DE UDVALGTE – EN MILJØGYSER

Gyseren ‘De udvalgte’ henvender sig til skoleklasser på 7.-9. klassetrin. Dramaet er et pensumrelevant undervisningsforløb, der primært beskæftiger sig med biologi.

 

I dramaet forvandles skoleklassen til hjælpere for et forskerteam. Klassen skal udføre en vigtig mission: De skal finde nøglen til hvordan naturen kan genoprettes. Året er 2022 og naturen i Danmark er ramt af et farligt virus. Endnu er Hasle Bakker ikke smittet, og derfor skal eleverne nu undersøge, hvordan forskellige biotoper ser ud, når de er sunde.

 

Til at hjælpe sig har de den fiktive naturvidenskabelige forsker Max og naturvejlederen/ mytologen Søren. Via kort på mobilen skal eleverne finde rundt i området, samtidig er de i telefonisk kontakt med Max, som hjælper dem med de forskellige undersøgelser. Men pga. en teknisk fejl i kommunikationsudstyret, forsvinder signalet periodisk. De er derfor afhængige af at finde og tage billeder af nogle synkroniseringspunkter, som er opsat i området.

 

Når de tager billedet, afkoder mobiltelefonen den skjulte information og signalet genoprettes – Max er igen med på linjen. Endnu før eleverne har lavet deres første biotopundersøgelse sker noget mærkeligt. Søren vil pludselig have dem ud af skoven hurtigst muligt, men Max insisterer på at skoven ikke er smittet – At eleverne er i sikkerhed. Hvem skal de tro på?

 

Lyt til en bid af dramaet her:

 

 

 

 

Oplev ‘De udvalgte’
Undervisningsforløbet kan opleves af skoleklasser på 7.-9. klassetrin. Forløbet er specialudviklet til at foregå i Hasle Bakker i Århus, dvs. oplevelsen er stedspecifik. For yderligere oplysninger og booking besøg: www.haslebakker.dk

 

Manuskriptforfatter: Mia Brandstrup Andersen
Instruktør: Jesper Troelstrup
Lydstudie: Soundmill
Lyddesigner: Jonas Breum

 

Stemmer
Max: Ejnar Hans Jensen
Søren: Peter Flyvholm
Dreng: Oliver Brejnholt
Pige: Ditte Brokjær Rasmussen

 

Katapult
Projektleder: Eva Mikkelsen
Producent: Teater Katapult ved Torben Dahl
Dramaturg: Solrun Toft Iversen
Produktionsassistent: Winnie Skjærbæk