EN REJSE GENNEM TID OG STED

Sammen med Arriva, flere museer fra Region Midt og Teater Katapult, iværksætter Mmex (museernes videnscenter) et eksperiment, der skaber nye former for oplevelser for togrejsende i Midtjylland i 2017.

Tusindevis af mennesker bevæger sig dagligt gennem det danske landskab med offentlig transport. I tog, busser og ombord på færger passerer de gennem et landskab, der gemmer på utallige fortællinger om vor fælles kulturarv. Historiske begivenheder har fundet sted lige uden for vinduet: store slag har udspillet sig, industrier er blomstret op og forsvundet igen, mennesker er blevet ofret og meget mere. Historien er iblandt os hele tiden – omkring os i det fysiske landskab. Tusindvis af mennesker passerer dagligt forbi alle disse fortællinger uden at vide det. ”At rejse gennem tid og sted” aktiverer de skjulte historier i landskabet.

Læs mere om projektet her på siden når det lanceres i  2017.

mapping

MAPPING THE ARCHIVE

Prototypelanchering 2015

Partnerskabet ”Mapping the Archive” udvikler i fællesskab en prototype til et “vidensreservoir”, som på nye måder kan præsentere, formidle og genbruge museernes historier – uafhængigt af platforme og på tværs af institutioner.

Som en del af projektet har deltagerne arbejdet med storytelling og tagging med følelser

Læs mere om casen her.

MIN INSTITUTION

Line Mørkeby, 2011

I Min institution bliver AudioMove-konceptet brugt til empatisk brugerdrevet produktudvikling hos KMD.

Fire personas er udviklet med udganspunkt i hverdagen for ledere, pædagoger, forældre og børn i SFO’er. Disse oplever dramaet og svarer på spørgsmål undervejs, og svarene bruges efterfølgende af KMD til at udvikle bedre it-systemer til domænet.

Læs mere om casen her.

ØKOFONEN

Mette Finderup, 2010

I Økofonen bliver økologi formidlet på underholdende vis.

På Økodagen den 18. april 2010 kunne man på ARLA økogårde bruge sin “økofon”, til at høre, hvad køerne tænker og siger. Man kan også deltage i quizzer og få mere at vide om økologi.

To uger før Økodagen satte ARLA en QR-kode på mælkekartonerne, så man kunne få en smagsprøve på oplevelsen.

Læs mere om casen her.

KAMPEN OM GULLESTRUPS SJÆL

Anna Bro, 2009

Kampen om Gullestrups sjæl handler om at se sin by på en anderledes måde.

Brugeren bliver Muhammed på 17 år, som netop er blevet brændt af af sin kæreste Mellisa. Han bliver kontaktet af en stemme, der påstår at være Gullestrups sjæl, og beder om hjælp til at frelse byen fra noget ondt.

Stykket foregår i et forstadskvarter i Herning og er udviklet for Herning Andelsboligforening.

Læs mere om casen her.

HIKUIN’S BLODHÆVN

Svend Åge Madsen, Maria S. Madsen, 2009-2011

Hikuin’s blodhævn er et vikingedrama, der foregår i år 1049 i Aarhus – dengang Aros – som brugeren rejser tilbage til for at opklare et mord.

Rejsen starter ved VisitAarhus eller Vikingemuseet, hvorfra turen går rundt i byen til steder, hvor der er fundet spor af vikingerne. Hikuin får hjælp af smedens datter, If.

Stykket er lavet for VisitAarhus til turismeoplevelser.

Læs mere om casen her.

DE UDVALGTE

Mia Brandstrup Andersen, 2009

De udvalgte er en miljøgyser, der er udviklet til undervisning i biologi fra 7. – 9. klassetrin.

I 2022 er en farlig virus i omløb, og klassen skal hjælpe forskere med at finde nøglen til, hvordan naturen kan genoprettes. Dette gøres ved at samarbejde om at undersøge biotoper i Hasle Bakker i Aarhus.

Stykket er lavet i samarbejde med Den Selvejende Institution Hasle Bakker.

Læs mere om casen her.

GAMA – PÅ SPORET AF UKENDT LAND

Bjørn Rasmussen, 2008, 2009

GAMA – På sporet af ukendt land er en psykologisk skattejagt, der foregår i Horsens, og som giver en anderledes indsigt i bysbarnet Vitus Berings liv.

Brugeren bliver Kristian, som er på vej til sin søsters begravelse, da han får et opkald fra den store opdagelsesrejsende Vitus Berings afdøde kone, som har en besked til Kristian fra hans afdøde søster.

Stykket er lavet for VisitHorsens.

Læs mere om casen her.

KORRIDOR

Michael Monberg, 2007

I Korridor er brugeren en stresset journalist, som skal lave forsidehistorien om en kendt person, som man forsøger at få fat på.

Man bevæger sig rundt i Aarhus og stressniveauet stiger, da telefonen hele tiden ringer – en emsig redaktør og en kæreste, der vil ud at se på lejligheder.

Stykket blev lavet for VisitAarhus til Aarhus Festuge i 2007.

Læs mere om casen her.

MYG MARCHERER I SØDT BLOD

Bjørn Rasmussen, 2004

I Myg marcherer i sødt blod jagter du din kæreste rundt i byen, mens du knuger hendes trusser i hånden. Hun elsker klovne. Du elsker hende. Du har set hende på en altan, i bussen, gennem et vindue, eller hjemme hos dig selv i halvandet år nu. Hun er en voldsom besættende flod, der løber i dig. Hun sidder i din puls, i dit søde blod. Du kan mærke det. Du må finde hende. Men hvor?

Myg marcherer i sødt blod er Bjørn Rasmussens dramatikerdebut.

Læs mere om casen her.

MIST

Aleksa Okanovic, 2004

I Mist er du ved at flytte ud af din bolig. Du er nemlig blevet forladt af din kæreste. Du forstår ikke hvorfor. Derfor gør dig usynlig, og begynder at undersøge din ekskærestes liv.

Læs mere om casen her.

[/fullwidth]