teaterdramatik, og som gerne vil udvikle dine skrivefærdigheder i et inspirerende miljø.

Forløbet er for max. 12 deltagere, og består af 6 undervisningsgange af tre en halv time ca. hver anden uge, samt en individuel dramaturgisk feedback på din tekst. I forløbet har vi fokus på skriveøvelser, karakterudvikling, dialog, tekstproduktion, tekstlæsning og sparring/feedback. Vi tror på en kombination af teori og praksis, derfor varetages undervisningsforløbet af en dramaturg og skrivekyndige gæstelærere fra film og teater.

Dette er tænkt som et øve og udviklingsforløb af dine evner som fortæller og karakterskaber, og der er intet krav om at din tekst skal have forbindelse med igangværende produktioner. Din tekst skal ikke kun leve i din skrivebordsskuffe, men skal deles med resten af verden. Derfor slutter vi forløbet af med en offentlig præsentation af de scener/tekster, som deltagerne har produceret under forløbet. For dramatiker-talenterne vil der være en offentlig reading. For filmmanuskript talenter en filmoptagelse af en scene i Teater Katapults studio, og en efterfølgende visning.

Der starter nyt hold 23 januar 2017.  

Undervisningen finder sted mandage fra kl. 17-20.30.

Datoerne i foråret 2017 lyder: d. 23.1, d. 6.2, d. 20.2, d. 6.3, d. 20.3, d. 3.4

Ansøgningsfrist mandag den 9.januar 2017 kl. 12.00 og sendes til tine@katapult.dk

Ansøgningen skal indeholde navn, alder, adresse, telefonnummer, mail, et uddrag fra en tekst, du har skrevet, samt din motivation for at ansøge.

FOR PROFESSIONELLE DRAMATIKERE

DramatikerLab er åbent for alle professionelle dramatikere, hvad end du mangler nogle at sparre med, stadig venter på det endelige gennembrud, er træt af korte prøveperioder og deraf følgende korte skriveperioder, vil have mulighed for at se din tekst i kød og blod før du færdigstempler den, tør kaste dig ud i at lade publikum få medbestemmelse over dit manuskript, vil udvikle dit stykke i samarbejde med andre faggrupper, gerne vil se dit stykke sat op som fuldt professionel produktion, eller ”bare” er en ganske veletableret dramatiker, der vil udfordre sig selv og kaste sig ud i nye udviklingsmetoder.

Som professionel dramatiker har du mulighed for at tilgå DramatikerLab på alle pyramidens tre øverste trin (se punktet Struktur og forløb):

Dogmeproduktion: DramatikerLabs første dogmeproduktion blev produceret i foråret 2013 på baggrund af et, i udgangspunktet, færdigt manuskript. Dramatikeren skal selv være til stede under hele den 6 uger lange produktions- og turnétid (den præcise dato er endnu ikke fastsat). I fremtidige sessioner produceres der to årlige dogmeproduktioner, hvoraf den dramatiker udvælges blandt deltagerne i det foregående Writer/Director Lab forløb.

Ansøgning om deltagelse kan ske ved henvendelse til nedenstående mailadresse.

Fuld produktion: Fra sæson 2012/2013 produceres der på Teater Katapult to årlige professionelle egenproduktioner. Af disse er den ene udvalgt blandt den foregående sæsons dogmeproduktioner. Manuskriptet til den anden produktion håndplukkes enten udefra eller udvælges blandt ansøgende dramatikere. Ansøgning kan enten ske ved personlig henvendelse til Teater Katapult på tlf. 86202699 eller ved at sende en mail til adressen info@katapult.dk.