SLÅ AUTOPILOTEN FRA!

Teater Katapult udvikler, producerer og præsenterer nye vedkommende teaterforestillinger med relevans for vores samtid. Vi ønsker at røre og berøre, at få jer til at slå autopiloten fra i jeres liv samtidig med, at I bliver godt underholdt. Udvikling af nye danske dramatikere og ny dansk dramatik er omdrejningspunktet for teatret.

Repertoiret består af egne professionelle forestillinger samt gæstespil fra ind- og udland. Derudover vises små, nye nicheforestillinger samt alternativ comedy og spoken word – herunder det populære StorySlam. To gange årligt præsenteres et talentfuldt teater fra vækstlaget.

Flere prisbelønnede forestillinger har allerede gæstet Teater Katapult på Godsbanen, og Katapult har modtaget De Danske Teaterkritikeres initiativpris.

I 2012 flyttede Teater Katapult fra Rosensgade 11 – i en version 3.0 – som fast beboer på byens nye kulturflagskib Godsbanen og blev et teater i den form, vi har haft ambitioner om, siden teatret blev stiftet i 1995 (version 1.0). Fra 2002-2011 katapulterede teatret i det fantastiske teaterhus i Rosensgade 11 (version 2.0) – og nu gælder det så Godsbanen.

Katapults egenproducerede forestillinger og mange af vore gæstespil er i teatrets liv rykket fra vækstlag over det semiprofessionelle til fuldt professionelle produktioner.

Alle vore co- og egenproduktioner er fuldt professionelt producerede – ligesom gæstespillene primært vil være det. Hver sæson forsøger vi at præsentere et til to spændende internationale gæstespil. Det internationale vil være med til at bringe inspiration til den danske scenekunst, til publikum og til os selv som skabende teater.

OG… så glemmer vi ikke vækstlaget! Hvert år vil 1-2 af de mest talentfulde vækstlagsproduktioner finde vej til vores scene, hvor de bliver præsenteret sammen med det professionelle repertoire.

DET MANGLENDE LED

Vores påstand har altid været, at der mangler et led i scenekunstens fødekæde i Danmark. Eller et trappetrin på trappen fra vækstlag til professionelt teater. Med de nye og større prøve- og scenefaciliteter på Godsbanen samt vores satellitscene Ambassaden, forsøger vi at få fødekæden til at hænge sammen.

Vi har altid efter bedste evne og økonomi understøttet nye talenters vej ind i scenekunsten – både via hjælp til produktioner, men især via manuskriptkonkurrencer, dramatikergrupper og hjælp til manuskriptudvikling.

Teater Katapult er også DRAMATIKERLAB, hvor både uprøvede, mere øvede og fuldt professionelle dramatikere kan gå ind i forløb, der kan bringe dem frem til professionel produktion af deres forestillinger. Men ikke nok med det, Katapult producerer også det interaktive mobilteater AudioMove – både som kunstproduktioner, men også til erhvervslivet og uddannelsessektoren.

Vi glæder os til at se jer på Katapult!